Mangrove gyökeret nem lehet berakni tengeribe?
De amúgy nem fogom túltelepíteni halakkal.
2 halra gondoltam, meg pár garnélára, aztán slussz.
1., A lehabzónál nem csak az számít, hogy "mit ír rá a gyártó". Amit vettél az konkrétan egy ipari hulladék.Ha láttál már trabant reklámot, akkor tudod miről beszélek :) Azt is kényelmes családi autónak reklámozták, ami a "versenypályán is megállja a helyét". Ja, hogyne. Dübörög a 2 ütemben a 20 lóerő. Minőségi aggályok vannak a lehabzóddal. Fogd úgy fel, hogy a tengeri akvarisztika ALAPSZINTJE (amit te szeretnél elérni)az a vidéki rally autóversenyzés (a magas szintje pedig a F1). Namost, ugye az érthető, hogy egy trabanttal hiába is indulnál el akár egy vidéki rally versenyen a sok erre készített gép között...
2., A hang is minőség kérdése. A minőségi cuccoknak általában sokkal gyengébb a hangja, mint a gagyi olcsó kínai szarnak. Meg kell találni azt a középutat, amit még anyagilag meg tudsz engedi magadnak de még használható minőséget is nyújt.
3., Az akvarista.hu -t halálos nyugalommal elfelejtheted, ott nincsenek tengeri akvaristák, max 1-2 aki arra tévedt. [link] <-- itt lehet olvasgatni, itt CSAK tengeri akvaristák vannak, nem is akármilyenek.
4., Legjobb kezdőként a másolás. Menj be a linkemen a fotógalériába, nézd meg kinek tetszik az akváriuma, ami kb olyan, mint a te terved. Az ember adatlapját megnézve láthatod milyen felszerelést használ, stb. Másold le, nem ciki. Sőt, sokan ha felveszed velük a kapcsolatot szívesen segítenek is!
Hirtelen ennyit tudtam mondani. Ha ezt folytatod ebben a formában mint most csak dobod ki a pénzt az ablakon és SOHA de SOHA nem lesz szép akváriumod. Egy 50-100L közötti szép kis akváriumot olcsón is meg lehet csinálni. Nem kell mindent készen venni a boltba, én csak a vízmozgató pumpákat és a lehabzót venném a helyedben. A többit csináld magad alapon. Ha körültekintő vagy, nem veszel meg minden szart akkor 100%, hogy relatíve olcsón megúszod. Ha baromságokat veszel a végén drágább lesz mintha vettél volna egy fullos akváriumot ami legalább kinéz valahogy.
A kérdező kommentje:
De amúgy nem fogom túltelepíteni halakkal.
2 halra gondoltam, meg pár garnélára, aztán slussz.
Idő kérdése és többet akarsz majd, fényigényes, kényes korallokat stb. Ez nem az a hobbi ahol csak így le lehet állni :D 2 halat mondjuk szerintem elbír. Én az akvarista.hu helyett a korallszirtes-akvarium.hu-t ajánlom, temérdek infó van már fent, és kb. nem lehet olyan kérdésed amire ne lenne már fent a válasz. Én 4 éve nem voltam rest átolvasni az egész fórum összes hozzászólását, neked is ajánlom, ha nem is az egészet, de pl. van ilyen kezdő kérdések topic, na azt.
Mutatok egy linket:
Szia Luky!
Nekem egy Terra Nova Pro Skimmer Beast 400p üzemel kb 1 éve az aksimban a Tamáséktól vettem. El?te egy Tunze doc skimmerem volt.
Bár teljesítményben ugyan abba az aksiba ajánlották, de a TN sokkal jobban üzemel, és még így 1 év után is elég halnak mondható. F?leg a szivacsos átalakítás után, amit az oldalon is mutatnak. Én nagyon meg vagyok elégedve vele. Halk jó a teljesítménye jól szabályozható. Egyre kell ügyelni lehet?leg állandó vízszintbe legyen a lehabzó. Egyébként én egy nagy ötöst adnék neki ár-érték és min?ség arányban. A tunze se volt rossz de nálam 2 év után se halkult el és elég nehézkes volt a beállítása. Remélem segíthettem.
Ilyen az enyém:
Ez meg az övé, és ez dettó ugyanaz:
Ti ismeritek ezt a lehabzót tényleg, vagy csak dumáltok?
Köszi azért, hogy írtok. Nem tudom még hogy hogyan folytatom, de majd megmutatom a következő lépést, hogy legyen mit fikázni.
Ha meg veszek valami hülyeséget, azt még mindig el tudom adni :/ Jó, mondjuk ezeket a dolgokat ki is lehet hagyni, nyilván.
Jó, akkor majd tegyél fel 1 képet az akváriumodról 1 hónap múlva kérlek. Lehet, hogy ő éppenséggel tapasztaltabb, mint te és észrevesz olyan dolgokat egy akváriumban, amit te nem. És ő megengedheti magának, hogy ilyen lehabzóval használja az akváriumát. Egy rendes jó minőségű viszont, sokkal nagyobb mozgásteret enged meg neked, bocsáss meg de tapasztalatlan akvaristának. Ha ezt nem látod át, akkor kár erőlködnöm.
Nem muszáj megfogadni a tanácsainkat, biztos rosszat akarunk mindenkinek... Rajtad áll minden.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!