Ha mangrove fát vagy szőlő gyökeret, amiket lehet kapni dekorációként boltokban, azok sokáig megmaradnak, vagy egy idő után elrohadnak vagy "megromlanak"?
Nekem van egy mangrove. Először vöröses volt, aztán a színe kifakult és barna lett, de azóta semmi változás.
Vasfáim közt vannak régebbiek is, 5-6 évesek.
Sima gyümölcsfa ágam volt hogy megpuhult és lejött a kérge, de utána kéreg nélkül már jobban bírta 2 évig biztos, szóval az nem olyan túl régi.
Szőlő gyökerem sosem volt, azzal nem tudom mi a helyzet.
Kifőzni nem szoktam a fákat, mert sztem az rontana a szerkezetükön. Én csak lemosom és hát vagy egy vödörbe áztatom míg le nem merül (kb 2 hétig), vagy egyből az akváriumba bedobom és kész. Volt mikor el is ástam kicsit a kavicsba, hogy lent maradjon, vagy volt mikor lesúlyoztam egy nagyobb kővel és egy hónap mulva levettem róla, akkor már nem repült fel.
Szoktak olyat, hogy csersavba mártják a fákat, hogy tartósabbak legyenek, de én azt sem tudom hogy csersavat hol lehet venni. Meg szeritnem ha utána kiázik belőle a csersav, akkor biztos jobban barnítja a vizet, és pl én azt nem szertném. Persze nem tudom, csak gondolom hogy jobban barnít utána.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!