Hogy csináljam? Két különböző aljzatból szeretném összehozni az akit szintkülönbséggel és nem szeretném ha összemosódna.
1. vagyok.
És ugye azt is tudod, hogy sok hal előszeretettel túrja a talajt élelem után kutatva? Ilyenek például a harcsák. Ők is tudnak 1-2 dolgot tenni, hogy ne olyan legyen amilyet elképzeltél.
Igen, hát ez úgy 2 hónapig volt ilyen, pedig itt nincs szintkülönbség. Ez csak egy szintbe van.
A feltöltésnél vigyáztam, pl egy műanyag doboz, aljába egy 5mm-es cső, azt belógat akiba és dobozt aki tetejére tettem és abba öntöttem a vizet. A talajporszívózást meg csak vékony csővel vigyázva, és tölcsér nem volt a cső végén. így nem kavarodott a két kavics.
Aztán később untam és gyorsabban töltöttem fel és máris összekavarodott, ezért még öntöttem egy kis fehér kavicsot a közepére, és hát mittudomén egy darabig jó volt, de végül megszüntettem az egész kis akváriumot.
Most már csak egyszínű kavicsot használok, mert azt egyszerűbb karbantartani, annál ha arrébb megy a kavics, akkor csak egy vonalzóval visszalökdösöm :)
Szintkülönbséggel lehetetlen, talán úgy, hogy beraksz egy négyzet alakú műanyag tálat és abba rakod a magasabb kavics réteget, de akkor meg látszani fog a tál széle és az ronda lesz. Vagy az akváriumba vágatsz egy üveglapot, és a kétféle kavics közé rakod, de akkor meg az üveglap fog látszani, talán az annyira nem feltűnő, viszont nem biztos, hogy szép :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!