Akváriumba milyen talajt ajánlotok?
Figyelt kérdés
élő növényekhez ,talajlakó halaknak pedig 2 corydoras menne az akvibategnapelőtt 15:00
1/9 anonim 

válasza:

Ez növényfüggő. Igényesebbnek kell táptalaj, kevésbé igényesnek nem kell. De vannak tápgolyók is, illetve vannak olyan növények, melyek a "vízbűl veszik ki", nincs szükségük talajra.
Corydoras mellé nem túl apró, de nem is túl nagy szemcseméretű kvarchomok a legjobb (mészmentes), de akár nem éles szélű folyami kavics is mehet. Rád van bízva.
2/9 anonim 

válasza:

Ez attól függ, hogy milyen növényeket szeretnél. Amennyiben szívósabb fajokról van szó, akkor is agyagos talajt ajánlanék mindenképpen. Sódert semmiképpen sem, az a legrosszabb, mivel a növények gyökerei belerohadhatnak és akár a harcsák tapogatóit is felsértheti ha nagyon érdes. Az agyagos talaj mellett szól az is, hogy segíti a biológiai szűrést.
3/9 A kérdező kommentje:
növényeket biztosan igénytelen címszóval veszek majd. viszont szívem szerint homok lenne a választásom...Szerintetek ez megfelel? [link]
tegnapelőtt 15:52
4/9 anonim 

válasza:

A finom homok az működhet, van pár növény ami megmarad(hat) benne. Én tennék bele pár sziklát és azokra olyan növényt, ami vízből szedi ki a tápanyagát. Azért a szűrésre érdemes figyelni.
5/9 A kérdező kommentje:
akkor jo lenne anubias?
tegnapelőtt 16:10
7/9 anonim 

válasza:

5. Szerintem a legjobb választás, de az nem nagyon marad meg a talajban. Kőre vagy fára kell kötözni.
8/9 anonim 

válasza:

Nekem a két kedvenc növényem az anubias és a microsorum. Igénytelenek, nem kell nekik táp, se erős fény, és még talaj sem. :)
9/9 A kérdező kommentje:
a microsorumot nem ismertem, köszi az ötletet!
tegnapelőtt 18:10
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!