Guppikból mennyit célszerű venni? hány liter a megfelelő akvárium hozzájuk?
Figyelt kérdés
szivárványos guppiban gondolkodtamtegnapelőtt 09:47
1/7 anonim 

válasza:

Mennyit célszerű venni? Akváriumméret, jelenlévő más fajok és szűrés függvénye, de 8 példány alatt nem tartanám, és csak hímek legyenek, mert a szapuralot nehéz kezelni.
Mekkora akva? 54 literes alatt nem vennék. Ha én guppis aksit szeretnék, akkor vennék egy 72 literest, hozzá illő szűrővel, pl. Eheim Biopower 160, tennék bele 12-15 guppit és egy csapat valami talajlakó halat. Sok növényt tennék, pár uszadékfát dekornak, és jól nézne ki. Volt is nekem ilyen, csak plattikkal.
Az akvárium összeállítása után várnék 3 hetet, és után atenném bele a talajlakókat, egy hét múlva meg a guppikat!
2/7 A kérdező kommentje:
köszi a választ
tegnapelőtt 10:43
3/7 anonim 

válasza:

Nálam a szaporulatot egyből megette a kedves mama mindig, úgyhogy nem volt mit kezelni rajta :D
4/7 anonim 

válasza:

Nálunk a szaporulatot megették a törpesügerek, szóval azzal nem volt gond. Ajándékba kaptuk a guppikat, mert ismerősünk ki akarta őket dobni és inkább elhoztuk. Persze ettől még én is hímeket vennék csak, célszerűbb. Szerintem 50 liter kell nekik minimum, de ez függ attól is hogy mennyien vannak. Én 70 litert ajánlok. 8-10 darabot vennék szerintem.
5/7 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat ;)
tegnapelőtt 15:47
6/7 anonim 

válasza:

Szerintem a guppy tartásba beletartozik a nőstény is... egyedül az udvarlási szokásai teszik érdekessé azt a halat... csak hímek nem csinálnak semmit, kb lebegnek egyhelyben.
7/7 A kérdező kommentje:
igen erre én is gondoltam, és mindenképpen mindkét nemből fogok venni
tegnapelőtt 20:10
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!