Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Össze állítanátok egy 400...

Össze állítanátok egy 400 literes akváriumot otthon, ahol két picit gyermek is van?

Figyelt kérdés

Megfelelő vasalatok mellett, rendesen szakszerűen össze rakva, ti össze raknátok egy ekkora akváriumot két pici gyerek melletti? (2 és 6 éves)

Hatalmas súly, kicsit elriadtam tőle... Két ember tudja emelni az akváriumot még víz nélkül is. Kb 450 kg.

okt. 12. 22:47
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
50%

Nem. Ilyen helyekről szereztem be ingyen/ max 20.000ért a három darab 400-500 literes akváriumomat teljes felszereléssel 😂

Mindegyik helyen megdöglesztették a kölykök a halakat. Valamelyik akváriumban több volt a tornyos csiga, mint a talaj. Undorító volt. Az egyik apuka "dicsekedett", hogy volt olyan hogy egy egész doboz halkaját bedobott a gyereke a vízbe...öntöttek vele zabpelyhet, kólát..kiszedték a halat, elfelejtették visszatenni..stb stb

Max akkor vennnék gyerek mellett akváriumot, ha zárható lenne a teteje fullon (nálam lenne a kulcs/nyitókód) és abszolút nem férhetnének hozzá a halakhoz, vízhez, vagy ha már elmúltak 15 évesek és értelmesek.

okt. 13. 07:39
 12/25 A kérdező kommentje:
Kicsit félre értesz utolsó. Nem hülyék a gyerekeim. Most is van akvárium. Csak a súly miatt félek, hogy baleset lesz.
okt. 13. 08:24
 13/25 anonim ***** válasza:
94%

Dehogy lesz baleset. Egy ekkora akváriumot meg sem lehet mozdítani, fizikai képtelenség, hogy "leborítsák" véletlenül. És mivel - én legalábbis - 10-es üvegből csináltatnám azt konkrétan kalapáccsal is nehéz betörni, attól, hogy nekidől a gyerek vagy nekidob egy játékot semmi sem fog történni.

Ha a kérdésed arra vonatkozik, hogy te, otthon ragasztanád. Na azt biztosan nem csinálnám. Még magamnak sem, pedig 30+ éve akvarizálok. Az üveget normálisan kell méretre vágni, rendesen géppel megcsiszolni, hogy ne vágjon és szakszerűen ragasztani. Erre nagyon kevesen képesek megfelelő eszközpark nélkül, főleg ilyen méretben.

okt. 13. 09:20
 14/25 anonim ***** válasza:
100%

Hogy függ össze a 2???

Nem értem, mi köze van ennek a súlyhoz.

Alámászik a gyerek?

Vagy gondolod, meg tud mozgatni 600 kilót? Mert nem 450 lesz, aljzattal, bútorral, pláne ha vas állvány lesz...

Én se bírnék vele csinálni semmit, nem egy gyerek.

Vagy akkor könyves polcod se legyen, az még keskenyebb, meg magasabb.

Azon kívül, hogy nekiáll a gyerek szétverni az üveget egy kalapáccsal, nem tudom, hogyan tudnának egymásban, kölcsönösen, kárt tenni.

Az állványt 2 tiplivel a falhoz kell rögzíteni, arról meg 4 felnőtt férfi se fog letolni egy fél tonnás akváriumot.

A tetejét gyerekbiztosra kell csinálni, semmit ne önthessen bele. Kb. ennyi.

okt. 13. 09:31
 15/25 anonim ***** válasza:
85%

Az egyik apuka "dicsekedett", hogy volt olyan hogy egy egész doboz halkaját bedobott a gyereke a vízbe...öntöttek vele zabpelyhet, kólát..kiszedték a halat, elfelejtették visszatenni..stb stb

EZ A SZÜLŐK HIBÁJA!

okt. 13. 09:51
 16/25 anonim ***** válasza:
84%

Ez ostobaság, hogy gyerek mellett veszélyes az akvárium. Annyi intelligencia már egy néhány éves gyerekben is van, hogy nem kezdi el ütögetni az oldalát, pláne ha úgy nevelik, hogy ezt tudatosítják is benne. A bútort és magát az akváriumot kell normálisan megcsinálni, de ha az nincs megcsinálva jól, akkor egy felnőtt mellett is simán összerogy, szóval nem értem mi a különbség. Nem mellette kell játszani.

#17 Hát igen, ez erősen nevelési hiba. De ahol ilyen probléma van, ott is lehet védekezni elleni. Egyszerűen el kell zárni a halas cuccokat és zárható tetőt rakni az akváriumra, akkor nem tud kárt okozni a halakban.

okt. 13. 10:10
 17/25 anonim ***** válasza:
Leszakad alattatok a födém. :)
okt. 13. 10:13
 18/25 anonim válasza:
82%
És mi köze az akváriumnak a gyerekekhez...? A 2 éves gyerek nyilván nem fogja lelökni a féltonnás akváriumot.
okt. 13. 10:14
 19/25 anonim ***** válasza:
32%
Villanypásztor :)
okt. 13. 10:18
 20/25 anonim ***** válasza:
Attól függően milyenek a gyerekek. Ha értelmesek, és tényleg megértik amit elmagyarázol nekik akkor simán. Ha azok a mindenre felmászós eszetlenül viselkedősek, akkor semmiképp sem.
okt. 13. 10:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!