10 neonhal 10 zebradánió 5 vörös karcsú díszmárna 5 fekete molly 10 guppi 3 narancsúszójú páncélosharcsa 2 kékpajzsos páncélosharcsa 2 algaevő 2 vitorlás tartható együtt? (112l akváriumban)
Sziasztok! Újabb helyzetjelentés. Szerencsére a halak és a növények azóta is jól vannak nem volt elhullás szépen nőnek,fejlődnek. Elég sokat gondolkoztam és utána olvastam a külső szűrőknek és kettőt találtam amik ismertebbek, illetve komolynak tűnnek. Eheim 2424 eXperience 250 és JBL CristalProfi e902. Szeretném kikérni a ti véleményetek is! Linket rakok a bejegyzés végére ahol bővebben írnak róluk, leírás alapján én talán a Jbl 902 felé hajlok. Tudom Salx EHEIM mániás ,de biztosra megyek :D Ja és szeretnék rendelni invitalpetről egy akvakertész szettet valamint pár növényt ugye említettétek ,hogy elférne még úszó/lebegő növényzet. Velük kapcsolatban mi a véleményetek?
Szia.
Én bármelyiket megvenném, az alábbi szempontok alapján döntenék:
Megvan-e hozzá minden alkatrész
Szűrő töltetet adnak-e hozzá, és az milyen
Mióta nem volt használva
Esetleg sérülés van-e
Ára.
Invitalpetet nem ismerem, nyugodt szívvel csak a Tropicalfisht tudom ajánlani. Gabi bácsi mindenben (is) segít, profi csapattal a háta mögött.
Én Tf plantert használok, de elvileg ugyanazok az összetevők vannak a profitóban, csak picit más arányban, vedd amelyik szimpatikusabb(vagy olcsóbb..)
Egyszerűbb növényekhez jó lesz a 200ft-os aquaplant tabletta is.
#66-os jól írja.
Nekem, amikor új szűrőt indítottam, azt is javasolták, hogy a szűrő anyagra is öntsek a starterből. Nem tudom, hogy előremozdítja-e a baktériumok megtelepedését, szerintem "ártani nem használ" kategória. De a 2 hetet mindenképp várd ki, nem szabad előbb kivenni a régit.
Számíts rá, hogy nagy lesz a cunami, ezt a külső fojtásával gyengítheted. A két szűrő ugyanabba az irányba áramoltassa a vizet. A külső csöveit - mint már mondtuk - a rövid oldalra tedd.
“Ja és ne higgyétek ,hogy ezek után megúsztok fogok én még itt kérdezni :D Ha lesz rá igény természetesen megosztom majd a fejleményeket. Pacsi!”
Mi az ,hogy megússzuk? Sőt, inkább kérem/ kérjük ,hogy kérdezz :)) Természetesen szeretném/ szeretnénk látni a fejleményeket, jó tudni ,hogy valaki megfogadja a tanácsainkat és emellé folyamatosan tudjuk “monitorozni” az eseményeket. Ha szoktál más kérdéseket is olvasni akkor láthatod ,hogy sokszor a Kérdező csak akadékoskodik, makacskodik ,hogy márpedig ne okoskodjunk. Jobb esetben olyasmit ír ,hogy “ok, megfogadom a tanácsokat” és utána soha többé nem látjuk :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!