10 neonhal 10 zebradánió 5 vörös karcsú díszmárna 5 fekete molly 10 guppi 3 narancsúszójú páncélosharcsa 2 kékpajzsos páncélosharcsa 2 algaevő 2 vitorlás tartható együtt? (112l akváriumban)
Megcsináltam a procedúrát, hát nem volt egyszerű ,de remélem megérte. Mindent úgy ahogy írtál Salx (köszi) kb. 3-4 óra alatt ,de végeztem. Visszaöntöttem a homokot az akvába és olyan 60l vizet tudtam megmenteni a régi akváriumból és a maradékot csapvízzel pótoltam. Mivel a halak most külön vannak oda kellett raknám hozzájuk a belső szűrőt. Ezért a külső szűrőt ismét beüzemeltem és most ez szűri a vizet. A külső szűrő azonban egészen idáig nem működött a dobozában volt mivel hosszú távon nem evvel tervezek nem fér be a tető alá és nem szeretném szétvágni meg nem ismert alig ismerik, valamivel nevesebb komolyabb szűrőt vennék és akkor ezzel sem lenne gond. Ezért ebben a szűrőben nem lesznek bacik amik segítenek :(
Igen a hosszanti oldalra raktam hirtelen csak oda akasztottam. Ez tegnap este volt. Ma reggel visszaraktam a növényeket és a fákat. A kérdésem az lenne most ,hogy mutatok képeket amik itthon vannak különböző szerek valamelyikből rakjak-e a vízbe? És halak mikor kerülhetnek vissza? Nem szeretnék semmit sem elsietni ezért inkább megkérdezek mindent :D Itt vannak a képek: [link]
Tehát az a külső szürő ami most van mostanáig nem üzemelt azaz kihaltak belőle a bacik. Amit tehetsz ,hogy baktériumkultúrát adsz a vízhez s némi haltápot ,hogy legyen amin elszaporodjanak. Kb 2-3 hét múlva mehet egy kevés hal, egy hét múlva a következő stb beszoktatással mindennel mintha egy új akva lenne.
Addig a külön akváriumba ahol a halak vannak keveset etess s mehet gyakrabban kevés vízcsere. De akár ezt eljátszhatod a nagy akvában is s átrakhatod a halakat de ott már ott lesz a belső szűrő is tehát lesz némi szűrésed. Ha meglesz a végleges új külső szűrő akkor 2-3-4 hétig járasd együtt a régivel így nyoma sem lesz a cserének.
Egyébként hogy áll az állomány? Még úgy mint legutóbb?
Szia.
Én is kapásból az Eheim-et mondom, voltak más szűrőim, ezzel vagyok legjobban megelégedve. Az ára, ha használtan veszed, nem annyira húzós. A ki-befolyó csövei nem ilyen otrombák, jobban elférnek a tető alatt.
Ha olcsóbbat szeretnél, akvarisztikai csoportokban a JBL crystalprofi, Atman CF, esetleg Tetra ex szűrőket használják legtöbben.
A növényeket én is hiányolom. Nem látom jól, hogy mik azok a kis bokrok, de remélem hogy rizómás nincs közöttük... Mert akkor azokat kötözd fel a fára. És ha már ilyen jó képességű fát fogtál ki, az oldalra nyúló ágakra tuti kötöznék valamilyen mohát.
"47/55 A kérdező kommentje:
Köszi Teve akkor ez eldőlt. Egyébként mennyire normális ,hogy ilyen sárga/barna foltok jelentek meg a növényeken és mitől lehet?
A harmadik képen szegényem szerintem a végét járja."
Egyébként minden növényed helyrejött?
Atman cf-1209
Tetra ex-1200
Eheim experience 350 stb... Használtat is vehetsz, úgy jó al olcsóbb. A lényeg hogy az ajánlott akváriumméret alsó(!!) értéke kb. Legyen akkora mint az akváriumod
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!