Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Aki kutyát, macskát bent tart...

Aki kutyát, macskát bent tart a lakásban, az miért teszi?

Figyelt kérdés

Vidéken nőttem fel, ott nem volt olyan, hogy az állatok be lettek volna engedve a házba. De nemcsak nálunk, hanem ez egy ilyen általános felfogás volt, hogy kutyának, macskának kint a helye!

És ha belegondolsz, ez is a normális. Pl. panelben semmiképp nem tartanék állatot.

De sokan, ott is, ahol van udvar, beengedik a kutyát, macskát a lakásba manapság már. :O :O :O

2018. jún. 8. 08:04
1 2 3 4 5
 31/42 anonim ***** válasza:
82%

Érdekes, a lassan 70 éves nagymamám is szívesen beengedi a kutyáit, sajna mozgás korlátozott így az ápolói döntik el gyakran hogy a kutyák nem mehetnek be, viszont mikor megyünk hozzá (a saját panelkutyánkkal) akkor egész nap ki be járhatnak, olyankor az ápolók sem küldik ki őket, de ha valaha ki merné zavarni valaki a kutyámat a jelenlétemben, csak mert neki ott nem tetszik, akkor elküldeném a búsba. A szüleim is abban nőttek fel hogy a kutyának kint a helye, maradék az étele és kuss a neve, mégis meg tudták szokni a kutyát lakásban, sőt mára talán jobban szeretik mint én, és ha kertesbe költöznénk akkor is beengednénk, apum mindenhová viszi, anyám sétáltatja is, minőségi tápot eszik és minden évben oltva van. Még a nagymamám is táppal etet. Szóval aki igazán szereti a kutyát az felül tudja írni a belé nevelt hülyeségeket. Aki soha nem próbál meg egy kutyát családtagként kezelni, soha nem fogja látni a szép oldalt, és el fogja hinni hogy a kicsapott kutyája boldog.

A kérdésedre a válasz pedig, nagyon szerettünk volna kutyát, viszont nincs kert, ez persze nem gátol minket semmiben, megosztva visszük sétálni, takarítunk rendesen. Jól nevelt kutya, senkinek nincs panasza rá, jól érzi magát. Ha lenne kert akkor is bent lenne, mert igényeljük a társaságát és ő is a miénket, családtag, nem zárjuk ki az életünkből.

2018. jún. 8. 11:03
 32/42 anonim ***** válasza:
15%
# 31 azért ha elmész valakihez ő döntse már el akar e kutyát a házában tudni , vagy nem. Otthon azt csinálsz amit akarsz , persze.
2018. jún. 8. 11:16
 33/42 anonim ***** válasza:
100%
A nagymamám soha nem szólt hogy zavarják a kutyák, de az ápoló aki nekem senki és a házban is max vendég, annak aztán nincs beleszólása. Ha a mamát valaha zavarná akkorátmennének a melléképületbe, a 31. válaszban írtam is hogy ő beengedné őket de az ápoló kizavarja a kutyákat, és a mamám nem tud semmit tenni.
2018. jún. 8. 11:22
 34/42 anonim ***** válasza:
ebben egyetértünk. Az ápolónak semmi köze hozzá , (max ha allergiás a nagyi).
2018. jún. 8. 11:30
 35/42 anonim ***** válasza:
57%

ma 10:45

Azt se felejtsük el, hogy aki meg kint tartja nem feltétlen kerti dísznek tartja, akivel nem törődnek, aki hogyha megdöglik "jóvanaz" majd szerzünk másikat. Azért mert nem a lakásban tartom és tutujgatom egész nap, hanem hagyom, hogy kint játsszon és futkározzon, attól független rendszeresen járunk dokihoz, ivartalanított, sokat sétálunk, játszunk, tökéletesen egészséges és boldog családtag.

Egyébként meg mindenki ott tartja, ahol akarja (természetesen ha a kutyának is megfelelő), nem kell rögtön ítélkezni a másik felett.

2018. jún. 8. 11:33
 36/42 anonim ***** válasza:
95%
Családi házban élek, de a háziállataink mindig járhattak ki-be. Persze asztalra, ágyra nem mehetnek fel. De ez természetes szinte mindenhol.
2018. jún. 8. 11:35
 37/42 anonim ***** válasza:
50%
Azért mert kint van a kertben, nem feltétlen maradékon él, kuss a neve, láncra van verve és beteg. Tehát kérem szépen, ne ítélkezzünk.
2018. jún. 8. 11:35
 38/42 anonim ***** válasza:
75%

Belegondoltam, nekem nem ez a normális.

Én például azért tartok macskákat, mert szeretem a társaságukat. Szeretem, ha mellettem vannak.

Ha én bent vagyok a házban, a cicc meg az udvaron, mi értelme lenne?

2018. jún. 8. 11:50
 39/42 anonim ***** válasza:
100%

A kinti-benti dolog elég fajtafüggő, pl egy agarat kirakni a -10 fokba hülyeség, nem erre lett tenyésztve, megfagy szegény csóri ellenben egy husky meg boldogan alszik a hókupac tetején.

Falun lakunk, van a környéken vizsla, masztif, de mivel rövid szőrűek ha mínusz fok van bemehetnek a házba.

Az a baj sokszor látom azt hogy aki szerint "a kutya nem való a házba" az kerti dísznek tarja, ugassa meg az arrajárót meg nézzen ki jól de sétálni már büdös vinni vagy egyáltalán törődni vele. Nyilván akinek nem inge ne vegye magára de sajnos sokat látok ebből a fajtából is, van aki azt hiszi hogy csak az a jó tartás ha a kutya ki van toszva a hidegbe egy házzal, ha valaki egy kicsivel is többet törődik vele az már egyenlő azzal hogy az ágyában alszik és kb csókolgatja...

2018. jún. 8. 12:30
 40/42 anonim válasza:
67%
Amúgy lehet hogy boldogabb az az állat amelyik egy panelban van össze zárva a gazdájával, de minden nap délelőtt délután jól megsétáltatja és a nap többi részében megszeretgetni mint az a kutya amelyik kint van egy nagy területen de senki sem néz felé max csak ha enni adnak neki. ;) Ezen érdemes elgondolkodni! :)
2018. jún. 26. 18:42
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!