Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Meg lehet nevelni a lakásban...

Meg lehet nevelni a lakásban tartott macskát, hogy me mászkáljom asztalon, szekrényem stb?

Figyelt kérdés
Szeretnék lakásba cicát, de nem tudom meg lehet e úgy nevelni, hogy me szemtelenkedjen. Lánytesómnak volt cicája lakásba és hát szekrényen mindenhol mászkált sőt még a tvjét is lelökte ami töbkre is ment. Nem szeretném, ha mászkálna szekrényen, asztalon vagy ha ott hagyom a kajám bele egyen, ellopja. Tanácsok akik bent neveltek cicát megtudtátok nevelni? Hogy viselkedik?
2016. okt. 28. 08:06
 1/8 anonim ***** válasza:
14%
Persze. Enyhén (nem TÚL enyhén) rá kell csapni a fejére és le kell szedni onnan és utána el kell siccegni a területről.
2016. okt. 28. 08:57
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
A miénk nagyon jól tudta hogy nem mehet fel, de ha nem láttad és kaja volt az asztalon akkor felment. Volt egyszer rajta kaptam, csak megköszörültem a torkom, de nem hallotta. Még egyszer, azt sem. (Amúgy háttal volt) Harmadszorra ráköszöntem, hogy helló, hátranézett úgy skerázott lefele mint az állat. Mert hát az. :D
2016. okt. 28. 09:51
 3/8 anonim ***** válasza:
48%
persze amikor ada megy ahova nem szeretned ra kell csapni és hangosan mondani neki hogy sssss ezt nem szeretik.en ujsagpapirt csavartam ossze es azzal suhintotam meg.persze nem agyonverjuk a macskuszt csak epp annyikát suhintasz rá hogy megértse hogy nem szabad.Nem olyan mint egy kutya nem lehet betanitani mindenre de sokak ezt se probálják meg pedig hasznos dolog.viszont kell neki valami kaparofa magas "lessel" vagy valami hely ahol magasan van legalabbis az enyem szeret a magasbol nezegezni a dolgokat.Sok sikert!:)
2016. okt. 28. 10:09
 4/8 anonim válasza:
Szia. Nálunk bevált módszer a Határozott NEM, közben ujjal mutogatok rá :D az ágyba mászásról pici vizipisztollyal fújtam le, persze nem eláztatva, csak, hogy érezze :D azóta elég csak egy hangos ssshhh, vagy NEM NEM, sőt van, hogy csak az ujjam emelem fel és már tudja, hogy rosszban sántikál. Ütni nem ütöttem csak egyszer a seggére mikor a konyhapultra mászott. Azóta is próbálkozik kb hetente 1szer de abszolót koordinálható :)
2016. okt. 28. 10:10
 5/8 anonim ***** válasza:

Nekünk eddig egy macskánk sem ment fel asztalra meg ágyra, semmilyen bútorra. Szóval még lehet nevelni simán, hogy hová nem mehet. Egy macskabutort azért érdemes neki beszerelni az ablakhoz.

Egyedül a grill csirke miatt ment fel az egyik macskám az asztalra, amikor nem láttuk. Szóval azt azért ne hagyd elől.

2016. okt. 28. 10:10
 6/8 anonim ***** válasza:
Az én cicám is felugrott az asztalra,mikor ettem és még a tányéromba is belenyalt.Vettem egy üres spriccelős flakont,tettem bele vizet és kicsit lespricceletme vale.Nagyon hatásos volt,egy idő után elég volt csak annyit mondani:spricni lesz! Ilyenkor már húnyta is be a kis szemét...Szóval,azóta,nem megy fel az asztalra.
2016. okt. 28. 10:22
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat:)
2016. okt. 28. 12:33
 8/8 anonim ***** válasza:

Olyan szinten lehet tanítani, hogy tudja, hogy nem szabad, ehhez nemes egyszerűséggel az is elég, hogyha felmászik, rászólsz, hogy nem! és leszeded. De ha nem látod, a hátad mögött csinálhatja, bár egy asztal többnyire nem olyan izgalmas dolog, az enyém akkor próbálkozik, ha kaját lát, azon kívül nem érdekli. Tudja, hogy nem szabad, csak ha éhes és vár, hogy megcsináljam a kajáját néha felmászik. Ilyenkor lerakom vagy ránézek és elfut egyből.

A szekrény tetejére pedig a magasság miatt szeretnek felmászni, mert szeretnek nézelődni, erre megoldás lehet egy magas macska bútor, amit az ablakhoz tehetsz és nézelődhet.

De összegezve a macskák ilyenek, felmásznak majdnem mindenhova legalább egyszer, ha ez számodra nem komfortos inkább ne vállald be.

2016. okt. 28. 14:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!