Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Aki kutyát, macskát bent tart...

Aki kutyát, macskát bent tart a lakásban, az miért teszi?

Figyelt kérdés

Vidéken nőttem fel, ott nem volt olyan, hogy az állatok be lettek volna engedve a házba. De nemcsak nálunk, hanem ez egy ilyen általános felfogás volt, hogy kutyának, macskának kint a helye!

És ha belegondolsz, ez is a normális. Pl. panelben semmiképp nem tartanék állatot.

De sokan, ott is, ahol van udvar, beengedik a kutyát, macskát a lakásba manapság már. :O :O :O

2018. jún. 8. 08:04
1 2 3 4 5
 21/42 anonim ***** válasza:
90%
Mindkét fél lehet rossz. Aki szoba konyhás lakásban nagytestű kutyát tart, meg az is aki kib.ssza a kertbe oszt legyen magának. Ha megdögőtt, akkor meg majd a szomszéd ad másik kölköt tavasszal. De tudom, hogy te csak trollkodsz és provokálni akarod az embereket.
2018. jún. 8. 10:00
 22/42 anonim ***** válasza:
94%
Tibeti spánielünk van, és kínzás lenne kint tartani,ezért teszem,hogy bent tartom. Vidéken élünk, éltünk mindig is.
2018. jún. 8. 10:06
 23/42 A kérdező kommentje:

Miért trollkodnék?

Nem mindenki nőtt fel a panelgettóban!

A vidékieknek akkor sem normális dolog ez, hogy ahol alszol, oda beengeded a kutyát.

A szőre mindegyiknek hull, akárhogy is fésülöd, meg fürdeted, úgyhogy ennyi.

2018. jún. 8. 10:07
 24/42 anonim ***** válasza:

Mindig is kertes házban éltünk.Szüleim szerint is a kutyának kint a helye.

Sajnos a két utolsó kutyánk tüdőgyulladásba pusztult el.4 db ól közül egyet se akartak elfogadni.A fedett kennel nem védte őket.

A megmaradt kutyust 11 évesen a -10fokból megprobáltuk a 0fok körüli zárt teraszra benevelni,bezárni.Sajnos a nevelési kisérlet nemcsak hogy kudarcos volt a kutya hamissá / kezelhetetlenné vált.Már az udvaron sőt a saját kenneljébe is.

Utána majd egy €vig nem volt kutyánk.

Most márciusba hozzánk került két kiskutya,6 hetesek voltak.A fagyok miatt az előtérbe lettek beköltöztetve.

Nem szobakutyák.De jelenleg is bent vannak.Pedig van udvar.Naponta párszor kimennek,rohangálni.

Véleményem szerint a kutya nem csak házőrző eszköz hanem társ is.Egy önzetlen hűséges feltétel nélküli örök társ.

Ja a macskáink viszont kimondottan szobaiak!NE vadásszanak!Az egér és patkánymérgeket nem biztos hogy észreveszi az állat,vannak a direkt lassanható mérgek, hogy a kártevő direkt bevigye a fészkébe!Kistarcsán a szomszédok kilószám használtak mérgeket,ott pedig alig volt patkány.

Most Jászapátiba élünk,nappal is látható patkány.Itt mondjuk a szomszéd kinti macskákat tart (Az utca felébe szerintem nem laknak,kint van az eladó tábla).Én nem használok mérget.Volt vadászgörényünk (szobába,ketrecbe),az ürüléke bió riasztó volt,távol tartotta a rágcsálókat a háztól.

2018. jún. 8. 10:08
 25/42 anonim ***** válasza:
90%
"A vidékieknek akkor sem normális dolog ez, hogy ahol alszol, oda beengeded a kutyát" - ez nagyon durva leegyszerűsítés. Én válaszoltam korábban, szerintem a kutyának is, macskának is a kinti-benti a legjobb megoldás, de a "bent" nem azt jelenti, hogy keresztül-kasul mindenütt a lakásban. A hálók, a konyha, a fürdő tiltott területek.
2018. jún. 8. 10:20
 26/42 anonim ***** válasza:
25, na igy esetleg.
2018. jún. 8. 10:24
 27/42 anonim ***** válasza:
80%

Azért teszi, mert szereti az állatát, felfogja, hogy érző lény, és felelősséggel tartozik iránta. Plusz vannak 1998 óta hatályban lévő állatvédelmi törvények, egyik szerint a telken belül van a helye minden állatnak, ergo macska ne mászkáljon át mindenhova.

Régen, falun nem volt divat beengedni szegényeket. Helyette kutyák a láncon tengődtek, macskákak együtt férgesek, bolhásak, rühösek voltak. Nem foglalkoztak vele, milyen bajaik vannak, az állatorvos nem volt divat, a kutya őrizze a házat, de a gazdájához hozzá se érjen, a macska meg fogyóeszköz egérfogó. Minden évben 2x kismacskák lettek, amennyi kellett megtartották, többit élve elásták, vízbe folytották, falhoz csapkodták, kiskutyákkal ugyanígy.

Semmi jele nem volt annak, hogy bármilyen érzelmi kötődés lenne hozzájuk.

Ez lenne a normális?

2018. jún. 8. 10:26
 28/42 anonim ***** válasza:
92%

Hát, kedves válaszoló, vidéki vagyok, egy apró falucskában élek messze bármilyen nagyvárostól, és képzeld el, hogy itt teljesen normális mindenki számára, hogy a kutyát, macskát bent is lehet tartani. Nem egy ember/család van, ahol bejárhatnak a házba az állatok, ha van kedvük, pedig mindenkinek van nagy udvara. Van, aki nem vállalja be, például nem lenne ideje takarítani a lakást utána, de ő is elfogadja, hogy egyeseknél bent vannak a kedvencek, ugyanis ők is családtagok, és épp annyira vágyakoznak a közelségünkre, mint a család többi emberi tagja. Aki pedig nem képes így nézni egy állatra, annak nem is való - és ezzel nem azt mondom, hogy akinél nem mehet be az állat, az nem is szereti őt, de ha valaki "a kutyának, macskának a kertben a helye" nézetet vallja, akkor inkább ne is legyen neki.

A 2. válaszolónak pedig üzenem, hogy nem azért lett kutyám, mert uralkodni akartam valakin, hanem mert megsajnáltam, megmentettem, és vágytam egy igaz barátra, akiben az élete végéig bízhatok, és szerethetem. És a nevelését sem zsarnokoskodva végzem, hanem játékosan, kölcsönös tisztelettel, ahogy minden más értelmes kutyás. Nagy tévedésben vagy te itt a kutyatartókról, valószínűleg azért, mert neked sosem volt, amiért csak sajnálni tudlak. Persze van, aki undorítóan bánik a kutyájával, ezeknek nem is tudom, miért van állatuk, de ők egy külön csoport.

2018. jún. 8. 10:26
 29/42 anonim ***** válasza:
87%
be lehet ket engedni , de ágyban akkor sincs keresnivalójuk.
2018. jún. 8. 10:31
 30/42 anonim ***** válasza:
100%

"hogy ahol alszol, oda beengeded a kutyát."

Itt a baj. Azt hiszed, hogy a benti kutya azt jelenti, hogy ugyanazt csinálhatja bent, mint a kertben. Nem. Bent szigorú szabályok vannak. Az én pitem pl ágyra kanapéra nem mehet. A gyerekszoba tabu. Nappaliban van a helye, de éjjel bejön a hálónkba, hogy velünk legyen. Az ágy melletti szőnyegen alszik a földön.

Asztalról nem szed le semmit, nem kunyerál.

SZóval a benti kutya meg van nevelve, és betartja a szabályokat. Nem csak úgy elvan, és azt csinál, amit akar.

2018. jún. 8. 10:45
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!