Titeket nem bánt ha egy állatra azt mondják hogy "megdöglött"?
Én sem kezelem tárgyként az állatokat, de a dög az dög. azon nem lehet szépíteni. A pofa meg pofa. És vajon feleléskor vagy vizsgán is pofikád mondanál? Úgy kivágnának, hogy lábad a földet nem érné.
DÖG és POFA.
" Pofa
pofák (buccae), az arc középső-oldalsó része. Parasztos értelemben az egész arcot nevezik P.-nak; tulajdonképen az evéskor, pofázáskor, v. tárogató v. trombita fúvásakor kiduzzadó részét az arcnak, amely a P.-izom kiterjedésének (tárogató- v. trombita-izom, musc. buccinatorius) felel meg, nevezzük P.-nak. A P.-t kivül befelé a következő rétegek takarják: kivül a bőr és bőr alatti kötőszövet után a P.-izom, ez után a kötőszövet és a szájür nyálkahártyája következik. A nyálkahártya és a fogsor között a P.-ür, vagyis a száj u. n. tornáca, előcsarnoka, egy rendesen szűk rés van, amely elül az ajkak közti szájhasadékba, ez ismét az ajkak nyitásakor a külvilágba nyilik. - P. az állat fejének az a tasakszerü része, mely a szájszeglettől a fültő felé terjed és csonthoz nincs nőve, hanem szabadon takarja a zápfogakat.
Forrás: Pallas Nagylexikon "
Rowling is nagy paraszt volt...
méghogy csak az ember hal meg... szánalmas. Sőt! Mi is élőlények vagyunk(legdögebbek a világon), az állatok is élőlények(csak a hülye emberkék állatoknak hívják őket) csak más a nevünk! Az emberek mostantól nekem(tisztelet a kivételnek) megdöglenek, és pofájuk lesz. Köszönöm a válaszokat!
Kedves kérdező, ezt hívják a szavakon való lovaglásnak. Kifejtem neked, hogy az ember is állat. Vagy már az állat is sértő szó? Csak tudod, kialakult egy társadalmi kultúra, ami az embert helyezte központba, s mindent az emberhez mért. Bár régen úgy gondolkoztak, hogy ember, állat, madár, csúszómászó, még ha ma már nincs is így, a nyelvi része ennek megmaradt. És fölösleges szépíteni bizonyos dolgokon, vagy felhúzni az agyad, ha valaki azt mondja, hogy megdöglött a hörcsög, vagy pofája van a lónak. Képzeld, az embernek is van pofája, az arc része, az állatnak is van arca, de ez már kissé szentimentalizmus, mint, amikor valaki azt mondja, a kutyája pofáján látszik, hogy szégyelli magát. Azért ennyire nem kéne elszállani! Én szeretem az állatokat, de ne essünk már abba a hibába, hogy emberi jelzőkkel aggatjuk tele őket, és olyan szavakat használunk az esetükben, amiket emberre használtak évszázadokon keresztül. Igen, én is lovagolok a szavakon, de érzem, hogy nekem is igazam van valamennyire. Inkább annak örülj, hogy nem azzal jövök, hogy a barmok (igen, ez az állat szinonimája) megmurdálnak.
Le lehet pontozni, ki lehet moderálni, nem érdekel. De előbb olvassa el a kérdező, és gondolkodjon egy kicsit el. Ne gondolja, hogy egyből bunkó az, aki szerint az állatok megdöglenek.
Kérdezz csak meg bárkit az idősebb korosztályból (ne kisgyerekes anyukákat), és meg fogsz döbbenni.
De, hogy valami örömed is legyen, az angol nem tesz különbséget ember, állat és növény között. Ők ugyanazt a szót használják a parlagfűre, mint a család kedvencére, vagy egy tiszteletreméltó úriemberre.
Elfogadom a véleményed, de akkoris az EMBER attól hogy még gondolkozik, meg minden írtó káros cuccot kitalált, meg okos meg minden, még nem jelenti azt hogy joga van ahhoz hogy kiemelkedőnek tekintse magát. Az állatok igenis gondolkoznak(csak bizony nem "annyira" mint mi), ám nem találnak fel dolgokat, de mégis, ÉLNEK, GONDOLKOZNAK, ESZNEK, ISZNAK, magyarán AZ ÉLŐVILÁG RÉSZE, AKÁRCSAK AZ EMBER. Emberi jelző? Kéremszépen. Emberi jelző nincs. Csak egoistaság. Élőlény jelző viszont van. Számomra...
Megmurdeltet meg csak a büdös cigányok mondják(tisztelet a kivételnek), és talán beléjük(már amelyikbe) szorult is egy kis állatok utáni tisztelet, hogy rájuk a meghaltot mondják legalább.
U.I. féleség: bezzeg ha egy emberre mondják hogy "Dögölj meg" akkor már pert is indít?
Az bunkó, köcsög, aki egy ilyen beszólás után pert indít, sok pénze van, és nincs jobb dolga.
Az állatok is éreznek, és gondolkoznak. Sosem állítottam, hogy csupán ösztönlények, vagy ahogy a keresztények beszélnek róluk, oktalan állatok. Ebben egyetértek veled. És értem, ha te meghalásnak hívod az állat jobb létre szenderülését, de én már így szoktam meg, és nem fogok ellent mondani magamnak.
Azokkal a bunkó embereket, akik meg nem tisztelik az állatok élethez való jogát, én is utálom.
Miért nem fogadjátok el néhányan hogy mi nem bírjuk , nem akarjuk , nem tudjuk azt mondani egy Állatra hogy megdöglött??
Nos akkor most kijött a tavasz , jönnek s, mennek a frontok és bizony hullanak a selejtek , mint a záporeső .
Ezt arra értem hogy a betegek meghalnak !
Na ez hogyan is hangzik ?? Nem szépen , de így van .
Erre jön a felháborodás majd .... mit képzelek én , egy emberre ilyet mondani ?? !! Igen kérem .
Mert nincs külömbség ember s , Állat között !
Nem inkább az embernek mint sem az Állatnak van pofája ??
Így belegondolva .... az Állat békésen eszik , néha ugat, nyihog, múg egyet !
Miközben az ember : Teli pofával képes beszélni , ezzel teleköpködve a másik ember arcát . Csúnyán beszél , ordít , Pofázik felesleges dolgokról .
Akkor kinek is van pofája végtére is ??
Én nem vagyok Városi , Inkább egy nagyobb Falu ahol lakom, mint ahogy itt azt mondják hogy kisebb Város ....
Minden Állatom aki meghalt eddig : El van Hamvasztva , úrnába van téve, és el van temetve .
Sok pénzbe került , de megérte , mert megérdemlik ezt!
És így nyugodt vagyok , mert tudom velem vannak !
Még valami : Pofája az sok embernek van ,SŐT !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!