Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Titeket nem bánt ha egy...

Titeket nem bánt ha egy állatra azt mondják hogy "megdöglött"?

Figyelt kérdés
Olyan mintha egy emberre mondanád... hisz az ember se különb, csak szereti magát "naggyá tenni", uralkodni mindenki felett... ehh... na mindegy, várom a válaszaitokat!
2010. ápr. 8. 00:50
1 2 3 4 5 6
 11/52 anonim ***** válasza:
75%
Engem is zavar. :( Falun lakok és itt ilyeneket mondanak egy állatra. "Megdöglött, oszt jóvan he." Így beszélnek az idősebbek. (tisztelet a kivételnek) Ezek a "pofa", "megdöglött", "dög" és társai nagyon zavarnak. :/
2010. ápr. 8. 13:55
 12/52 anonim ***** válasza:
45%

én azt modnom, h elment!

de kutyara vagy macskára meg h elköltözött az örök vadászmezőkre!

2010. ápr. 9. 10:37
 13/52 anonim ***** válasza:
19%

Szánalmasak vagytok, akik így szépelegtek, egyszerűen gusztustalan és röhejes. OK, a házi kedvenc ne megdögöljön, múljon ki, haljon meg, bánom én, de egy kóbor kutya, amin (és nem akin!) átment a teherautó, az bizony csak megdöglött, elpusztult, kimúlt. Amivel eszik, az pofa, és nem arc, egyszerűen ijesztően szánalmasak vagytok!

A korcs meg korcs (=nem olyan kiváló, mint a fajtatiszta, elKORCSosult), a keverék megint ilyen szépítés. Amitől egyenesen hányni kell, az a cuvée, áááááááááááááá!

2010. ápr. 10. 02:22
 14/52 anonim ***** válasza:
100%

hát nem azért de az el "KORCSOSULT" (ha már így hangsúlyozod) nekem tudod mit jelent? hogy 4 helyett 8 lába van, vagy két feje vagy 3 farka, tehát valamilyen fejlődési rendellenessége van...

a nem fajtatiszta (és jól figyelj nem úgy mondjuk hogy "fajtiszta") kutya = keverék, mix, utcai vegyes :D

ennyi...lehet ám normálisan is beszélni...

a kérdéshez meg, hogy azért mégse legyek OFF:

én sem szeretem ezt a megdöglött "kifejezést". Nálunk az állatok vagy elpusztulnak (haszonállat) vagy elmennek, meghalnak (hobbiállatok)...de ha az utcán látok egy kutyát, rókát, macskát...stb. amit elütött valami barom, arra is azt mondom hogy "elpusztult szegény"

2010. ápr. 10. 14:09
 15/52 anonim ***** válasza:
53%

én sem szeretem ezt a szót na meg a dög azt egyszerűen utálom!!! "korcs" inkább keverék v. mix de nem korcs

és szerintem az állatok többet érenk néhány embernél!!!!!!

tisztelet a kivételnek akik ugyanúgy gondolkoznak mint én !!

2010. ápr. 10. 19:51
 16/52 anonim ***** válasza:
53%
bocs érnek
2010. ápr. 10. 19:51
 17/52 anonim ***** válasza:

Látom neked is pofád van!!

Remélem nem haragszol meg érte, de nekem 4 gyönyörű kutyám van és 1 lovam .... Ő nekik nem pofájuk ,arcuk van !

Neked viszont pofád, de nem is akármilyen !

2010. ápr. 11. 09:10
 18/52 A kérdező kommentje:

Jó látni hogy sokan úgy vannak vele, mint én! Mi az hogy az embernél nem nagyobb? Az ember csak pusztítja a bolygót, öli az állatokat, uralkodik mindenki felett, pisztolyt szegez a másikra, prostiként áll az út szélén, és még sorolhatnám. Az én kutyámnak(és a többi állatnak) arca van, nem pofája, és az én kutyám(és a többi állat) meghalni/elmenni/elpusztulni fog!(vagy az örök vadászmezőkre menni)

Gyűlölöm ezt a mocskos fajt... szánalmas.

2010. ápr. 16. 01:47
 19/52 anonim ***** válasza:
100%

A megdöglött tényleg nem szép, és nem is szakszó. Elpusztultat használom ha kell házi kedvencekre. Igaz, ha a találok egy halott mondjuk egeret, akkor van, hogy azt mondom, hogy ott egy döglött egér (pedig szeretem őket). Ez ilyenkor talán annyira nem bántó.

A pofa szót viszont használom, mint szakszó, ha egy adott kutyafajta standadjéről beszélek, akkor ott ez a helyes kifejezés, ha nem olyan a szövegkörnyezet, akkor jöhet a pofi.

A korcsot sosem, az nem helyes, se nem szakszó. A korcs genetikai mutációt takar, nem keverék állatot. Itt a keverék, mix a jó.

2010. ápr. 16. 07:56
 20/52 anonim ***** válasza:
67%
Nem szép a megdöglött, nem is használom. Nem esek neki annak, aki használja, biztos még nem volt állata, nem tudhatja mennyivel több szeretetet kaphatunk tőlük, mint az emberektől,nem beszélve arról, hogy ők legalább (ugye nekem ők és nem azok) őszinték. Aki a megdöglött szót használja ugyanúgy felháborodik az én szóhasználatomon, mint én az övén. Nevet adunk az állatainknak, ami már emberi tulajdonság, az nem baj, de az arc már igen?? Nem hinném, hogy érdemes ezen hosszan vitatkozni, ki így ki úgy.
2010. ápr. 16. 09:27
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!