3 hónapja leestem a lóról de most félek lóra ülni, mit tegyek hogy újra bátor legyek?
Sziia.. Elmesélek neked egy története ha nem bánod. Remélem segít neked:
Kb. fél éve történt. Elment terepre a lovammal. A lovam 5 éves volt, sokat jártunk terepre. Nagyon szép idő volt, és nyáriszünet. Elmentünk a kedvenc helyünkre, egy tópartra, ahol nagyon szép sík füves puszta van, jól lehet vágtázni. Vágtáztunk egy jót és mikor pont jöttem visszafele, akkor láttam, hogy egy család jött a tóhoz. (Gondolom kempingezni) Nem foglalkoztam velük, de azért megtartottam a tiszte távolságot köztünk, nehogy megijesszék Rubby-t -lovam neve-. Mindez hiábavaló volt, mert a család hozott egy sárkányrepülőt. Hát igen. természetesen a lovam megiett (minden új hangtól, tárgytól fél) Sárkányrepülőt még nem látott és nagyon beparázott tőle. Poroszkát, ágaskodott, dobálta magát, mindent ami létezett. Elkezdett galoppozni a tó felé. Volt ott egy farönk láttam, hogy túl magas, ezért megpróbáltam mindent, hogy magamra vonjam a figyelmét, hát nem sikerült. Megpróbálta átugrani, de túl magas volt. A mellső két lábát nem emelte elég magasra és felbukott. Velem együtt. Szilánkosra tört a bal karom. Azután hetekig nem ültem lóra. Féltem felülni, féltem Rubby közelébe menni. Ezután olvastam el a Suttogó c. könyvet. Neked is ajánlom. Segített nekem. Csak annyit tudok neked mondani, hogy ne hagyd, hogy valami félelem miatt ne lovagolj. Szembe Szükséged van arra a pacira, és lehet neki is rád. Mindig bánni fogod, ha most nem ülsz vissza. Más lovakon sose lesz ugyanaz. Lehet, hogy most azt mondod félsz, de tudod is mitől? Nem attól félsz, hogy leesel, hogy fájni fog, nem is a lótól. Magadtól félsz. Annyi történt veled, hogy nem bízol magadban. /Semmi más./
Bízz magadban, ne hagyd, hogy egy esés tönkre tegyen.
Amúgy a történetem persze Happy End lett:D
Azóta is kijárok a tavunkhoz. A lovam kapott egy szépségpöttyöt a hasa alá, és amikor csak csutakolom eszembe jut. De ma már csak nevetek az egészen, hogy ennyi miatt le akartam mondani róla. Anya már ott tartott, hogy 4 hét utána, vevőket keresett rá. Egyáltalán nem néztem ki hozzá. Nem is láttam 4 hétig, de utána a könyv meg baráti támogatás segített!
Hajráá!!!
Szorítok!
A történet író vagyok...
Nah ez a beszééd:D
Amúgy Nicholas Evans írta a suttogót:)
Jah bocsi az az Igaz suttogó volt:)
Csak azt olvastam.De az is nagyon jó könyv.Rengeteg dolog van benne a lovak kommunikációjáról.Mindenkinek ajánlom!
na ez nagyszerű:D legalább megint élvezed a lovaglást :D
Grat(y)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!