2 hónapja lovagolok. Mit lehet tenni, ha a ló türelmetlenkedik alattam és nem azt csinálja amit szeretnék, pedig a lovász szerint jól csinálom?
Ehhez látni kellene, hogy is lovagolsz. Vajon a lovász tud neked szakképzetten utasítást, tanácsot adni? Milyen lovas tapasztalatai vannak?
Sajnos még mindig nagy divat Magyarországon, hogy aki már kétszer látott lovat, azt gondolja, hogy ő oktató.
Elsősorban azt kellene mérlegelned, hogy ahol lovagolsz, ott megfelelő színvonalú oktatást kapsz-e, vagy érdemesebb elmenni máshová.
Az sem mindegy, milyen a ló alattad. Vannak elfásult iskolalovak, akik örülnek, ha megmozdulni se nagyon kell, mert szerencsétlenek napi több órát kénytelenek teljesen hozzá nem értő embereket megtűrni a hátukon. Vannak lovak, akik türelmetlenséggel reagálnak.
A harmadik, hogy két hónap lovaglás még akkor sem túl hosszú idő, ha minden nap lovagolsz. Jó lovas holtig tanul, ezt ne felejtsd el.
És akkor ott van még, hogy vajon a ló és lovasa összepasszolnak-e, mert van olyan, hogy egyszerűen bizonyos lovas bizonyos lóval képtelen együttműködni, míg egy másikkal jól egymásra találnak. Nekem is van olyan lovam, aki látványosan kínlódik tesómmal, na meg tesóm a lóval, pedig legalább olyan szintű lovas, mint én. Lehet, hogy még jobb is. Mégis, az a ló valamiért nekem működik igazán.
Szóval ezer összetevője lehetséges a dolgoknak, amit látatlanban nem lehet megítélni. Szerintem legalább egyszer menj el egy igazán profi edzőhöz, mondjon ő véleményt rólad, úgy, hogy lehetőleg megfelelően képzett lovon ülsz. Könnyebb lesz akkor levonni a megfelelő konzekvenciákat.
Sok sikert és további jó lovaglást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!