3 hónapja leestem a lóról de most félek lóra ülni, mit
tegyek hogy újra bátor legyek?
És más lovon is ugyanilyen érzésed van, vagy csak vele?
2010. febr. 11. 09:41
22/40 A kérdező kommentje:
Ennyire csak rajta félek.Idén lesz 7 éves és most van a legerősebb korban.A másik lóval sokkal határozottba vagyok pedig róla is estem már, de nem terepen.
Akkor esetleg próbálj más lovakon lovagolni egy jó darabig, amíg vissza jön az önbizalmad. Én is néha úgy érzem, hogy most a legtáltosabb paripát is megűlném. Egy idő után, amikor már unalmas az, hogy baromira megbízhatok a lóba (persze sose bízz a lovakban) akkor szoktam átűlni egy másikra.
2010. febr. 12. 12:39
24/40 anonim válasza:
sztem legalább légy vele időt nem muszály lovagolnod rajta(:
és ebbben nem értek eggyet h ne bizz meg a lovakban"
akk szted h épül a kapcsolat ha nem bízol benne..???....:S:S
én megbízok a lovakban..:S
ha te nem akk nem hiszem h túlságosan is szeretheted ezt az egészet....
2010. febr. 12. 21:43
25/40 A kérdező kommentje:
Én se értem hogy nem lehet bízni bennük.Amúgym eg nagyon sokat vagyok vele a földről nem félek csak amikor a hátára ülök.
A ne bízz a lovakban vagyok. Nekem egy oktató mondta ezt. Szerintem igaz és nagyon szeretem őket. Volt egy jó pár balesetem, mindíg vissza űltem rá, ha nem szeretném őket, és a lovaglást, akkor már az első leesésnél hagytam volna az egészet a fenébe. Nem gondolod? Szerintem a kérdező is hasonló cipőben jár. Imádja őket, de egy leesés miatt most aggódik, de nem akar lemondani róluk. Én sem! 3 hónapos terhesen még lovagoltam (bár előtte volt egy terhesség megszakításom, mert nem fejlődött a baba remndesen). De egyszerűen nem tudtam abba hagyni, csak a férjem már nagyon mérges volt és aggódott.
Na most jön a: ne bízz dolog. Tehát, ha kimegyek terepre, soha nem engedek hosszú szárat a pacinak, folyamatosan résen vagyok. Szinte hamarabb észre veszem az őzikéket, mint a ló. Folyamatosan figyelem a fülét, merre és hogyan mozdul. Én valahogy így értettem a ne bízz dolgot.
2010. febr. 13. 17:52
27/40 A kérdező kommentje:
Ja!Hát terepen én se adtam soha se neki hosszú szárat.Sőt máshol sem.Mindig nagyon paranoiás voltam és ezért mindig feszes volt a szár.Jól mondod nem szeretnék lemondani róluk az életem árán se de valahogy nem tudom magam lelkileg túltenni a leesésen:S De holnap megyek lovagolni meglátjuk mi lesz de remélem most sikerül magamat felbátorítanom.
Ez nálunk a lovardabánan gyakori probléma,csináld azt ,hogy a ló közelében legyél,addig még érzed,hogy nem félsz tőle,minél többet legyél velük ,ha lehet etesd ,és símogasd is.Semmiképpen ne ülj fel addig amíg félsz.
2010. febr. 16. 15:08
Na, milyen volt lovagolni?
2010. febr. 17. 11:15
30/40 A kérdező kommentje:
Hát nem mertem kimenni terepre:S Nem volt rendesen lejártatva a lovam úgyhogy tutira vettem ,hogy csak vágta lesz.Úgyhogy inkább nem válaltam be:S Nagyon mérges vagyok magamra.Majd legközelebb nem leszek ilyen ijedős legalábbis megpróbálom de ez így nem mehet tovább.:'(
Kapcsolódó kérdések: