Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » 3 hónapja leestem a lóról de...

3 hónapja leestem a lóról de most félek lóra ülni, mit tegyek hogy újra bátor legyek?

Figyelt kérdés
Leestem még pár hónapja.De azóta félek lóra ülni.Már ott tartok hogy nem szívesen ülök a ló hátán.Amikor felülök elfog a bizonytalanságérzet és úgy érzem ez nem biztonságos.Talán azért hogy olyan nagy a mozgástér és a ló bárhol el tud vágtázni.Mit csináljak nem szeretném abbahagyni de megint olyan szeretnék lenni mint a baleset előtt voltam.Hogyan nyugtassam meg magam hogy nem lesz semmi baj és nem fog elvágtázni velem a ló?
2010. jan. 22. 19:36
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
És más lovon is ugyanilyen érzésed van, vagy csak vele?
2010. febr. 11. 09:41
 22/40 A kérdező kommentje:
Ennyire csak rajta félek.Idén lesz 7 éves és most van a legerősebb korban.A másik lóval sokkal határozottba vagyok pedig róla is estem már, de nem terepen.
2010. febr. 11. 16:22
 23/40 anonim ***** válasza:
Akkor esetleg próbálj más lovakon lovagolni egy jó darabig, amíg vissza jön az önbizalmad. Én is néha úgy érzem, hogy most a legtáltosabb paripát is megűlném. Egy idő után, amikor már unalmas az, hogy baromira megbízhatok a lóba (persze sose bízz a lovakban) akkor szoktam átűlni egy másikra.
2010. febr. 12. 12:39
 24/40 anonim válasza:

sztem legalább légy vele időt nem muszály lovagolnod rajta(:

és ebbben nem értek eggyet h ne bizz meg a lovakban"

akk szted h épül a kapcsolat ha nem bízol benne..???....:S:S

én megbízok a lovakban..:S

ha te nem akk nem hiszem h túlságosan is szeretheted ezt az egészet....

2010. febr. 12. 21:43
 25/40 A kérdező kommentje:
Én se értem hogy nem lehet bízni bennük.Amúgym eg nagyon sokat vagyok vele a földről nem félek csak amikor a hátára ülök.
2010. febr. 13. 15:29
 26/40 anonim ***** válasza:

A ne bízz a lovakban vagyok. Nekem egy oktató mondta ezt. Szerintem igaz és nagyon szeretem őket. Volt egy jó pár balesetem, mindíg vissza űltem rá, ha nem szeretném őket, és a lovaglást, akkor már az első leesésnél hagytam volna az egészet a fenébe. Nem gondolod? Szerintem a kérdező is hasonló cipőben jár. Imádja őket, de egy leesés miatt most aggódik, de nem akar lemondani róluk. Én sem! 3 hónapos terhesen még lovagoltam (bár előtte volt egy terhesség megszakításom, mert nem fejlődött a baba remndesen). De egyszerűen nem tudtam abba hagyni, csak a férjem már nagyon mérges volt és aggódott.

Na most jön a: ne bízz dolog. Tehát, ha kimegyek terepre, soha nem engedek hosszú szárat a pacinak, folyamatosan résen vagyok. Szinte hamarabb észre veszem az őzikéket, mint a ló. Folyamatosan figyelem a fülét, merre és hogyan mozdul. Én valahogy így értettem a ne bízz dolgot.

2010. febr. 13. 17:52
 27/40 A kérdező kommentje:
Ja!Hát terepen én se adtam soha se neki hosszú szárat.Sőt máshol sem.Mindig nagyon paranoiás voltam és ezért mindig feszes volt a szár.Jól mondod nem szeretnék lemondani róluk az életem árán se de valahogy nem tudom magam lelkileg túltenni a leesésen:S De holnap megyek lovagolni meglátjuk mi lesz de remélem most sikerül magamat felbátorítanom.
2010. febr. 13. 20:14
 28/40 anonim ***** válasza:
Ez nálunk a lovardabánan gyakori probléma,csináld azt ,hogy a ló közelében legyél,addig még érzed,hogy nem félsz tőle,minél többet legyél velük ,ha lehet etesd ,és símogasd is.Semmiképpen ne ülj fel addig amíg félsz.
2010. febr. 16. 15:08
 29/40 anonim ***** válasza:
Na, milyen volt lovagolni?
2010. febr. 17. 11:15
 30/40 A kérdező kommentje:
Hát nem mertem kimenni terepre:S Nem volt rendesen lejártatva a lovam úgyhogy tutira vettem ,hogy csak vágta lesz.Úgyhogy inkább nem válaltam be:S Nagyon mérges vagyok magamra.Majd legközelebb nem leszek ilyen ijedős legalábbis megpróbálom de ez így nem mehet tovább.:'(
2010. febr. 17. 16:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!