Állatkínzás ellen. Hogyan?
Máig nem fér a fejembe, hogy egy ilyen talpig liberalista világrendben miért nem lép fel a hatóság az állatkínzás ellen.
Persze próbálkozások vannak. Pár hónap fogházat kapott egy sz*rházi mert elevenen elégett egy macskát.
Ebben a világrendben mindenkinek joga van: a rablóknak, gyilkosoknak, erőszakolóknak, pedofiloknak.
Egyedül az állatoknak nincs joguk, hogy elkerüljék a kegyetlenkedést, kínzást.
Miért hiszi magát az ember ennyire felsőbbrendűbbnek?
Lesz majd valaha változás, mikor az állatkínzás ugyanolyan bűncselekmény lesz, mintha valaki egy gyermeket bánt? (legalább az emberhez közelálló állatokat vegyék emberszámba pl. a kutyát, macskát)
Ennyi erővel húst se együnk, mert megölik a tehenet, disznót...
különbséget kell tenni dolgok között. ha levágnak egy tehenet a húsáért (több ezer éve csinálják) és az hogy egy macskát egy ócska művészfilm kedvéért megfojtanak egy üveg vízben szerinted ugyanaz a kaliberű?
a kérdés arról jutott eszembe, hogy láttam a tv-ben az ároktői bandáról szóló anyagot. egyik lakásán amellett, hogy megverték jól a két öreget még a kakadujukat is megölték.
azt viszont nem vette figyelembe a bíróság, pedig tételesen kellett volna:
-magánlaksértés
-lopás
-súlyos testisértés/emberölési kísérlet
-állatkínzás (ráadásul a kakadu nagy értékű állat)
stb.
mondjuk ennek ellenére gyilkosságokat sem tudtak rájuk fogni a korrupt rendőrök miatt.
Én nem mondom, hogy minden jó úgy, ahogy van, de ahogy írtad, szét kell választani a dolgokat. Vannak fontossági sorrendek. Mi a nagyobb probléma, a korrupció, vagy a gyilkosság? Mi a fontosabb, egy gyerek vagy egy macska? Ne érts félre, én lennék a legboldogabb, ha egy tökéletes világban élnék, de ez soha nem lesz így. Nekem kb. 8 éve ellopták a bringámat. Senkit se érdekelt, amolyan lopjál egyet magadnak is hozzáállása volt a rendőrnek, aki felvette a jegyzőkönyvet. Tavaly nyáron ellopták egy barátnőm bringáját, pár hét múlva meglátta az utcán, rendőrt hívott, visszakapta. És egy 40 kilós harmincas nőről van szó. Nem kellett karatéznia. Persze mázli is kellett hozzá, de mondta, hogy a rendőrök is jó fejek voltak.
Változik a világ. Folyamatosan alakítják a törvényeket is, ma már foglalkoznak olyan dolgokkal, amik régen senkit se érdekeltek. És szerintem már ez is hatalmas előrelépés. Persze mocsok emberek attól mindig is lesznek, hiába büntetnék csonkolással a lopást, halállal a gyilkosságot és több év fegyházzal az állatkínzást. Mert az ember természetéből adódóan nem gondol arra, hogy mi lesz, ha elkapják... Arra gondol, hogy ő más, őt sosem fogják elkapni. De fontos a felvilágosítás, hogy családon belüli erőszaknál merjenek szólni az érintettek, hogy legyen olyan képzett ember, aki elhiszi egy gyereknek, hogy otthon verik és nem csak 1-2 nevelő célzatú pofont kap... Vagy hogy az ember merjen szólni, ha döglődő kutyát lát a szomszéd kertjében...
De még, ha ezek meg is történnek, a bántalmazott gyereket kiveszik a családjából, Isten tudja, hová kerül, a kutya menhelyre megy, lehet, hogy már megvakult, senkinek sem kell... A gyereket nem altatják el, de ha a kutya nem kell senkinek, akkor mi lesz vele? És a gyerekből milyen felnőtt lesz azok után, amin keresztül ment? Lehet, hogy az ő portáján fog döglődni egy újabb kutya.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!