Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Mit tehetek még állatkínzás...

Mit tehetek még állatkínzás ellen?

Figyelt kérdés
Fél éve kiskutyákat hoztak a közelünkben lévő telephelyre. /elsőként 3 kutya volt, most már csak 2 van./Egy ketrecben, kennelben tartják, soha nem engedik ki őket, még kerítés sincs a szóban forgó telephely körül. Nagyjából abból áll az életük, hogy várják a kajaosztást.A kutyák gyakran vonyítva, méltatlankodva ugatnak, legfőképp akkor, mikor otthagyják őket egyedül. Nap mint nap hallom, nagyon sajnálom őket. Feljelentést tettünk az önkormányzatnál, de ott azt mondták, nem tehetnek semmit, mert a kutyáknak van mozgásterük. /megvan a törvényben szabályozott terület./ Egy levelet is küldtünk a tulajnak, amiben leírtuk a problémát. Persze, nem érdekelte. Szerintetek mit tehetnék még?
2010. nov. 21. 11:19
 1/5 anonim ***** válasza:
Így, hogy már írtatok levelet, semmit.
2010. nov. 21. 12:01
 2/5 anonim ***** válasza:

Van mozgásterük, miközben egy ketrecben élnek??? Na...

Önkormányzattól, rendőrségtől ne is várj semmit. A legjobb, ha szólsz a legközelebbi állatvédő szervezetnek, talán ők tudnak valamit tenni.

2010. nov. 21. 15:04
 3/5 anonim ***** válasza:
Igen az önkormányzat meg a rendőrség le sz*rja, ezt.Állatvédő szervezetnek tudnál szólni.Telephely..Ezt én nem rétem( Mi az a telephely? tudom,hogy hülye vagyok!!).
2010. nov. 21. 19:16
 4/5 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Sajnos valóban úgy tűnik, hogy: semmit.

A közelünkben lévő állatvédők az önkormányzatra mutogatnak, hogy ott kell bejelentést tenni. Ami már megtörtént.

Most nyártól lépett életbe az új állatvédelmi törvény, ennek értelmében kutyánként 6 négyzetméter jár azoknak az állatoknak, akiket folyamatosan bezárva tartanak. Ez megvan a szóban forgó telephelyen. Az már senkit nem érdekel, hogy egy kutyának lételeme a mozgás, futás, játék.

A telephely alatt azt értem, hogy egy olyan telek, ahová csak dolgozni járnak ki a tulajok, most éppen valami hajót építenek.

Azon gondolkodom, hogy a kutyákat még akkor kellett volna kilopni, mikor kicsik voltak, mert most már megtámadnának. Csak hát ilyesmire azért nagyon nehezen veszi rá magát az ember, hisz mégis csak törvénytelenség...

2010. nov. 22. 12:35
 5/5 anonim ***** válasza:
barátnőmék szomszédjának a kutyáját fedeztették így lett 12 fajtiszta a tacsik a kanok elkeltek a lányokat pedig kikötötte és kocsival átment a fejükön aztán bedobta őket a disznónak!!EMBER AZ ILYEN??
2011. jan. 26. 20:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!