Ha állatkínzás szemtanúja voltam, hova vagy kihez fordulhatok? Mit tehetek a megakadályozására?
jesszusom...retardált idióták!! Remélem az ő családjukkal is hasonló történik!! Adná az isten!
Van valami bizonyítékod hogy vízbefolytották a cicákat?Videó,a cicák holt teste?Bizonyíték nélkül szerintem nem sokat lehet tenni... Próbáld meg a rendőrségen feljelenteni őket,hátha elkapják a grabancukat!
nem hívtam rendőrt, teljesen leblokkoltam :( nem akartam hinni a szememnek :( azt mondták van még macskájuk és most fognak szülni és rengeteg kiscica lesz még.
elég lutrigyanús mi van ha épp nem vagyok jelen,mikor csinálják..
ha most hívok rendőrt még ott lehetnek a vödrök a cicákkal??? ez kb 2 órája történt.
Szerintem már semmit nem tudsz tenni!:S
És tuti hogy már nincsenek ott a macska tetemek.Maximum annyit tudsz tenni hogy figyeled őket és ha legközelebb ilyet tesznek rögtön szólsz a rendőrségnek!
Mint nagy cicabarát és egy "átokrossz" sziámi gazdija, természetesen magam is megütköztem ezen a brutalitáson.
Csak sajnos ez esetben a jog, a törvény aligha segíthetne - és ezt már szakmabeliként vagyok kénytelen mondani. A Btk. állatkínzásról szóló szakasza ugyanis tartalmazza az "indokolatlanul" szócskát. Vagyis csak az büntetendő, aki "indokolatlanul" bántalmazza az állatkákat úgy, hogy az pusztulásukhoz, vagy maradandó egészségkárosodásához vezet. Megfelelő indokot pedig ugyebár nem nehéz találni (pl. túlszaporulat megakadályozása, vagy a cicák betegek voltak és ezért csak a további szenvedéstől akartam megmenteni őket stb stb stb, fantázia kérdése hogy ki mit hoz fel mentségként).
Más esetekben az "eredmény" (pusztulás, maradandó egészségkárosodás) is lényeges. Ezek nélkül nincs szó büntetőjogi értelemben vett állatkínzásról. Szóval ha valaki püföli a macskáját vagy a kutyáját, de ezzel nem okoz neki maradandó egészségkárosodást, akkor ez nem vétség.
Szóval ez esetben tényleg egy izmos barát tudna segíteni, s nem annyira a törvény...
felvettem a kapcsolatot az állatvédőkkel, akik igyekeznek megoldást találni a dolgokra, hát reménykedünk..
ha lenne valakinek bármilyen felgyülemlett feszültsége vagy sérelme, akkor én tudok egy címet,hogy hol töltse le ;)
és várom a további segítségeket,hogy mit lehet tenni azért,hogy felmutatható eredmény is legyen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!