Kezdőoldal » Állatok » Macskák » "Állatkínzás" az, ha lakásban...

"Állatkínzás" az, ha lakásban él egy macska?

Figyelt kérdés
Úgy értem hogy egy állatnak szüksége van a friss levegőre, nagy térre ahol bogarászhat, egerészhet, meg hát füvet is kell ennie. (ami segít a lenyelt szőr felbüfögésében) Sajnos mi is lakásban élünk, és szeretnék macskát, de azt nem akarom, hogy az egész életét négy fal között élje le. Egy macska tartása nagy felelősséggel jár, és én nem akarok neki rosszat.
2010. febr. 6. 17:16
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
14%
Ha nap közbe többször kiengeded akkor nem lesz semmi gond, de tényleg figyelj rá, hogy naponta többször kint legyen :)
2010. febr. 6. 17:21
 2/19 anonim ***** válasza:
100%
Az enyém 16 évet élt lakásban, semmi baja nem volt.A macska akkor sem "rohangál", amikor kinn él, legfeljebb a gazda nem látja, hogy éppen hol alszik órák hosszat. Kaparófát a lakásban is tudsz neki készíteni.Nem fog szenvedni, hidd el.
2010. febr. 6. 17:27
 3/19 A kérdező kommentje:
Jó értem hogy ki kellene engedni, de a gond az hogy emeletes házban élünk, a második emeleten, ami elég magasan van, és az utcára meg nem engedhetem ki mert elrohanna. Hozzá teszem van erkélyünk de az semmit nem ér.
2010. febr. 6. 17:27
 4/19 A kérdező kommentje:
Utolsó válaszoló, lehet hogy igazad van, de erről a szüleimet is meg kéne győzni... Na mindegy, valószínűleg nem lesz cicám. Ez van.
2010. febr. 6. 17:30
 5/19 anonim ***** válasza:
73%
Itt jegyezném meg, hogy a nagyiék macskája ablakról ablakra járkált...a 10-iken!! Néha igencsak meglepődtek a szomszédok xd. De egyszer sem esett le, és asszem 22 évet élt.
2010. febr. 6. 17:34
 6/19 anonim ***** válasza:
100%

Nekem 2 cicám van lakásban, és nagyon boldogok. :)

Ha kertes házban laknék, akkor is szobacicáim lennének, mert nagyon félteném őket kiengedni. És ha nem tudják milyen kint lenni, és ivartalanítva is vannak, akkor egyátalán nem vágynak ki.

2010. febr. 6. 17:35
 7/19 anonim ***** válasza:
92%

Az állatkínzáshoz sokkal közelebb van a kijárós állattartás, mint a lakásban. Azért, mert kijárósként az ember nagyon sok mindennek kiteszi, ami elől ő egyedül nem tud megmenekülni, viszont a gazdi felelőssége lenne. Ezek: -más állatok megtépik, megsebesítik, megölik

-emberek bánthatják, megölhetik, megmérgezhetik

-autó elütheti

-baleset is érheti, kerítésen felakadhat, beleeshet kútba, verembe, leeshet bárhonnan

-gyepmester befoghatja, sintértelepre viheti

-bárki ellophatja, kocsiba teheti és elviheti bárhova

A kutyáknál törvényben van rögzítve, hogy a gazdi közterületre nem engedheti önmagában az állatot. A macskáknál is indokolt lenne ez, csak nem kivitelezhető. Az én macskáim nem vágynak a szabadba, mert megtapasztalták már ennek veszélyeit, ettől függetlenül mindennap vannak kint a szabadban a felügyeletemben. A lakásban rohangásznak, én játszani szoktam velük. Ez nem állatkínzás, hanem felelős állattartás szerintem. A felelőtlen és veszélyeztető állattartás pedig az, amikor valaki ivarosan kiengedi a macskáját a szabadba.

2010. febr. 6. 17:38
 8/19 anonim ***** válasza:
26%
Nem tudom miért kell ennyire félteni egy macskát (előző). Nekem 3 macskám van és mind a 3-at kint tartom, nincs semmi bajuk. Néha beengedem őket vagy fél órára, utána egész nap kint vannak. Tudnak vigyázni magukra, nem szerencsétlenek.
2010. febr. 6. 17:40
 9/19 anonim ***** válasza:
100%
Én kertesben lakom de a macskák nem is akarnak kimenni, vagyis csak akkor mennek ki ha én is, ez meg lakásban is megoldható. Pórázhoz hozzászoktatod és mehet a séta minden nap is akár. Egyébként én sem szeretem kint tartani a cicáimat mert mindig valami bajuk lesz, legutoljára megvakult, előtte lévő eltűnt, az előttit elütötték, meg volt hogy bezárták hetekre egy pincébe, csoda hogy túlélte.
2010. febr. 6. 17:48
 10/19 anonim ***** válasza:
88%

Ó te jó ég, nagyon érzékeny lett a világ! Én is állatkínzó vagyok, mert kennelben vannak a kutyáim és nem az ágyamban alszanak én meg kint a kutyaólban! :D

Kedves kérdező nem állatkínzás bent tartani! Viszont ajánlott ivartalanítani (ha a szüleid nem akarják kifizetni akkor mondd nekik hogy fogadjatok örökbe nagyobb macskát, azok ivartlanítva vannak a menhely által és nem nagyon kell értük fizetni) Egyrészt nagyon sok macska van! És sok szenved, éhezik, nincs gazdája, állandóan csak szüli a kismacskákat. Másrészt a lánymacskák nem úgy ivarzanak mint a kutyák hogy félévente hanem akár folyamatosan ameddig nem vemhesülnek! Most képzeld azt el benti macskánál! Állandó káosz lenne. A párzás is fáj nekik. A kandúrok pedig csavarognak párzáskor, verekednek, elütheti őket az autó, leharaphatják a fél fülét stb... És bent meg ugye erős szaga lenne, jelölgetne. Ezért kell ivartalanítani!

Nekem kinti-benti macskám van. Nagyon szeret kint lenni és bent is! Mi nem forgalmas helyen lakunk, viszont szembe velünk megy a vonat! De én 18 éve itt lakom és még soha egy állatnak sem lett baja emiatt!

Szerintem ez függ a macska jellemétől. Van amelyik sosem akar kimenni, van amelyik meg be sem jönne.

Ha kertes helyen éltek vagy legalább egy kicsi van akkor nyugodtan kiengedheted néha! Ha már megszokta a házatokat, akkor vissza fog jönni! De kimehetsz vele te is, a mai macskák már nagyon kezesek ha sokat foglalkoznak velük. De ha nem akarod kiengedni akkor cserépben nevelsz neki füvet (komolyan) és azt legelheti, és játszol vele sokat.

2010. febr. 6. 18:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!