"Állatkínzás" az, ha lakásban él egy macska?
Figyelt kérdés
Úgy értem hogy egy állatnak szüksége van a friss levegőre, nagy térre ahol bogarászhat, egerészhet, meg hát füvet is kell ennie. (ami segít a lenyelt szőr felbüfögésében) Sajnos mi is lakásban élünk, és szeretnék macskát, de azt nem akarom, hogy az egész életét négy fal között élje le. Egy macska tartása nagy felelősséggel jár, és én nem akarok neki rosszat.2010. febr. 6. 17:16
11/19 anonim válasza:
A perzsa a lakásban él, csak a teraszra mehet ki egy macskakijárón, mert ott van kint a wc-je. A kinti cicám meg hajnalban alig várja, hogy kinyíljon az ajtó és besurranhasson. Ha valami ok miatt nem engedem be hajnalban, akkor az emeleti háló, vagy a fürdőszoba ablaknál könyörög a bebocsátásért. Meg van sértődve, ha kirakom éjszakára. Tehát jól érzik magukat a lakásban.
12/19 anonim válasza:
Én elhiszem, hogy vannak olyan helyek az országban, ahol nem esik bántódása a kinti macskának. Az viszont tuti, hogy több olyan hely van, ahol baja esik. Budapesten például nem tudom, hogy hogyan kellene kint tartanom a macskámat úgy, hogy biztonságban legyen. Lehet, hogy túlzottan felelősségteljes vagyok, de miattam semmilyen állatnak nem fog baja esni, az tuti. Viszont azt biztosítani tudom lakásban tartással + kinti sétákkal, hogy biztonságban legyen. Szerintem ez nem baj. Az a probléma, hogy járok menhelyekre és sintértelepekre is, ezért sajnos sokkal nagyobb a rálátásom arra, hogy milyen bajok történhetnek az állatokkal és látom, hogy ebből mi a gazdijuk felelőssége.
13/19 anonim válasza:
Én is tisztában vagyok ezzel. Ezért is van ivartalanítva a macskám és a kutyáimat sem elletem. De ilyen formán tartsam egy ketrecben mert ha kiengedem játszik a terítővel meghúzza és ráesik egy virágcserép és meghal? Szerintem nem felelőtlenség kiengedni egyedül. Pest mellett lakom elég nagy városban, de egy macskát sem ismerek itt akinek olyan baja lett volna hogy elütötték, elvitték vagy ilyesmi. Legfeljebb hogy verekedett de az enyém éjszaka bent ven vagy ha kint akkor elbújik és a kutyák is vogyáznak rá.
14/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm az összes eddigi választ, de most épp nem az a probléma hogy kiengedjem a cicát vagy ne, (kiengedni amúgy se nagyon tudnám mert panelben lakunk) hanem az, hogy anyukámat az életbe nem lehet meggyőzni, hogy macskánk legyen mert ő váltig állítja hogy a cica bolhás lesz, mert ha véletlenül kint összeszedek én bolhát, akkor a cica is bolhás lesz amit már nehezebb kiszedni a bundájából, és hogy biztos elszaporodik benne.
2010. febr. 6. 19:14
15/19 anonim válasza:
Könnyen bolhás lehet de ki is lehet irtani. Mondd neki hogy nézzen szét a témában ha em hiszi , vagy nézz szét te is mutass neki benti cicákat, vagy mond dhogy beszéljen menhelyekkel. Ők sokszor bentre adnak macskák, nekik azlrt hihetne!
16/19 anonim válasza:
Látogass el bármelyik hozzád legközelebbi menhelyre és rögtön meg fogod érteni, hogy mire gondoltam.
17/19 anonim válasza:
Szerintem nem a macskák szeretnek a házban élni!!!Sokat ki kell engedni!!!
18/19 anonim válasza:
Lakásban tartott macska nem lesz bolhás, ilyet soha nem hallottam. Szerintem anyukád valóban nem akarja, hogy cicátok legyen, sajnos, bele kell törődnöd. Ha a cica érezné, hogy nem szeretik, boldogtalan lenne, bármilyen nevetségesen hangzik egyeseknek.
19/19 anonim válasza:
mi cicánk 10 éves és lakásban nőtt fel. nem kínzás. az erkélyre ki szokott ülni levegőzni, és teljesen boldog, nyugodt, kiegyensúlyozott. a füvet úgy oldjuk meg h egy cserépbe ültetünk neki. soha nem vágyott ki, ha nyitva van a bejárati ajtó nemhogy ki akarna menni, még fél is. boldog a 4 fal között. csak szerető család kell neki :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!