Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Állatkínzás ellen. Hogyan?

Állatkínzás ellen. Hogyan?

Figyelt kérdés

Máig nem fér a fejembe, hogy egy ilyen talpig liberalista világrendben miért nem lép fel a hatóság az állatkínzás ellen.

Persze próbálkozások vannak. Pár hónap fogházat kapott egy sz*rházi mert elevenen elégett egy macskát.

Ebben a világrendben mindenkinek joga van: a rablóknak, gyilkosoknak, erőszakolóknak, pedofiloknak.

Egyedül az állatoknak nincs joguk, hogy elkerüljék a kegyetlenkedést, kínzást.

Miért hiszi magát az ember ennyire felsőbbrendűbbnek?

Lesz majd valaha változás, mikor az állatkínzás ugyanolyan bűncselekmény lesz, mintha valaki egy gyermeket bánt? (legalább az emberhez közelálló állatokat vegyék emberszámba pl. a kutyát, macskát)

2014. jan. 16. 08:53
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
Nekem rendőr rokonom van. Igazad van, nem verik, rugdossák őket. Mellesleg dolgoztam börtönben egy darabig. Ott is csak buksisimi van... Gumibottal.
2014. jan. 16. 10:42
 12/24 A kérdező kommentje:

bicskanyitogató, amiket írsz :)

van egy 200e Ft-os bringám, mert ez a hobbim. és nem vagyok milliárdos, tehát elég keményen spóroltam rá. tehát heves érzelmeket váltana ki belőlem ha ellopnák a bringámat.

és ennek mi köze a jófejséghez? hány éves vagy? ennyi erővel, ha szembe jössz az utcán és nem tartalak jófejnek, akkor leüthetlek? :) vagy ez most hogy van?

a bíró is ítélkezzen az alapján, hogy ki a jófej és ki nem az?

ha a te bringádat lopnák el nem verném meg a tettest. viszont ha tudom hogy van egy ilyen márkájú, színű, évjáratú lopott bringa, amit egy kétes alak el akar nekem adni, akkor jelezném feléd.

tudod, ettől vagyunk emberek.

az hogy kárörvendő vagy, az csak téged minősít, nem engem :)

2014. jan. 16. 10:52
 13/24 A kérdező kommentje:

81%os: dehogy dolgoztál te börtönben :)

világosan látszik az írásaidból, hogy még gyerek vagy.

és ezzel akarsz hitelt szerezni a mondandódnak.

börtönben sem verik a rabokat az őrök. (inkább a rabok egymást)

2014. jan. 16. 10:53
 14/24 A kérdező kommentje:

különben meg vigyázz mit írsz!

ha van tudomásod olyan dolgokról, ami ilyen jellegű és ha nem szolgáltatod ki az adatokat a hatóságnak, akkor bűncselekmény követsz el.

úgyhogy óvatosan vagdalkozz...

2014. jan. 16. 10:54
 15/24 anonim ***** válasza:

Japp, ha nem vagyok jó fej és leütsz az utcán (mert mondjuk viszem a szép kis biciklidet), és ennek következtében mondjuk lesz egy olyan fejsérülésem, amibe belehalok, akkor annak a böcsületös neve hirtelen felindulásból elkövetett emberölés. Na, ide akartam kilyukadni. Tehát még a törvény is elismeri, hogy néha állatok vagyunk és bizonyos tulajdonságaink, szükségleteink előhozzák belőlünk az állatias viselkedést. Pl., ha valaki éhes, azt nem érdekli, hogy te szereted a bringádat, látja, hogy biztos jó drága, tud belőle kaját, piát, cigit venni, ellopja. Mert a kaja és társai fontosabb szükséglet, mint megfelelni a társadalmi elvárásoknak. Van, akinek nincs is erre igénye. A macskát se érdekli, hogy te is megennéd a tyúkot, ő éhes, lefojtja. Mert ösztönlény. Ahogy néha az ember is az. Tehát szabad-e verni állatot? És embert?

Egyébként 32 éves vagyok és volt szerencsém börtönben dolgozni. No nem smasszerként, az eléggé távol állna tőlem. A gyerekes írást meg tudd be annak, hogy egész nap gyerekek közt vagyok. Most is, meg amikor dolgozom, akkor is. Lehet, hogy már az agyamra ment.

2014. jan. 16. 11:05
 16/24 A kérdező kommentje:

szóval szerinted teljesen helytálló a lopás és a rablás. ha az illető nem tud piát, cigit, ennivalót venni magának.

figyelj, különböző közegben nevelkedtünk. nekem azt tanították a szüleim, hogy dolgozni kell. és becsületesen élni.

amúgy meg gondoltál már bele, ha nem te lopnád el mondjuk az én bringámat, hanem én lopnék el valamilyen luxuscikket tőled? hogy éreznéd magad? nem izgatna?

írtad, hogy 32 éves vagy. nem hiszem el. felnőtt ember nem ír ilyeneket, hogy nem jófejség így meg úgy. meg örülsz ha ellopják a biciklimet, mert nem vagyok jófej.

vagy ha igen, akkor ott nagyon nagy gondok vannak a jellemmel.

azzal, hogy nem lopsz a társadalmi elvárásoknak felelsz meg???

én bennem nincs ilyen megfelelni vágyás. egyszerűen nem érdekel a lopás. inkább a karrier építés, és az hogy mindent magamtól érjek el. (nem lopással, csalással, rablással)

2014. jan. 16. 11:14
 17/24 anonim ***** válasza:

Áh, nem érted... Nem, szerintem se szép cselekedet lopni. De szerintem az se lenne szép, ha megvernéd a tolvajt, aki viszi a bringádat. Rendőrt kell hívni és feltartani. Sőt, az se lenne szép, ha a rendőr verné meg, amikor kiérkezik. Le kell csukni. És mivel a te bringádat bűncselekmény ellopni (az enyémet csak szabálysértés) még van is rá esély, hogy ezt megteszik.

Azért írtam, hogy "ha nem vagy jó fej", mert így látatlanba nem akartam írni, hogy "ha utállak..." hisz nem utállak, csak példálóztam, mert látszódott, hogy ez a bringa téma nagyon érzékenyen érinti a kis lelkedet, így arra gondoltam, hogy neked is könnyebb elképzelni, hogy más érzés, ha a tiédet lopják el, meg megint más, ha olyan valakiét, akit nem szeretsz és fordítva. Mert az ember az érzéseit nem tudja irányítani, max megpróbál uralkodni rajtuk. De mivel valamennyire ösztönlény az ember is, ez nem mindig sikerül. De te azt írtad, hogy a cicót nem kell megverni azért, mert ő ösztönösen cselekszik. De az embert meg igen... Arra szerettem volna rávilágítani, hogy nem is olyan sokban különbözünk az állatoktól...

Az embereket is lehetne védeni. Persze nem egyből a biciklitolvajokat (bár szerintem az erőszak csak erőszakot szül), hanem mondjuk kezdhetnénk a gyerekekkel. És nem a macskáktól, hanem a többi embertől. Most is agyonvertek egy két éves gyereket, valószínűleg azért, mert sírt. Egy két éves ösztönösen sír, nem fogja befogni, ha rászólnak, mert képtelen uralkodni magán. A macskát se ütöd agyon, mert nyávog, a gyereket se ütöd agyon, mert ordít. Mindkettőt bünteti a törvény, régen egyiket se büntették. De nyilván nem lehet mindig mindenkit megbüntetni mindenért...

Szóval most visszatértnék az eredeti válaszomhoz, hogy én látom a fejlődést. :D

2014. jan. 16. 11:28
 18/24 A kérdező kommentje:

Melyik bolygón élsz? Szerinted hogyan tudok verekedés nélkül feltartóztatni valakit? kérjem meg hogy várja meg a kiérkező rendőröket? vagy ugorjak a nyakába? esetleg fogjam le? a fogásból ki akarna szabadulni, elkezdene ütni ott ahol ér stb. nem várná meg a rendőröket velem.

Amúgy a lopásért verés miért nem reális? Ugyanúgy megtanultad kiskorodban, hogy a tűzne nem nyúlsz bele mert megéget. Így meg lehet tanulni, hogy lopni nem lophatsz, mert megverhetnek.

A börtön pénzbe kerül. Különben csináltak ilyen műsort. Egy értékes biciklit kitettek, a vázába műholdas nyomkövetőt tettek. Ellopták a biciklit, a tulajok odamentek, értesítették a rendőrséget. Egyetlen esetben sem ítélték börtönre az elkövetőket! Sőt a végén a csoportot vezetőjét csukták le, mert zaklatta szegény tolvajokat.

(kimentek hozzá videókamerával és kérdéseket tettek fel neki, amíg várták a rendőröket) egy esetben sem verték meg a tolvajokat!

Ha egy idegennek ellopják a biciklijét együtt tudok érezni vele. De nem muszáj biciklinek lennie, lehet bármi más nagyobb érték!

Sokban különbözünk az állatoktól. De vannak, amikben nem. És meg kell szabni a határokat egy civilizált társadalomban. Pl. itt nem lehet egy erős embernek elvenni a gyenge javait, csak mert fizikailag meg tudja tenni. Ez anarchia. Ezt szabályozni kell.

Tudni kell mit hogyan kell büntetni. Egy két éves gyereket sírásért nem kell büntetni. Viszont egy rablógyilkost, tolvajt kell büntetni!

Tudni kell különbséget tenni.

2014. jan. 16. 11:43
 19/24 anonim ***** válasza:
Meg azt se értem, hogy neked egy macska miért kedvesebb, mint pl. egy rétisas... Illetve a kártevők is érdekesek. Mondjuk van a patkány, amit megveszel a kisállat kereskedésben, mert cuki-muki, meg van a patkány, amelyiktől agyvérzést kapsz, ha meglátod az udvaron, mert betegséget terjeszt és hatalmas károkat csinál. Előbbi az emberhez (vagy egy részükhöz) közel áll, utóbbit meg legális megmérgezni, agyonlőni, betüzelni, stb. A patkány szerinted nem érző lény? Szóval eléggé kényes ez az egész, én látom, hogy próbálkoznak a hatóságok, tényleg fejlődnek.
2014. jan. 16. 11:48
 20/24 anonim ***** válasza:
Az a helyzet, hogy egy kisgyerek még nevelhető a kályhával. De egy felnőtt ember nem nevelhető veréssel. A kisgyereknek nincsenek tapasztalatai a kályhával kapcsolatban, megjegyzi, hogy éget és kész. Egy felnőtt ember kész személyiség, hiába vered. Úgy gondolja, hogy legközelebb majd gyorsabban szalad. A legtöbb tolvajt agyon is üthetnéd, ettől nem változnak meg. Ez az, amit sokan nem vesznek észre, hogy hiába veri meg a másikat, egész másfelé is elmehet a személyisége és nem feltétlenül jó irányba. Kiszámíthatatlan, hogy mit érsz el vele. Lehet, hogy csak a bringádat akarta ellopni, de megfogod, jól megvered, egy hét múlva bevár a sarkon a haverokkal és agyon üt. Egy felnőtt nem egy kisgyerek, aki fél tőled azért, mert megütöd.
2014. jan. 16. 11:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!