Melyiket érdemes megvenni, a macskát vagy a törpenyuszit?
Általában a macska aki elszökik és hálátlan, csak enni jár haza, meg beleszarik a gyerek homokozójába.
Nekem volt nyulam, és megismerte a gazdáját, ha hívtuk odajött, jött velünk az udvarra, kutyák közé, és nem szökött el, lehetett fésülni, kézből etetni, de a simizést nem mindegyik nyúl szereti, úgy ahogy macska és kutya sem, vannak egyedek, akiknek más igényeik vannak... az enyém szerette, főleg ha a fejét simogattuk, ha a hátát akkor néha összerezzent.
Nekem jelenleg mindkettő van.
Macskám több is volt, A nyuszim ez az első.
A macska elvan magának kint is, etetni kell, vagy max. macska alomtálca. Viszont ha be is jár a házba, akkor figyelj! Nekünk tavaly elbolhásodott a ház, azóta Frontline! Valamint a mostani cica igencsak hullajtja a szőrét, de ez szerintem fajta függő. Mi sosem oltattuk, de ivartalanítani szükséges! És bárhol kapsz ingyen macsekot, ha lefialt egy anya, még örülnek is ha elviszed.
A nyuszira is elvan magának, még egyedül is, de napi 1-2 órát foglalkozz vele, engedd ki, valamint, ha új kis nyuszi, akkor szobatisztaságra kell nevelni. Már most sokkal jobban kedvel engem, mint másokat, mert megjegyzi a szagodat és hangodat. Őt muszáj oltani 2 betegség ellen, de erre van kombinált oltás. Érdemes tenyésztőnél venni, mint kereskedésben. Ott jóval kezesebb, és olcsóbb is, nameg a nemét is biztosra megmondják.
A macska hazahozhat emberre is ártalmas bacikat (ezt csak olvastam!). A nyuszinál nincs ilyen, még ha kint tartod sem. A macska valószínűleg bújósabb lesz, de sok gazdi mesélte, hogy a nyuszija is folyton bújik és igényli a simogatást.
Egyszóval sok előnye és hátránya is van mindkettőnek, neked kell eldönteni, hogy mik a legfontosabb tényezők!
Remélem segítettem!
"..A macska hazahozhat emberre is ártalmas bacikat.."
Mindig voltak macskáink (kinti-benti macskák, kertes házban lakunk) de soha nem kaptunk el semmit. Szerintem ennek nem sok valóságalapja lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!