Mennyi idősen érdemes pároztatni a törpenyuszit?
És 14 évesen mit fogsz csinálni, ha mondjuk miattad halva születnek a kicsik? Vagy gyorsan császárra lenne szükség?
Szerintem te nem is szereted a nyulad, hiszen simán kiteszed annak a veszélynek, hogy belehal a szülésbe. Akkor minek van, ha nem szereted?
Mire kell a pénz? Conzerv cipőre? Anyuci már nem ad rá, vagy mi?
Inkább tanulj, ne ilyeneken járjon az agyad.
Nem kell oltani, nem ismersz.
Ha mindenki úgy fogná fel az életet, mint te, akkor tulajdonképpen minden élőlény kihalna, mert "baj lesz a szülésnél" "úgyis halva születnek" stb. Ha a tenyésztő is így gondolta volna, akitől vettük, akkor most nem lenne nyuszink. Nem ismersz, fogalmad sincs, mennyire szeretem.
Nem szándékozom eladni a kisnyuszikat, egyet meg szeretnék tartani, a többit pedig elajándékozni, mert már van rájuk érdeklődés.
Egyszerű kérdést tettem fel, nem gondolom, hogy ilyen nehéz lenne rá válaszolni ;)
Nemnem, én úgy fogom fel az "életet", hogy a tenyésztést (bár te nem arra készülsz), hagyjuk meg a szakértőknek... 14 évesen nem hinném, hogy szakértő vagy.
Ja és képzeld, nekem is van 2 nyuszim is és ivartalaníttattam őket. Én így szeretem őket, nem úgy, hogy több évvel megrövídítem az életüket, mint te.
De egy naiv kis 14 éves (nem inkább 13?) kislánykára nem lehet hatni.
Ha felelősségteljesen szeretnéd csinálni, akkor utánanézel rendesen, beszélsz tenyésztőkkel, veszel szakkönyveket, vagy legalább az internetet áttúrod egyedül. Sok, rengeteg információra van szükséged egyetlen alomhoz is, édeskevés azt tudnod, hogy mikor kell pároztatni a nyulat.
Abban pedig tényleg igazuk van az előttem szólóknak, hogy fel KELL készülni arra, hogy valami rosszul sül el, anyagilag, lelkileg, legyen kéznél állatorvos, autó, minden, amire szükség lehet, hogy megmentsd a nyúl életét, ha szükséges. Valószínűleg persze nem lesz rá szükség, de igenis fel kell készülni. Minden vemhesség veszélyes, ezt minden tenyésztő tudja.
Köszi a válaszokat!
Persze ez a pároztatás még nagyon messze van, a nyuszim még alig 3 hónapos.
3-4 hónaposan ivarérett
6-7 hónaposan tenyészérett
de fajtátol is függ pl a bécsi kéket már 6 hónaposan szokták,hogy ne hízon el
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!