Deguk ketrecének meghegesztéséhez hol, milyen szakembert érdemes keresnem?
egyáltalán ki foglalkozik hegesztéssel aki úgy mellékesen ezt bevállalná?
A deguim aranyosak, szelídek, viszont már a sokadik ketrecet szedik szét, pedig teljesen újak voltak, de olyan erővel rángatják a nap 24 órájában, hogy azok a kis finom pötty-hegesztések elengednek.
Hiába a legnagyobb, azért csak rosszak, ki akarnak jönni, és egész nap azt rángatják. Már mindent kipróbáltam, a pillanatragasztótól kezdve a forrasztásig, de mindet max 1 nap alatt szétszedik megint, eszméletlen erejük van.
Szóval felesleges újat vennem, mert azt is szétszedik megint, sztem csak az lenne a megoldás, ha jó erősen meg tudnám hegesztetni valakivel, csak fogalmam sincs, kit keressek.
Mondanátok erre szakembert?
igen, kb fél évesek, és igazi rosszaságok, de persze imádom őket. sokat is futnak, mókuskerék is van bent, már nincs több ötletem, csak azért is együttes erővel rángatják a ketrecet a nap 24 órájában ... hihetetlen már tényleg.
oké, hát próbálok akkor ilyen szakembert, így hirtelen egyet se tudok az említett szakmából de körbenézek.
A folyamatos rácsrágás nem természetes velejárója a degu tartásnak! :D Az üzemszerűen működő degu, akkor rágja a rácsot, ha valamit akar a gazditól: pl. vegyél ki, nincs vizünk, kevés a zsepi a fészekben, mozgáshiányom van, engedj futni...
A ketrecet az esetek többségében akkor bontják egy helyen naphosszat, ha lakást akarnak bővíteni, mert kicsinek találják a kecót.
Mérd meg egy centivel a ketrecet, és a mókuskerék átmérőjét, illetve egy konyhamérlegen a deguk súlyát!
70*70*50 centisnél kisebb ketrecben nem nagyon férnek meg, de ha hiperaktív manóid vannak, akkor 80*80*60 centistől felfelé kezdjél gondolkodni!
Sokat segít a mozgáshiány levezetésén, ha a mókuskereküket 32 centisre cseréled, mert abban 33 km/h sebességgel is tudnak rohanni, egyszerre ketten is, és megvan a napi, fejenkénti 10-10 km mozgás, ami nekik létszükséglet. Ha a kereküket kinövik és csak vánszorogni tudnak benne, akkor inkább a szobádban rohangásznának... De 6 hónaposan nem elég nekik napi 1-2 óra futkározás. 10 perc alatt kipiheni magát, és újra futnia kell!!! :) Szóval írd meg, mi mekkora, és akkor tudunk segíteni, mit, hogyan alakíts át, hogy beférjen a két kis sebesség függő...
okés nagyon köszi!
most nem ott vagyok ahol vannak, de este lemérem pontosan ezeket a dolgokat. mindenesetre az akkor kapható legnagyobb ketrecet vettük meg nekik, ja és a legnagyobb mókuskereket! háát így ahogy visszagondolok, bele férnek ketten is, de az már szűkösen.
na de egy lakásban hol futtassam őket? a szobába kiengedtem őket már sokszor de egyrészt baromi nehéz utána megfogni őket, nem azért mert nem tudnám, hanem mert pl 2 óra "szabadság" után is már annyira tetszik nekik h simán megharapnak ha megfogom, látszik h nem akarnak visszamenni. és nem kicsit ám, a múltkor nagyon mélyen az ujjamba eresztette a fogait a kis drága. és tényleg attól függ, mennyit vannak kint, minél többet, annál jobban "elvadulnak".
Viszont tuti mindenük van, víz, eledel, minden, és mégis olyan hatalmas erővel rángatják (és tök lazán szétszedik a hegesztéseket), hogy már a szomszéd is kérdezte h jézusom mi ez a hatalmas zaj, hát komolyan el se tudod képzelni mit művelnek, borzalmasan "rosszak".
na de ennél nagyobb ketrecet már nem tudok venni, max esetleg ha külön én legyártatok valahol egyet, sztem az lesz a megoldás amúgy, mert ez így nem állapot.
Nos, én kiengedem szívesen, nem zavar, csak arra tudsz valami megoldást, hogy utána hogy fogjam meg őket? mármint úgy h ne harapjon meg, mert annyira elvadul 2 óra alatt ... ha csak simán a ketrecből veszem ki, akkor semmit se csinál, nem harap, szelid, de ha kint vannak ... igazi vadállat lesz :))
Kell egy degubefogó cső. :) A deguknak cső-kényszerük van. Azaz ha látnak egy alkalmas méretű üreget, abba MUSZÁJ belemászniuk... :)
Padlószőnyeg árusító helyeken kapsz 10 centi átmérőjű papírcsövet, abból vágjál egy 60 centis darabot, mászasd össze velük, és vedd el. A séta végén visszaadod, belerohannak, te meg befogod a cső végét, és visszatranszportálod őket a ketrecbe. De ha rendszeresen pulcsizol velük, akkor sokszor elég felvenni a deguszós cuccot, és felmásznak a térdeden...
A 3. ötlet az 5 literes befőttes üveg, amibe csincsilla fürdető homokot raksz. A séta végén lerakod, tisztára pancsolják magukat, befogod az üveg száját, és vissza pakolod őket...
Sokat segít, ha mindennap ugyanabban az időben futtatsz, és a séta végén kapnak csak enni a ketrecben.
Amúgy valami gond tényleg van a ketreckéjükkel, mert az összes többi degu imádja az otthonát, és gyakran magától is visszamegy.
Keress honlapokon ketrecet. Az épített faketrecek, jóval olcsóbbak, és alkalmasabbak, mint a hegesztett boltiak.
Illetve az etetésüknek is olvass utána! A harapások mögött gyakran etetési hiba húzódik. A cukorbeteg, hasfájós állat ideges...
Rost emésztésük van, fű (széna) alapon kellene enniük, és a tápjuknak a rost tartalma is legyen 20% körüli!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!