Ti nem unjatok még az állatorvosos válaszokat?
Megértelek részben kedves kérdező.
Én sem viszem mindennel orvoshoz. Ha "furcsán" viselkedik akkor még jobban ügyelek rá, és ha 1-2 nap múlva is(ez a súlyosságától függ)fennáll a probléma akkor orvoshoz viszem. Vannak gyógynövénycseppek, gyógynövényteák, fertőtlenítő cseppek amik sokszor elegendőek kezelésként. Nyilván ha nagyobb bajt észlelek akkor viszem orvoshoz. pl:Egyszeri vagy kétszeri hasmenést okozhatja étel-ekkor kímélő ételt kap és kamillateát, de ha netán véres lenne(vele még ilyen nem fordult elő), akkor irány a doki.
A hörcsög dologgal viszont nem értek egyet, mert mindenkinek az a szent amije van és annyit költ amennyit tud vagy akar az állatára.
Az viszont tény, hogy én a gyógynövényekből előállított szerek használata mellett vagyok. Ha csak lehet kerülöm az antibiotikumot. Szerencsére egészséges állataim vannak, eddig még egyiket sem kellett kezelnie orvosnak.
Egyébként néha tényleg "érdekes" kérdéseket írnak ki állatokkal kapcsolatban. Szerintem alaposan meg kellene ismerni a fajtát, rengeteget olvasni,elmenni állatorvoshoz, tenyésztőhöz, hogy az ember tudja kit is vesz valójában magához. Így kevésbé érhetik meglepetések.
Bár a te kérdésed is "érdekes".
Hát igen, azokban, akik úgy gondolkodnak, mint te, csalódtam. De hálistennek vannak, akik nem.
És hidd el, hogy a mai értékrendi válságot NEM azok okozzák, akik elrohannak a beteg állatukkal orvoshoz.
Mostmár rájöttem, hogy téged rettenetesen lehet sajnálni. Elképesztő, mennyi mindenből kimaradsz ezzel a hozzáállással.
"és mivan ha a 800ftos hörcsög megpusztul? hány és hány kisgyerek hal meg világszerte. akár minden percben. de kell a hörinek a 2000ftos infúzio, sok gyerek meg éhezik."
Fú, de gyűlölöm ezt az álszent dumát. Te miért nem küldöd azt a pénzt a szegényeknek, amit a hobbidra, vagy a tévé-, és internet számlára, vagy a ruhákra, vagy rágcsálnivalókra költesz?
„Egy nemzet nagysága és erkölcsi fejlettsége híven tükröződik abban, ahogyan az állatokkal bánik.”
Mahatma Gandhi „
Utolsó idézete nagyon igaz...
"ha elvinnék egy hörcsögöt, vagy egy degut állatdokihoz, kiröhögne" - ebből a mondatodból látszik, hogy milyen körülmények között élsz:(
Biztosan nem budapesti a kérdező, mert én itt a fővárosban sosem tapasztaltam olyat, hogy valakit kinevetnének az állatorvosnál mert elviszi a hörcsögét, tengerimalacát, stb.
Ez vidéken jellemző.
Tisztelet a kivételnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!