Ti nem unjatok még az állatorvosos válaszokat?
De azért a mosógépszerelőt ugye kihívod, ha elromlik a szerkentyű..? Pedig az aztán tényleg csak egy sz.ar bádogdoboz. Csak neked kényelmesebb, ha működik.
A hörcsög meg (neked) akkor sem okoz gondot, ha megpusztul, majd lehúzod a wécén, gondolom. A fő, hogy ne kelljen áldozatot vállalnod.
Tudod, érdekes dolog ez a szeretet. Aki ennyire képes differenciálni az egyes élőlények közt, ott nekem felmerül a kérdés, hogy istenigazából szeret-e egyáltalán bárkit/bármit. Olyan nincs, hogy szeretem az állatom, de hagyom kínlódni, meg elhanyagolom a problémáit. Ráadásul a kisrágcsálóknál pl. egy kisebbnek tűnő gond (pl. pár napi étvágytalanság) pillanatok alatt a halálát okozhatja. Csakhogy ezt hiába magyarázzuk, mert neked egy kisállat élete semmit sem jelent. Úgy általában az ÉLET maga, jelent neked bármit? Tudod tisztelni és szeretni azt, hogy valami ÉL, mozog, a maga kis létében tökéletes?
Úgy tűnik, a kérdező elunta a mi válaszainkat is.
Amúgy még egy-két apró kérdésem lenne:
Attól, hogy hagyod megdögleni az állatodat, szerinted jóllaknak az afrikai árvák? Vagy mi az összefüggésrendszer itt?
És vajon Te magad mennyi fölösleges dolgot veszel, aminek az árát jobb, fontosabb dolgokra fordíthatnád..? Van-e rúzsod, fülbevalód, ékszered, eszel-e néha édességet? És akkor az nem igazságtalan, hogy te mondjuk veszel egy aranyláncot, vagy még egy pulcsit, holott voltaképp az előző még nem foszlott darabokra?
És azt tudod, hogy ha nem látod el és hagyod meghalni/szenvedni, akkor az rosszabb, mint hogyha elaltatnád?
Egyébként persze, ha választanom kéne az állatom meg a gyerekem közt, akkor egyértelmű a döntés, csakhogy ilyesmi nemigen állhat elő. Tekintve, hogy már az állat befogadásakor meggondolom, hogy mivel jár ez, és tudom-e vállalni.
De a kérdés semmiképp sem ott dől el, hogy 800 forint volt-e a hörcsög vagy sem.
Egyébként nem tudom, ki beszélt itt 140-es IQ-ról, ráadásul az IQ-nak éppen semmi köze nincs az érzelmi érettséghez és gazdagsághoz. Pont ez a baj az IQ-tesztekkel, hogy adnak adatot valamiről, de hogy a társadalmi működőképességről nem, az tuti.
"A kérdező kommentje:
Én embernek érzem magam, nem állatnak!"
Hát igen... Állatok nem viselkednek így, az biztos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!