Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Mit gondolsz arról aki a...

Mit gondolsz arról aki a lakásban tartja a kutyáját/macskáját?

Figyelt kérdés
Az egyik kérdésről jutott az eszembe. Szerinted higinékus vagy egyáltalán te tartanál? Elöre is köszi a válaszokat!
2011. máj. 24. 14:29
1 2 3 4 5
 31/46 anonim ***** válasza:
56%

Mindkettőt tartottam már.

Nagyon szeretem az állatokat,de nem lakásba valók rájöttem,igy soha többet nem tartanék,max. családi házban.

Nem higiénikus akármennyit takaritasz is szőr,nyál az mindig lesz.

Macskaalom meg már egyenesen visszataszít nem is értem hogy bírtam 10 évig takaritani:D

2011. máj. 24. 14:56
 32/46 anonim ***** válasza:
64%
14:47 nem azért pontozzuk le mert nem értünk vele egyet. Nem az a baj ha valaki nem akar bent állatot tartani. Hanem mert rosszak az indokai! Rossz információk alapján alakít ki véleményt. A sok tévhit meg az ilyesmik nem jó indokok...
2011. máj. 24. 14:56
 33/46 anonim ***** válasza:
82%
állatok közt nőttem fel,nekem az a természetes,hogy vannak körülöttem. most először lett cicám fél éve,előtte bejárós nagy blökijeim voltak(cane corso),papagájok,deguk,halak,mindenféle jószág. a cicám a lábamnál alszik,és ontja a puszikat. meg nem fordulna a fejemben,hogy egy ilyen tüneménytől undorodjak.
2011. máj. 24. 14:59
 34/46 anonim ***** válasza:
77%

Ez egy olyan kérdés, amiben úgysem lesz soha egyetértés, nem vagyunk egyformák, ezt el kell fogadni, kár ezen vitatkozni. Az egyik így gondolja a másik úgy. Amíg az egyének nincsenek káros hatással egymásra addig a másik véleményét is tiszteletben lehet tartani.

Én sokáig abba a táborba tartoztam, akik szerint abszolút nem higiénikus állatot tartani a lakásban, viszont imádom a kutyákat. Aztán a sors úgy hozta, hogy a családi házból panelba kényszerültem. Egy évig bírtam csak, nem tudtam kutya nélkül meglenni. Végül csak vettem egy kutyát, egy kis westie-t, életem első kistestű és benti kutyáját. Nem bántam meg. Napi háromszor sétálunk, teljesen szobatiszta, ágyra nem megy fel, asztalra nem mászik, soha meg nem próbálná. Meg van nevelve, ha itthon hagyom egyedül szép csendben vár, alszik. A szomszédok meg is dicsérték milyen rendes kutya, hogy soha hangját nem hallani. Kint felszedem utána az ürüléket (az előző kutyáimmal ilyet sem csináltam, igaz ők erdőben sétáltak). Szóval meg lehet ezt oldani kulturáltan is. Megértem azokat, akik még így sem tudnák elviselni, mondom, különbözőek vagyunk. Az is igaz, hogy rengeteg olyan ember tart kutyát akinek nem kéne kutyát tartania, mert nem foglalkozik vele, nem neveli, nem ápolja. Ők vetnek rossz fényt a rendes kutyásokra.

A cicákkal kapcsolatban még mindig vannak fenntartásaim. Őket is nagyon szeretem de még sosem volt benti macskám, amikkel találkoztam azok pedig a gáztűzhelyen mászkáltak, belenyaltak a lábasba, belemásztak az ember tányérjába meg hasonlók. Jól viselkedő benti macskát még nem láttam, de ha valaki azt mondja van ilyen hát elhiszem.

2011. máj. 24. 15:04
 35/46 anonim ***** válasza:
67%

Amíg anyukámmal laktam a kutya bejöhetett az előszobába. Télen egész nap bentvolt (reggel este ment ki elintésni a dolgát), nyáron csak este jött be.

A páromnak volt két macskája mikor összeköltöztünk. Nekem kikötés volt, h a két hálóba nem mehetnek be. Néha beengedte őket, de én mérges voltam, mert nem szeretek meztelenül leülni olyan helyre, ahova a macska odanyomta az ő altestét. De nemrég meghalt az egyikük, azóta a másik el van kényeztetve és bejöhet aludni. Nem nagyon vagyok oda érte, h ott van, habár imádom őt.

Én azért tudok durvábbat is annál, mint állat a házban. Az Egyesült Királyságban élek, itt egy helyen mossák el az állatok tálját az emberek edényeivel. Én madnem elhánytam magam mikor láttam. A párom is így csinálta. Szóval a kompromisszum az az, h külön mosogatószivacsot kell használnia. Ja, és még együtt lektunk ,akkor az elmosott macskatálban melegített ételt a reggelinkhez a mikróban. Csak kajálás után tudtam meg, h a macskájé volt.

2011. máj. 24. 15:04
 36/46 anonim ***** válasza:
100%
Az utolsó előtti mondatom az úgy kezdődik, h "mikor még nem laktunk együtt".
2011. máj. 24. 15:14
 37/46 anonim ***** válasza:
83%

Kertes házban lakom, nagy-nagy kerttel. Jelenleg egy ivartalanított cica és egy hatalmas németjuhász gazdája vagyok (no jó, a kutya csak felesben az enyém..) A macskám - főleg télen - sokat van bent, ilyenkor viszont imád odakint bóklászni és bogarászni, a kutyám csak a társaság miatt vágyódik be hidegben, nem azért, mert fázna. A cica felmászhat a fotelba, a kutya az előszobáig mehet, ott még járólap van, amit könnyű takarítani. Egy ápolt, oltott állat nem mondhatnám, hogy egészségügyileg veszélyes, de bizony koszt azt gyakran hordanak be magukkal.. Főleg a kutyussal van baj, mert a macska elég tiszta állat, neki csak a bundáját kell időnként kikefélni, mert tavasszal-nyáron igencsak hullik. A kutyusra viszont jó lenne néha seprűt kötni, hogy összeszedje maga után a homokot, amit az udvarról behord. Sokkal kényelmesebb lenne, ha nem lenne ilyen probléma, viszont aki állatot vállal, az számítson efféle kellemetlenségekre. Számomra kárpótolja a ragaszkodás az esetlegesen több takarítást:)

Lakásban állatot tartani.. hm, hát én nem érzem úgy, hogy olyan nagyon jó lenne. Mégpedig az állat szempontjából nem. Igenis igénylik a mozgásteret és a külső ingereket.. egy időben próbáltam lakásban cicát tartani, de - bár sosem volt még odakint - minden adandó alkalmat megragadott, hogy kiszökjön a házból, és olyankor keservesen meg kellett küzdenem azért, hogy visszacincáljam. Mert kint akart maradni.. főleg nyáron kínzás bezárni őket. (Később elérte, amit akart, és kinti-benti cica lett belőle)

Persze ha valaki panelban lakik, akkor nincs más lehetősége, viszont olvastam egyszer olyat, hogy egy lakásban állattartó szerint aki odakint tartja a kedvencét az "száműzi a kert végébe, hogy ne legyen láb alatt", vagy valami ilyesmi. Hát eldobtam rajta az agyamat.. Nyilván az ilyen ember el sem tudja képzelni, hogy egy nagytestű kutya pl. mennyire elemében érzi magát, ha van egy nagy, szabad területe, ahol kedvére futhat, játszhat, jó esetben a gazdájával..

Az, hogy valakinek mennyire "hangos" a kutyája, szerintem az állat jellemén is sokban múlik a nevelés mellett. Elhiszem, hogy panelban idegesítő lehet, ha egész nap ugat az ember feje felett a kutya, de azért kertes házban is elég idegesítő, ha a szomszédban megy egész nap a csaholás, nyüszítés..:S

Ja és visszatérve a bűzre: normál esetben csak az ázott állat büdös. Fürdetni meg nem igazán ajánlott, az csak beavatkozás a természetes tisztulási folyamatba..

2011. máj. 24. 15:14
 38/46 anonim ***** válasza:
95%
15:14 kiegészítés: Természetes állat-ember kajásedényt külön helyen mossuk:) Még annyit akartam hozzátenni az elkapható betegségekhez, hogy ez szerintem immunrendszertől is függ. Én vidéken születtem, és a homokban fetrengtem gyerekkoromban, macskák karmoltak össze (mert akkor is imádtam őket, csak épp rosszul), szögesdrótba léptem, stb - soha nem volt bajom, és kifejlődött a természetes immunitás bennem ilyesmik ellen. Bezzeg a városban, sterilebb körülmények között felnőtt ismerőseim közül sokan allergiásak a szőrre, sokan kapnak vérmérgezést egy tűszúrástól, és hasonlók. Ők biztosan nehezebben birkóznának meg a lakásban tartott állattal járó körülményekkel. Mint ahogyan külföldre utazva is az ember hasgörcsben fetreng a csapvíztől, mert más baktériumflórához szokott a szervezete.. (No erre én sem vagyok immunis:S )
2011. máj. 24. 15:22
 39/46 anonim ***** válasza:
78%

" Jól viselkedő benti macskát még nem láttam, de ha valaki azt mondja van ilyen hát elhiszem."

Mit nevezünk jól viselkedőnek? :)

Nem mennek az asztalra, tűzhelyre és mosogatóba...

Persze aki kicsit is ismeri a cicákat sejtheti (mi is sejtjük :D), hogy ez csak akkor van így, ha otthon vagyunk.

De asztalt letöröljük minden nap, tűzhely meg le van fedve.

Minden héten kétszer porszívózunk, szőrtelenítünk, és persze az ágyunkat minden reggel letakarjuk és este se jöhetnek be a hálóba.

Egyébként (ez már nem 15:04-nek :) ) az érdekelne, hogy aki a benti cicatartást nem tartja higiénikusnak az ezt mire alapozza.

Mert ugye egy olyan állatról beszélünk amelyik nem hagyja el a lakást és gyakorlatilag alig akad olyan emberi betegség aminek a kórokozóit terjesztené. (Nyilván nem egy utcán kóborló, bolhás, férges macskáról beszélünk, hanem kifejezetten benti cicáról)

Nem azt mondom, hogy semmit nem lehet elkapni egy benti cicától, de szigorúan higiéniai szempontból semmivel sem veszélyesebb mint egy házastárs, aki előtte végigbuszozta a fél várost az influenza szezonban.

2011. máj. 24. 15:33
 40/46 anonim ***** válasza:
68%
15.22-es én is falun nőttem fel a nővéremmel, ő mégis minden háziállatra allergiás. Kutyát csak azért tarthattunk, mert akkor ő már máshol lakott. Imádtam a kutyámat, a párom macskáit is. Viszont eü-ben végeztem, így kialakult bennem valami, ami miatt tartok bizonyos kontaktustól.
2011. máj. 24. 16:01
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!