Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Hogyan lehet lebuktatni egy...

Hogyan lehet lebuktatni egy macskagyilkost?

Figyelt kérdés
Már többen gyanakszunk itt a környéken, hogy a szomszédunk mérgezi a macskákat. Rövid időn belül, mindannyiunk macskája elhullott. Már gondolkoztam, hogy leselkedem utána kamerával. Egyáltalán nem tudom milyen bizonyítok kellene szereznem, hogy valóban megbüntessék. Neki nincs macskája, utálja is őket, sőt más állatokat sem tűr meg a portáján, többször is hurkot vettünk le a kerítéséről,amivel kutyát akart fogni. Adjatok tanácsot hogy buktassam le :(
2011. ápr. 13. 19:31
1 2
 11/15 anonim válasza:
Macskát kerítéssel visszatartani? Hol élsz Te? Egyébként meg a macskák nem nagyon vizelik le a falat, meg szarnak össze mindent. Ha meg nem akarja, hogy bejárjanak, vannak rá riasztó szerek.
2011. máj. 7. 12:55
 12/15 Salx Narval ***** válasza:
Még, hogy a macskák nem jelölnek és nem piszkítanak a veteménybe, ne mond már.:D Ezt én is kérdezhetném,"hol élsz te "? A másik része a dolognak az, hogy nem annak a kötelessége riasztót felszerelni, aki távol akarja tartani a kertjétől a macskákat, hanem azé aki nem szeretné, hogy baja essen a cicájának.A macskák háromnegyed része az úttesten pusztul el, ritkák az ilyen barmok akik megmérgezik őket.Fenntartom az előzőekben már leírtakat, igen is az állattulajdonosok dolga és kötelessége az állataik távol tartása mások birtokától és az utcától is, minden lehetséges eszközzel.Ne , hogy már azok dolga legyen, akiknek nincs állata.Én azt hiszem te vagy eltévedve, de nagyon.
2011. máj. 11. 04:31
 13/15 Milibindi ***** válasza:
Macskának kerítés??? Ha behálózod a kertedet akkor nem tudna átmenni a szomszédba , de ugye ez nem megoldható sajnos , nekem már 6 macskámat öltek meg és mélységesen elítélem akárki is az én nincs joga megölni egy ártatlan állatot, aki talán valakinek családtag ,mint nálunk. Ivartalanítás szintén nem oldja meg a csavargás dolgot attól még ugyanúgy csavarog a, barátnőmék 6 hónaposan ivartalaníttatták a cicájukat és úgyanúgy csavargott 7 évesen tűnt el nem tudni mi lett vele, másik barátnőméknek szintén ivartalanított macskája van az is csavarog . Kutyánál megoldás a magas erős kerítés , de macskánál sajnos, ők kíváncsi természetűek szeretnek mindent felfedezni.
2012. júl. 4. 19:37
 14/15 Milibindi ***** válasza:
És akkor szerinted ezeknek az embereknek joga van a madarakat is lelőni ami a kertjébe megy és piszkít vagy a védett vakondot megölni ,mert az túrt csak hogy tudd a vakond eszmei értéke 10000 ft sőt van olyan ország ahol már fokozottan védett is. Igenis börtönben a helyük az ilyen embereknek !
2012. júl. 4. 19:43
 15/15 Salx Narval ***** válasza:
Hű, jó régi kérdés, de ha már ide találtál válaszolok, természetesen nincs, de senki nem beszélt arról, hogy van. Arról volt csupán szó, hogy szerintem az állattartók dolga az állataik visszatartása, minden lehetséges eszközzel és nem a szomszédé. Hogy egyértelmű legyen, a macskatulajdonosok dolga lenne, riasztót szereltetni, ill szerelni a saját kerítésére, mármint, ha óvni szeretné az állatot. Mint már írtam a macskák többsége az úttesten végzi, vagy a kutyák ölik meg, jóval ritkább a mérgezés és az sem biztos, hogy mindig a macska megölése a cél. Az is megoldás, hogy nem tartunk ott macskát, ahol veszélynek van kitéve és nem tudjuk megóvni. Nem mindig egy másik ember gonoszsága okozza az állat vesztét, hanem gyakran az állattartó nemtörődömsége. Nem elég szeretgetni, vigyázni is kell rájuk, ha ez nem lehetséges, válassz olyan állatot, amit felelősséggel tartani tudsz.
2012. júl. 5. 04:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!