Hogyan lehet lebuktatni egy macskagyilkost?
Figyelt kérdés
Már többen gyanakszunk itt a környéken, hogy a szomszédunk mérgezi a macskákat. Rövid időn belül, mindannyiunk macskája elhullott. Már gondolkoztam, hogy leselkedem utána kamerával. Egyáltalán nem tudom milyen bizonyítok kellene szereznem, hogy valóban megbüntessék. Neki nincs macskája, utálja is őket, sőt más állatokat sem tűr meg a portáján, többször is hurkot vettünk le a kerítéséről,amivel kutyát akart fogni. Adjatok tanácsot hogy buktassam le :(2011. ápr. 13. 19:31
1/15 anonim válasza:
Nézz szét a kamrájában, hogy milyen mérgeket tart, vagy nézz bele a kukájába, hátha kidobja a mérgek csomagolását.
2/15 anonim válasza:
Én is utálom a kutyákat, de soha nem tennék ki hurkot meg mást sem... Ártani azért nem ártanék nekik és nem is tettem soha!
3/15 anonim válasza:
Jah a kuka jó ötlet, és am a rendőrségnek ha szólsz és komoly az ügy úgyis át kutatják a házát és akkor bukik. De sajnos sztem nem csinálnak macskákból nagy ügyet :S
4/15 anonim válasza:
Szólhatsz az állatvédőknek is, de te is bejelentheted, a www.police.hu-n a bejelentéseknél.
5/15 gfero válasza:
a rendőrségnek bizonyíték nélkül ne szólj mert még téged perelhetnek be becsületsértésért.
6/15 anonim válasza:
Sajnos Magyarországon még nagyon nincs meg az a fajta állatvédelem, ami kéne. Mit is várunk, amikor veszekedésekhez is csak akkor mennek ki, ha már vér folyik? Pedig szegény állatok még csak védekezni sem tudnak az ilyen szörnyetegekkel szemben:'(..
7/15 Platypus válasza:
Az semmire sem elég, ha mérget találsz nála, nem bizonyítja, hogy macskát mérgezett vele. Azt mondja, patkány ellen vette és rajtad csattan, ha feljelented. A hurok talán elég egyértelmű, de számíts nagyon a hatóságra.
A legjobb esélyed talán az, ha fogsz egy diktafont, és elkezded faggatni a dologról. Ha elég kitartó vagy, talán elszólja magát.
8/15 Platypus válasza:
Ne számíts a hatóságra, elírtam.
9/15 anonim válasza:
Áhh... Ilyennel rendőrséget felesleges értesíteni. Házkutatás? :D Ugyan már, nincs olyan ügyész, aki ilyenért elrendeli, ráadásul értelme sem lenne, gondolom az elpusztult macskákat nem tartja otthon, mérget viszont bárki tarthat. Beszéljetek vele, kérdezzetek rá, az ilyen még büszke is a tettére. De ha néhány nagyobbacsak legény beszélget el vele, az is hatásos lehet. Na, de ezt nem én mondtam.
10/15 Salx Narval válasza:
Természetesen én is elítélem azt aki mérget, hurkot,rak ki, de azért nem ennyire egyoldalú a dolog.Neki is joga van ahhoz, hogy ne mászkáljanak a kertjében más állatai és főleg ne csinálják tele a veteményesét, vagy jelöljék össze a házfalát, kerti bútorjait.A gazdáknak kell első sorban megvédeni az állataikat,ivartalanítással, biztonságos kerítéssel, esetleg riasztóval stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!