Valaki elmagyarázná?
Na és a sintér telepre miért kerülnek be az állatok?
Mert felelőtlenek az emberek!
Felelőtlenül szaporítják, figyelmetlen volt és elszökött meglógott... stb.
Miért kéne ( az elszökött ebek általába visszakerülnek a tulajhoz ) a szaporítok kedvét növelni azzal, hogy a sintér telepről viszek állatot haza? És akkor még a számos betegségekről nem is írtam, meg az erre kiadott pénzről...
,,És akkor még a számos betegségekről nem is írtam, meg az erre kiadott pénzről..."
És az nem két fillér, de nem is 100 000 ft.
Egy diszpláziás kutya műtétje kb. 100 000 ft, de ez csak az egyik oldali lába. A másik lába szintén ennyi, plusz az utó kezelés.
Akkor most melyik az ócsóbb?
És az nem feleslegesen kiadott pénz, amit csak a kutya megvásárlására költesz? Főleg hogy vannak fajtamentők is, ahonnan ingyen hozhatsz el fajtatiszta kutyát. A betegségekről meg annyit, hogy a fajtatiszta kutyák, amit a széltől is óvnak, sokkal érzékenyebb mindenre, szemben egy keverékkel. Innentől melyikre is kell többet költeni?
És hogy a szaporítóknak kedvezek, ha menhelyről fogadok be? Kár, hogy ebben nincs semmi logika.
Nem az nem feleslegesen kiadott pénz amit a tenyésztőnek adok. ( nem összekeverni a szaporítokkal ahonnan fajtatiszta kutyák is kerülnek be )
Tudom hogy mit vettem, fizettem érte, szerződésem van.
Ha a tenyésztő hibájából betegszik meg az állat, akkor tudok reklamálni, és vagy visszaadom a kutyát, és visszaadja az összeget, vagy kifizeti az állatorvosi költségeket.
Egy ingyen kutya, legyen az keverék, vagy fajtatiszta, ami a sitten van, ki tudja milyen bántalmak érték, ki tudja milyen betegségei vannak, ha elhozom lutri, hogy mennyi pénzt fogok rákölteni, és lutri, hogy egyes mozdulatokra hogyan reagál. Amit persze a sintér telepen nem fognak az orromra kötni.
Mondom ezt úgy, hogy van tenyésztőtől is kettő kutyám, és van mentett kutyám is szintén kettő.
,,És hogy a szaporítóknak kedvezek, ha menhelyről fogadok be? Kár, hogy ebben nincs semmi logika."
Nézz fel a netboard -ra, kutya oldalára, azon belül az Illatos topicba.
Ha olvasgatod a fórumot, hamar rájössz a logikára.
De kifejtem tömören.
Van egy tündi bündi aranyos okos kutyuskám, és olyan jó lenne ha lennének kölykei, mert olyan szép.
Megvannak a kölykök. Kigyönyörködtem magam, de mit csináljal a kicsikkel, mert hát én nem is tudtam hogy ilyen sok lesz neki.
Hát leadom a menhelyre ( ami egyébként sintér de én azt nem tudom ) ott biztosan találnak neki gazdát.
Vagy a másik verzió:
Mindegyiknek van már gazdája.
Új gazdi elviszi, majd más és más okokra hivatkozva be...ssza egy sintér telepre.
"Ha a tenyésztő hibájából betegszik meg az állat, akkor tudok reklamálni, és vagy visszaadom a kutyát, és visszaadja az összeget (...)"
Na ezen elhűltem. Tisztára mint mikor egy gyári hibás tévét visszaviszek a boltba. Ebből a mondatból látszik, hogy a kutya csak árucikk.
,,Na ezen elhűltem. Tisztára mint mikor egy gyári hibás tévét visszaviszek a boltba. Ebből a mondatból látszik, hogy a kutya csak árucikk."
Lehet hogy te így látod. Ez nem baj. Mindenki más szemszögből nézi.
Viszont ha valaki tenyésztésre vesz egy kölyök kutyát, vagy munkára, akkor sajnos a szerződésbe foglaltak ajapján fognak eljárni.
Hidd el a tenyésztők is másképpen látják ezt.
( hozzá teszem én nem vagyok tenyésztő, de a kutyámat tenyésztőtől vettem, és a mai napig tartom vele a kapcsolatot )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!