Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Valaki elmagyarázná?

Valaki elmagyarázná?

Figyelt kérdés
Akik több 10 vagy 100 ezerért kutyát/macskát vásárolnak miért teszik? Ezeknek a fajtiszta, törzskönyvezett állatoknak úgyis lenne gazdája, de egy gazdátlan állat sokkal hálásabb, szeretetéhesebb, és őket van mitől megmenteni.
2010. okt. 29. 12:57
1 2 3 4 5 6
 11/57 anonim ***** válasza:
88%
Ha valakinek egy bizonyos fajta kutya tetszik, és van pénze megfizetni, akkor miért ne vehetné? Ha nem CSAK kutya kell neki, hanem konkrétan az egyik fajta kutya, mert azt szereti? Ez miért lenne gond?
2010. okt. 29. 13:50
 12/57 anonim ***** válasza:
82%
Senkinek nem tűnik amúgy fel a HIBA a kérdés logikájában?! Mert ugye tegyük fel, hogy senki nem vesz állatot, hanem menhelyről hoz. Ekkor máris nem lenne senki, aki "úgyis" megveszi a fajtatiszta jószágot. Szóval marhára nem igaz, hogy lenne gazdája, ha nem veszem meg "én".
2010. okt. 29. 13:52
 13/57 A kérdező kommentje:
Ok, bocs távol áll tőlem hogy bárkit is megbántsak, főleg pocskondiázzak. De ez az árva gyerekes párhuzam azért sem jó, mert nem az "állatkidobásra" kérdeztem rá, hanem arra hogy miért preferáltabb egy tenyésztő mint egy menhely. A pénzt lehet oltásokra is költeni és nem mellesleg a kitenyészetett fajtáknak is lehet egy csomó betegségük, érzékenységük.
2010. okt. 29. 13:53
 14/57 anonim ***** válasza:
76%
Már miért fura?? Te is szeretsz gondolom én színeket, zenei stílust, hogy csak pár dolgot soroljak fel. Most akkor rajtad is kérje valaki számon, hogy miért éppen azt a színt vagy zenei stílust szereted, miért nem a másikat?? Tudod erre szokták azt mondani, hogy ízlések és pofonok... Nekem is tetszik egy bizonyos fajta a jelleme és külleme miatt. Tehát ilyen kutyát vettem. Mivel nem akarom támogatni a szaporítókat és egészséges kutyát szerettem volna, tenyésztőtől (ahogy írtad) több tízezer forintért. És nem tudom felfogni, hogy ez neked és sok más embernek mi a fenéért szúrja a szemét....
2010. okt. 29. 13:53
 15/57 anonim válasza:
65%

Igazad van, a példa amit utoljára felhoztál, valóban nem jó.

Azért legyen már különbség egy autó és egy élőlény között, ugyanakkor ne vegyünk egy kalap alá egy állatot valakinek a saját gyerekével sem.

De ha már minden áron ilyen ostoba és ide nem illő példával akarsz élni, akkor pontosítsuk. És igen, én inkább árvaházból fogadnék örökbe gyereket, mintsem csak azért kérjem fel gazdagékat, hogy pénzért szüljenek már nekem egy puccos kölyköt, mert az mennyivel szebb és meg sem közelíti a hétköznapit (valahogy így fogalmaztál a macskáddal kapcsolatban, ugye?). Én gyereket sem szépség alapján választanék, ahogy állatot sem.

Számomra elég elszomorító, ha valakinek egy állat annyit jelent, hogy szép vagy nem szép. Az ilyen nem állatot akar, hanem dekorációs elemet.

2010. okt. 29. 13:54
 16/57 A kérdező kommentje:

Na jó látom ez egy érzékeny kérdés volt. Én szerintem teljesen normális kérdést tettem fel, de valamiért mindenki azt hiszi védeni kellene magát holott még egy rossz szót sem szóltam.

Ne végletesen gondolkozzatok, ki lehet csavarni a kérdésemet és eljuthatnánk a kontraszelekcióig is, de nem ezért tettem fel a kérdést. Csak a motivációitok érdekel.

2010. okt. 29. 14:03
 17/57 anonim ***** válasza:
63%
Az nem fajtiszta, hanem fajTAtiszta... a faj maga a macska vagy a kutya -.-
2010. okt. 29. 14:07
 18/57 anonim ***** válasza:
28%
utolsónak: Köszönjük nyelvtantanár
2010. okt. 29. 14:20
 19/57 anonim ***** válasza:
100%
A macskás vagyok. És azért vagyok érzékeny erre a témára, mert a saját legjobb barátnőm is összeveszett velem annak idején, amikor vettem a cicámat, és ő is erre hivatkozott, hogy dehát mennyi kóbor állat van...És nem ő az egyetlen. Nos én már fogadtam örökbe kóbor cicát, mint említettem, nem is egyet, és dolgoztam kutyamenhelyen is önkéntesként egy ideig. És mégis támadnak, csakmert pedigrés macskám van. Elmondom mégegyszer: azért vettem ilyen cicát, mert nagyon megtetszett és mert egészséges. Itt rohadtul nem csak a kinézetről van szó, de könyörgöm, ha van rá pénzem, és elbűvölt a cica, akkor mi a jó francért ne vehetném meg? Azért még megemlítem, hogy van két házicicám is, és ugyanúgy megkapnak mindent ők is mint a másik. Úgyhogy ettől még nem diszkriminálom őket, csakmert nincs tk-juk. Nem engem és a hozzám hasonlókat kéne támadni, hanem azokat, akik miatt tele van a menhely.
2010. okt. 29. 14:23
 20/57 A kérdező kommentje:
Utolsónak köszi az értelmes választ, de könyörgöm hagyjuk abba ezt a ki támad kit kérdést. Utoljára mondom, hogy nekem nem állt szándékomban senkit sem támadni. Kérlek fogalmazzátok meg a véleményeteket kevésbé bántó módon.
2010. okt. 29. 14:27
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!