Valaki elmagyarázná?
16:41es vagyok
Szerintem igenis ilyenek azok, akik drága kutyát vesznek. Azt nem mondom, hogy csak ilyenek vannak, de belőlük van több(sajnos). Én amugy inkább elmegyek nyaralni és befogadok egy kutyát egy menhelyről, hogy adjak neki még egy esélyt az életre. + Ezzel nem támogatom a kutyatenyésztőket, akiknek szintén a pénz az első, a kutya jóléte, egészsége másodlagos. Persze itt is van biztos kivétel.
"+ Ezzel nem támogatom a kutyatenyésztőket, akiknek szintén a pénz az első, a kutya jóléte, egészsége másodlagos."
Az, akiről te beszélsz, azt úgy hívják, hogy szaporító, és a TENYÉSZTŐK nevében is kikérem magamnak, hogy hozzájuk hasonlíts!!!!!
Azért javítottam ki az árvaházas hasonlatot, mert igenis hülyeséget írtál, mint ahogy a második hozzászólásodban.
Ha minden áron egy kalap alá akarod venni a gyerekeket a kutyákkal, akkor gondolkozz is kicsit. A tenyésztőtől vett irtó menő drága kutya párhuzamára hoztam a puccos gyereket, míg a menhelyi kutyát te hoztad párhuzamba az árva gyerekekkel. A saját magad által szült gyerek párja meg a saját magad által szült édibédi kutya lenne. Mert arról volt szó, hogy pénzért venni vagy örökbefogadni. Akkor hogy jön neked ide az, ami egy természetes folyamat? Mert gyereket szülni természetes dolog. És jó esetben mindenki neveli a sajátját, akinek pedig nincs sajátja és vágyik rá, annak van lehetősége örökbefogadni azt, aki egyedül van. Mint ahogy aki kutyát akar, az is választhatná azt, amelyik már létezik és nem azt akiket csak azért hoznak létre, mert van piaca.
Szóval én nem felháborodva írok neked! a többiek meg marják csak egymást.
Életem álma az adott fajta. A jelenlegi kutyusom ebből iszonyat beteges, szaporítótól vett kutya. Megtanultam becsülni a minőséget :( Csak ilyen kutyák akarok tartani mert egyszerűen imádom. Megmagyarázni nem tudom ezt az érzést. Nem sajnálok, nemhogy 100ezret, de akár 2000 eurot is kiadni rá, tenyészteni szeretnék és minőséget, hogy más ne járjon úgy mint én!
DE:
rengeteg állatot mentek meg évente(kutya, macska, hörcsög, görény, épp most 1 papagájt is) Szívemen viselem a sorsukat. Nem megyek 1 kóbor állat mellett se el behunyt szemmel. Mindent megteszek értük és keresek magam gazdát nekik, mert tudom hogy a menhelyeken telt ház van, oda nem vihetem. Aki hobbiállat mind ivartalanítva van! Ez is fontos nekem.
És nem azért kell a fajta kutya mert húúú de menőőő akarok lenni, csak jellemükben imádom őket. Viszont nem becsülöm le a keverék/mentett állatokat!
És igen igazad van 1 mentett állat jobban becsül mindent, mint az amelyik nem ismeri a rosszat! Tudom a sajátjaimból kiindulva: 1 mentett 1 vett kutyám van ugyanez van macskákkal is és sokkal kedvesebbek a mentettek!
xD Apám... O M G! Ennyi erővel nyugodtan kérdezd ezt: Miért veszel új Nike cipőt, mikor ott van a kukában egy alig használt kidobva?
Komolyan... Bocs kérdező, de a hozzád hasonló állatvédőknek nevezett emberek már túlmennek a határon. S Z Á N A L M A S A K vagytok!
Mi franc közöd van a másikhoz?
Amíg nem tett olyat, amivel árt valakinek, addig had csinálja azt, ami jólesik neki! Ha neki az esik jól, hogy megveszi a fajtatiszta xy kutyát, akkor vegye! Aki ilyen kutyát akar, az úgyse fog örökbe fogadni, úgyhogy senki nem veszt semmit ha megveszi az imádott kutyát.
Állat téren az van, amit anno valaki írt: Ízlések és pofonok.
Ha valaki puskát tart a fejemhez, akkor sem fogok sóskát enni...ugyanígy nem fog olyan örökbe fogadni állatot, aki nem akar és ezt senkinek sincs joga számon kérni tőle!
Nem muszáj örökbe fogadni, így ha nem teszi meg az ember, akkor N E M lehet miatta elítélni!
Ha mégis megteszi, akkor sem azért fogja megtenni, mert jaj most tőled megvilágosodott, hanem azért, mert úgy érzi, hogy tennie kell valamit...ezt viszont nem lehet úgy kicsikarni valakiből, hogy közbe azt súgod a fülébe: Köcsög vagy ha nem teszed meg. Szeretetet nem lehet kikényszeríteni...És inkább ne is vigye haza azt az állatot ha nem szereti.
Kedves előzőnek
"Miért veszel új Nike cipőt, mikor ott van a kukában egy alig használt kidobva?" Nagyon nem ugyanaz a két dolog, de mindegy.
Továbbá én pl. senkit sem ítélek el azért, mert nem menhelyről hoz el kutyát. Csak azt mondom, hogy az mindenképp hasznosabb a kutya szempontjából is, a pénztárcánk szempntjából is és a túlzsúfolt menhely szempontjából is. Ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!