Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Valaki elmagyarázná?

Valaki elmagyarázná?

Figyelt kérdés
Akik több 10 vagy 100 ezerért kutyát/macskát vásárolnak miért teszik? Ezeknek a fajtiszta, törzskönyvezett állatoknak úgyis lenne gazdája, de egy gazdátlan állat sokkal hálásabb, szeretetéhesebb, és őket van mitől megmenteni.
2010. okt. 29. 12:57
1 2 3 4 5 6
 21/57 anonim ***** válasza:
55%

Nekem egy nagy álmom egy rottweiler, mindig egy olyat szerettem volna. Majd ha olyan helyen fogok élni, veszek egy törzskönyveset, tenyésztőtől, és ivartalaníttatom. Persze vannak fajta hibák, de ezzel egy körültekintő ember számol.

Persze sajnálom a menhelyi kutyákat, de ha nekem egy kutyára lesz keret, az legyen olyan amilyet szeretnék.

Amúgy ha nem vennénk meg a 100 ezres kutyát, annak se lenne gazdája!

2010. okt. 29. 14:28
 22/57 anonim ***** válasza:

"utolsónak: Köszönjük nyelvtantanár"

Nem kell tanárnak lennem. Ez alap...

2010. okt. 29. 14:29
 23/57 anonim ***** válasza:

"És igen, én inkább árvaházból fogadnék örökbe gyereket, mintsem csak azért kérjem fel gazdagékat, hogy pénzért szüljenek már nekem egy puccos kölyköt, mert az mennyivel szebb és meg sem közelíti a hétköznapit (valahogy így fogalmaztál a macskáddal kapcsolatban, ugye?). Én gyereket sem szépség alapján választanék, ahogy állatot sem."

Ki beszél itt puccos kölyökről? Én a sajátodról beszélek. Ha születhet saját gyereked, a saját véredből, a szerelmedtől, akkor te is azt választod az árvaház helyett. Nem? Teljesen ugyanaz. Minél többen szülnek, annál kevesebb esélyük lesz az árva gyerekeknek családot kapni. Viszont senki nem ítél el egy embert azért, mert nem fogad örökbe. Bezzeg ha valaki nem menhelyről akar örökbe fogadni, akkor az már szar szemét. Elég korlátoltak vagytok.

2010. okt. 29. 14:33
 24/57 anonim ***** válasza:
Nekem volt fajtatiszta kutyám és keverékem is egyszerre. Törpeuszkár volt a fajtatiszta, amit poton 25 ezerért (egy fajtatisztáért nem sok) vett nekem anyum. Nem a pénz miatt akartunk fajtatisztát, hanem azért, mert az a fajta nekem akkor (és most is) nagyon tetszett, de nem értem, hogy ezen mit nem lehet érteni =D A kérdés maga nagy hülyeség...Józan paraszti ésszel magában megválaszolja az ember. Valaki pénzt keres vele, valaki dicsekszik és valakinek meg csak ez tetszik. Nekem az a fajta tetszett és ismerősnek pont született, hát megvettük. Ha az utcán vagy menhelyen láttam volna, akkor elhoztuk volna onnan is, de ilyen kutyukat nem szoktak kidobni, úgyhogy ez van.
2010. okt. 29. 14:37
 25/57 anonim ***** válasza:
89%

Na jó, ebből most lett elegem. Akkor az már nem is ktya, amit nem menhelyről hozok el?

Hagy döntsem már el én, hogy mit teszek a pénzemmel!

Nekem most baromira tetszik egy fajta, olyat akarok, nem zsákbamacskát, hogy ki tudja milyen lesz ha felnő. Mert nekem az tetszik és kész. És ha van is rá pénzem, akkor miért ne tehetném meg?

Ettől én máris rossz ember lettem, vagy mi van?

Ne essünk már át a ló tulsó oldalára!

És jól írta az előttem szóló, hogy ha mindenki menhelyit vinne haza, akkor mi lenen a kennelből való kutyusokkal? Na?

És megint ez a hála téma...

Az tuti, hogy egy mentett kutya hálás az új gazdinak, amiért jobb helyre vitte őt, de ne mondja nekem senki, hogy egy olyan eb, amelyik ezeken nem ment keresztül, mert ő szerencsés, ő csak megtűri az embert és nem lesz hálás a gondozásért, SZERETETÉRT!!!

Kicsit kezd tele lenni a papucsom ezzel, hogy mindenki le van hurrogva amiért nem menhelyi kutyát szeretne!

2010. okt. 29. 14:55
 26/57 anonim ***** válasza:
30%

Mindenki törődjön a saját háza tájával! A menhelyi kutyák/cicák csakis a felelőtlen/szívtelen gazdik hibája! Ne minket, az egyszerű, normál embereket nézzenek ez miatt köcsögnek. Az fogadjon onnan be macskát/kutyát, aki már dobott ki a hülye eszével akár egyet is! Én sosem dobtam ki egy állatot se, így tartom magam ahhoz; nem tartozom senkinek semmivel! Nem kötelességem örökbe fogadni egy állatot se és ez miatt nincs joga senkinek se számon kérnie a tetteimet! Persze te azzal jössz, hogy nem is kéred számon meg stb...de ez a kérdés olyannyira egyértelmű, hogy a háttérben tuti van valami... (sorry ha tévedek).

Amúgy az előbbi szövegem ellenére (nehogy rosszul ítélj meg) nincs fajtatiszta állatom. 3 háziállatomból jelenleg 2 befogadott és láttam a sulim környékén még 2 kóbort, úgyhogy lehet, hogy lassan megint vehetek nyakörveket... De ezek ellenére még mindig utálom, hogy ha valaki rám akarja traktálni, hogy én márpedig vigyem el a menhelyeset! Gyerekes válasz, de ez tényleg így van: Csak azért sem!

Gondolj köcsögnek vagy bárminek, de engem nem lehet annyival meghatni, hogy jaj állatmenhelyes meg kidobott... Én nem fogok csak azért elkocsikázni az állatmenhelyre, hogy jaj azt a kis árvát hazavigyem... F@szt! Ha egy kóbor cicával/kutyával összehoz a sors és látom rajta, hogy éhezik és biztosra veszem, hogy nincs gazdája, akkor hazaviszem és szeretettel felnevelem, de nem fogok azért menhelyre szaladgálni, hogy megmentsem az egyiket, akit elvileg már megmentettek... És ha már Tényleg a rászoruló állaton akar valaki segíteni, akkor az utcaiakat vigye haza, mert azok még gyakran enni meg inni sem kapnak, amit a menhelyesek viszont igen!

2010. okt. 29. 15:10
 27/57 A kérdező kommentje:

Ok. Már csak néhány komment.

1. Valóban, mindenki azt vesz a pénzén amit akar.

2. Eltérnek a vélemények és ez nem baj.

3. Nem értem miért zárja ki egymást, hogy nem ítélem el azokat akik állatot vesznek és közben megbecsülöm azokat akik befogadnak egyet.

4. A kérdés nem hülye és bármennyire is meglepő már több választ kaptam a "mérgesebb" válaszolóktól, mintha azt a kérdést teszem fel te miért veszel állatot és miért nem fogadsz be egyet. Erre max mindenki azt írta volna, mert megtetszett.

2010. okt. 29. 16:32
 28/57 anonim ***** válasza:
Mert a drága kutya státuszszimbólum, akárcsak egy nagy fekete BMW. És nem kell nagy képzelőerő ahhoz, hogy elképzeljük, mi lesz szegény kutyával, ha ráun a jómódú "gazdája"...
2010. okt. 29. 16:41
 29/57 anonim ***** válasza:
Ez a státuszszimbólum-duma felháborító... Szerinted aki kiad 100-160 ezret egy kutyáért az ki fogja dobni? Nevetséges... Nagyon sok olyan ember van, aki egyáltalán nem gazdag, de igenis összespórolja a pénzt az áhított kutyára, és pontosan ezért lesz jó gazda! Mert nem azt nézi honnan tudna fajtatiszta kutyát venni 10 ezer ft-ért, hanem inkább nem megy el nyaralni/bulizni/nem vesz LCD TV-t stb... csakhogy normális kutyát vegyen. Szerintem ezek az emberek nem rosszak, és végképp nem fognak megválni kutyájuktól...
2010. okt. 29. 16:50
 30/57 anonim ***** válasza:
Nem azt kell megkérdőjelezni, aki megvesz/befogad egy kutyát, hanem azt, aki kidobja vagy agyonüti, mert b@szott pénzt kidobni az ivartalanításra, miközben tudta, hogy mi lesz a kicsik sorsa...
2010. okt. 29. 16:57
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!