Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Ez nem számít állatkínzásnak?...

Ez nem számít állatkínzásnak? (lennt)

Figyelt kérdés

Inyenceknek!

Az igazi francia éti csiga elkészítése,lépésről lépésre.

Nagyon időigényes de megéri!

Esős időt követően összegyűjtjük a csigákat. Mivel elég időigényes az elkészítése érdemes legalább 120-150 db-ot gyűjtenünk a méretesebb példányokból. Az összeszedett csigákat egy hálóval bélelt faládába helyezzük úgy, hogy a láda alja ne érintkezzen a földdel (például téglákra helyezhetjük).

6 napig éheztetjük őket, hogy kitisztuljanak. Az első és a második este vízsugárral alaposan lemossuk őket, mert ez elősegíti a tisztulásukat, majd három napig száradni hagyjuk őket.

szóval utána néztem az éti csiga receptjének mert nem tudtam elképzelni, hogy hogy is nézhet az ki..

6 napig éheztetjük?

bezárjuk egy dobozba?

akár mennyire kis állat de akkoris érző lény. senkinek sincs joga ezt csinálni velük....SZERINTEM.... ti hogy gondoljátok?

2010. szept. 16. 21:18
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:

Én is voltam vega, és majdnem galyra mentem. Annyira vér szegény lettem hogy, vért kaptam.

Az emberek minden evők.

Én szeretem a húst is meg a zöldségeket is. És mi régen neveltünk csírkét. Vagyis nem én hanem a szüleim. Egy nagyon hosszú istállóban volt három ezer csírke. Nem mondanám hogy szűk helyük volt, és nem tertottuk évekig őket. Hét hetes korukra érték el a vágó súlyukat. Akkor vitték el teher autón. A szállítás tényleg elég gáz.

A csigákat viszont nem lenne muszály megenni. De hát van aki azt szereti. Én csak a kezemben szeretem őket nézegetni.

2010. szept. 28. 00:12
 32/38 anonim ***** válasza:
Csak nyugalom gyerekek!Semmi ok a pánikra!A kutikulás éti csiga majd bosszút áll xD Mert: A kutikulás éti csiga,miután megette a kaját megemészti és a kútba kulázza xD Am szerintem nem állatkínzás.Nagyon sajnálom azokat a csigákat :'( De az emberek a csigákat csak egy kis csúszó mászó haszontalan élőlénynek tartják.Én minden állatot szeretek,még azt is amit nem fedeztek fel,hogy létezik.A csigáknak is van hasznuk.Minden állatnak van haszna.Még a szúnyogoknak is.A szúnyogokat megeszi a béka a békát megeszi a kígyó...Táplálékként is szolgálhatnak az állatok.Én sajnálom a csigákat.Nem hiszem hogy ez állatkínzásnak bizonyosodna.Nem védett állat és nem is házi állat.Szóval nem állatkínzás.Egy egész regényt leírtam xD 2 mondattal megválaszolhattam volna xD Sorry
2010. szept. 28. 11:17
 33/38 anonim ***** válasza:
Állatkínzás vagy nem, nem kedvtelésből ölik le őket, hanem azért, hogy megegyék. Sok mindent legyilkolunk, de én személy szerint egészen addig nem tartom etikátlannak, amíg azért tesszük, hogy megegyük, lehetőleg minél kíméletesebben. A csigának tényleg elég szívás, de ha ezt nem teszik meg vele, ki eszi meg???? Az persze megint más kérdés hogy valójában csak a gazdagok eszik őket. Szerintem ebben a kérdésre nincs jó válasz. :(
2010. szept. 28. 13:17
 34/38 anonim ***** válasza:
Szerintem ez egy nagy hülyeség hogy az állatokat megölik mert ők is ugyanolyan élőlények akik éreznek és nem jó dolog hogy sokan kínozzák őket még a csigáknál sem!
2010. szept. 28. 14:09
 35/38 anonim ***** válasza:

00:12 meddig voltál vega?

Megfelelően összeállított étkezéssel nincs szükség húsra! Indiában évezredes a vegetariánizmus hagyománya!

Minden állat szeretne élni és fájdalomtól-stressztől mentesen élni.

Megölni őket állatkínzás.

2010. szept. 28. 16:12
 36/38 anonim ***** válasza:

00.12 vagyok. Az indiai kultúrát követve ettem mindenfélét hús nélkül. Sok túrót sajtot, káposztát, meg sóskát is. De a véremben akkor is kevés volt a vas. A doki nem mert bevállalni ( műtét ) mert félt hogy elvérzek. A laborban háromszor vettek vért, a korházban meg még kétszer, mert nem hitték el az adatokat. Persze ez nem egy nap lefolyása alatt.

Én azóta eszek megint húst. Az embernek minden evő a berendezése. A csimpánzok is minden evők. Azért ölnek hogy egyenek.

Számomra az az állatkínzás amikor kedv telésből szórakozásból ölnek állatot. Pl. amikor a kutyát ráküldik a macskára, mert az tök jó. :-(

2010. okt. 1. 13:42
 37/38 anonim válasza:

A saláta földeken, hogy megszabaduljanak a csigáktól, üres tejfölös dobozok alját épphogy kétujjnyi sörrel feltöltik, fúrnak a földbe egy lyukat, beleteszik a dobozt, a csiga, mivel imádja a sört, bemászik és megfullad a sörben.

A francia "recept" pedig borzasztó! :(

2012. aug. 22. 11:45
 38/38 anonim ***** válasza:

ha megölnek egy állatott ok nélkül az gyilkoság

ha megkinoznak egyet kinzás

ha megölnek egyet evés céljábol az nem gyilkoság elvégre mindenkinek kell enni

de ha elötte megkinozzák akkor az :gyilkoság

2013. aug. 7. 19:06
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!