Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Ez nem számít állatkínzásnak?...

Ez nem számít állatkínzásnak? (lennt)

Figyelt kérdés

Inyenceknek!

Az igazi francia éti csiga elkészítése,lépésről lépésre.

Nagyon időigényes de megéri!

Esős időt követően összegyűjtjük a csigákat. Mivel elég időigényes az elkészítése érdemes legalább 120-150 db-ot gyűjtenünk a méretesebb példányokból. Az összeszedett csigákat egy hálóval bélelt faládába helyezzük úgy, hogy a láda alja ne érintkezzen a földdel (például téglákra helyezhetjük).

6 napig éheztetjük őket, hogy kitisztuljanak. Az első és a második este vízsugárral alaposan lemossuk őket, mert ez elősegíti a tisztulásukat, majd három napig száradni hagyjuk őket.

szóval utána néztem az éti csiga receptjének mert nem tudtam elképzelni, hogy hogy is nézhet az ki..

6 napig éheztetjük?

bezárjuk egy dobozba?

akár mennyire kis állat de akkoris érző lény. senkinek sincs joga ezt csinálni velük....SZERINTEM.... ti hogy gondoljátok?

2010. szept. 16. 21:18
1 2 3 4
 11/38 A kérdező kommentje:
nem fogyasztom sőt még a csigákat is utálom...de akkor sem kéne ezt csinálni...gondolj bele...a direkt erre tenyésztett állatoknak adnak enni, jó körülmények között tartják őket és nem hosszú "fájdalmas" halált halnak hanem mittudom én...elöbb megölik és aztán nyúzzák..
2010. szept. 16. 21:36
 12/38 anonim ***** válasza:
91%

Ezért nem eszek húst, és semmit amihez állatokat kellett legyilkolni:) És próbálom ia mindenki szájából kibeszélni a husifalatokatxD Nem túl sikeresen:S

SZóóval: De ez állatkínzás. Lehet, hogy a csigának nincsen központi idegrendszere, de attól még érez.

2010. szept. 16. 21:39
 13/38 anonim ***** válasza:

Szóval nem eszel, csirkét, pulykát, sertést, marhát, és semmilyen húst?

Ha ez valóban így van, akkor oké, valóban igazad van. Sajnálatos, hogy az általam felsorolt állatok is milyen körülmények közt kell, hogy éljenek.

Ennek ellenére, mivel én képtelen vagyok lemondani a hús ételről, tisztában vagyok vele, hogy én is hibás vagyok ebben. Ezért egy ilyen dolog már nem tud megérinteni. Sajnálom az állatokat, de sajnos én is tehetek róla, ezért nem tudok ezen felháborodni, max magamat hibáztathatom.

2010. szept. 16. 21:41
 14/38 anonim válasza:

Én sajnálok minden állatot, a csigák szerintem aranyosak, de pl egy csirke nem (amit ugye megeszek)

Én csak olyat tudok megenni, ami számomra nem aranyos. Macskakínzókat legszívesebben megölném, mert nekem is van egy gyönyörű cicám, akit imádok, lehet azt a cicát is imádta valaki pl.. :(

2010. szept. 16. 21:41
 15/38 anonim ***** válasza:
100%

Igazából ennek ellent kell mondjak. Sosem voltál még vágóhídon ugye?:) Szó sincs hirtelen és fájdalommentes halálról. Ráadásul mire "sorra kerülnek", mérhetetlen stresszhelyzetben vannak. Egyáltalán nem bánnak velük emberséges módon,mivel az ott dolgozó embereket nem azért fizetik, hogy szépen besimogassák őket az alagútba, majd megnyugtató szavakat duruzsolva a fülükbe megöljék őket. A gyorsaság és a mennyiség számít.

Ráadásul az állatok érzik a vérszagot, gyakorlatilag tudják mi vár rájuk.

Úgyhogy nem csak a csiguk sajnálni valóak.

2010. szept. 16. 21:48
 16/38 A kérdező kommentje:
szerintem az embernek alapvető szügségletei közé tartozik a hús evés..a csirkét meg értem a disznót meg értem (bár annál is szakad meg a szívem amikor hallom visítani vagy látom lógni az üzletbe) de azokat direkt arra tenyésztik, folyamatosan vizsgálják, nem éheztetik és gyorsan ölik meg. De a csiga, bogarak és minden olyan ami extrém kategóriába sorolható nem igényel nagyobb oda figyelést..nem tudom hogy mennyire érthető...szóval az ember még az ókorban is vadászott de biztos nem csigára és éppen ezért gondolom, hogy semmi szügség rá, tehát kedvtelésböl gyilkolászás gyakorlatilag. Régen is tartottak disznót meg ölték jól laktak jól elhíztak hamar meghaltak de ez lényegtelen...de hol láttál te történelmi könyvben, esetleg Mátyás király ,esékben olyant, hogy a király elküldte a szakácsát, hogy főzzön neki csótány levest, vagy éppen csigát...SEHOL tehát ebböl az lehet levonni, hogy az embernek SEMMI SZÜGSÉGE AZ ILYEN DOLGOKRA jól neg van NÉLKÜLE is...akkor meg minek kínozzuk szegényykéket? Csak azért, hogy ne unjuk magunkat?..még jól lakni sem lehet belőluk..ínyencség...hmm...kétlem..kit vonz a nyálkás csiga látványa?
2010. szept. 16. 21:52
 17/38 anonim válasza:

Az ez már rasszizmus gondolaton nagyot nevettem. Különbséget tesznek az éti csiga és az erdei csiga között a francia szakácsok??? Vagy mire gondoltál?

Persze én is úgy gondolom, hogy állatkínzás, de lehetne sorolni millió állatot. :(

2010. szept. 16. 21:56
 18/38 A kérdező kommentje:

21:48.. erre még nem is gondoltam...te jó ég...nagyon kegyetlen...egyre jobban kezdem megutáni legyes emberek viselkedését..több állat menedékhely, vegetáriánus és álatvédő kéne.

csak az embereknek a pénz a pénz és a pénz a fontos, ha meg én odaállítok azzal, hogy a disznónak is vannak érzései kiröhögnek és elküldenek a francba..

19/38 anonim ***** válasza:

Minden élőlénynek joga van az élethez és bármilyen ellenszenvet is váltok ki ezzel, szerintem senkinek nincs joga ahhoz, hogy ezt elvegye.

Egyszer megöltem egy csigát, azt hittem üres házat találtam -nem vagyok csigusz:)- és nekiálltam kifényesíteni.. Nem is kell tovább írnom, képzeljétek el. Azóta is bánt.

Sose okoznék szándékosan fájdalmat egy állatnak. Véletlenek meg nincsenek.

20/38 A kérdező kommentje:
21:56 én sem gondoltam komolyan ezt a rasszizmus dolgot, csak egyszerüen ahoz is lehet hasonlítani...végülis ők is olyanok mint mi csak nem tudnak beszélni és olyan szinten munkálkodni mint mi, de ennek ellenére ők is nagyon hasznosak.
2010. szept. 16. 21:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!