Az állatkínzásnak számít ha kint tartom a macskát?
Az egyik haverom is kinn tartja a macskáját.Ez nem számít állatkínzásnak?Szerintem nem mert nem fáj neki. XD
És szerintetek?
Szerintem az lenne "állatkínzás", ha mindig lakásban lenne. Még ha "betondzsungelben" van is kint az a macsek, sokkal jobban érzi magát mint a lakásban. A lényeg, mindig kapjon jó kaját és vizet. Persze "vidéki" környezetben méginkább "bűn" volna benn tartani a lakásban.
Nem azt mondom, hogy végig lakásban felnőtt macska "rosszul érezné" ott bent magát, de szerintem az már nem macska, csak szobadísz. (Ugyanezt érzem minden lakásban tartásra "kitenyésztett" emlősállat eseten.) Nem tartom helyesnek élőlényeket szobadíszként, "jajj de édi!" műtárgyként kezelni.
Mondom ez csak az én véleményem. Nyugodtan ledorongolhattok, de ellenkezőjéről - "jajj de jó a sora a csak lakásban az állatnak, hiszen erre van kitenyésztve" - nem tudtok meggyőzni. :)
dellfil
A 80k Ft-os macskák nem azért nincsenek kint, mert nem akarnak kimenni. Egyik ismerősömnek 150k-t érő, Whiskas cicái vannak, és ha nyitja az ajtót, már szaladnak is ki, úgy kell őket visszavinni a házba.
Nem állatkínzás egyébként. A macskák szeretnek kint járkálni, mászni. Csak így több esély van arra, hogy elpusztulnak valamilyen módon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!