Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Mi ez az állatmánia most pár éve?

Mi ez az állatmánia most pár éve?

Figyelt kérdés
Félreértés ne essék, nekünk is van egy kutyánk. Természetesen rendesen van etetve, nagy udvar van, nincs megkötve, jó helye van. De már frászt kapok attól, hogy állandóan az megy facebookon, hogy itt találtunk kutyát meg ott találtunk kutyát. Na de mikor a döglött kutyát vagy macskát teszik fel, hogy gazdi menj érte, na attól már rosszul vagyok. Ha már odamegy lefotózni akkor legalább àsnà el.

#Kutya, állat,
2022. febr. 18. 13:10
1 2 3 4 5 6
 21/52 anonim ***** válasza:
89%

Kedves kérdező! Melletted a fekete lyuk is atomvillanás! : D

Azt ugye, nem gondoltad át, hogy nem találsz majd kritikátlan együttérzést, ha az "Állatok" kategóriában nyomulsz a problémáddal, ugye? Sose tudtad helyén kezelni a dolgokat?

" Egy nemzet nagysága és erkölcsi fejlettsége híven tükröződik abban, ahogyan az állatokkal bánik." Mahatma Gandhi

Soha az életben nagyobb dilemmád ne legyen, hogy miként lehet egy-egy állatot (vagy akár sokkal alacsonyabb életformát is) fontosnak tartani, szeretni, tenni érte! Ha a szemed verné ki, se vennéd észre, hogy nem az állatoktól kell elsajnálni, amit embertársaidtól nem kaptál meg. Elvégre azt sem fogod észrevenni soha, ha pl. egy kutyától előbb kapnál önzetlen szeretetet, mint némely humán "felebarátodtól".

Itt azokba vágnád a nagykést, akik azokat is megértik, akik nem csak meghallják a feketerigót, de vissza is fütyülnek neki? : D Súgok! Nem fog menni! Az állatok tettek sokunkat immunissá az emberi rosszindulattal és a mélységes tudatlansággal szemben.

[link]

2022. febr. 18. 14:26
 22/52 anonim ***** válasza:
97%
Amióta internet, meg Fb, insta stb. van azóta minden "mánia" lett. Az emberek kiposztolják mit gondolnak. Legalább ennyi poszt van arról mit evett, vagy milyen koncerten volt. Ha látnak egy kóbor kutyát akkor kiposztolja amit gondol az illető, ez nem "mánia". Szerintem is túlzásokba esnek egyesek, de speciel az hogy ha talál egy kóbor állatot kiposztolja még valahol helyes is - lehet a gazdija keresi és pont így találja meg.
2022. febr. 18. 14:36
 23/52 anonim ***** válasza:
85%
Én a kiskutyámmal alszok, de ő benti kutya és minden séta után le van tisztogatva. Képet nem mutogatok senkinek, max kirakom instara és akinek nem tetszik kikövet…én a gyerekes képekkel nem tudok mit kezdeni, de szólok az illetőnek hogy ne mutogassa azt kész. Nem vagyunk egyformák..
2022. febr. 18. 14:38
 24/52 anonim ***** válasza:
37%
Pont jó helyen tetted fel a kérdést, ahol a válaszadók 99,9 százaléka állatb*zi, és hatalmas csapatokban pontozzák le már azokat is, akik csak egy kicsit térnek el tőlük. Meg lehet azt is nézni, hogy ezt a választ milyen rövid idő alatt pontozzák le 0-ra. Mint valami fanatikusok, akik ebben lelik örömüket.
2022. febr. 18. 14:42
 25/52 anonim ***** válasza:
76%
"Na de mikor a döglött kutyát vagy macskát teszik fel, hogy gazdi menj érte, na attól már rosszul vagyok. Ha már odamegy lefotózni akkor legalább àsnà el." - Ha elásná mielőtt lefotózza, nem ismerné fel a gazdája, hogy az az ő állata.
2022. febr. 18. 14:49
 26/52 anonim ***** válasza:
85%
Egyébként hozzám a macskám jön fel néha az ágyba aludni. Nem fogom lezavarni vagy lerugdosni, mert másnak nem teszik. Mindenki annyit enged meg a háziállatának, amennyit akar. Egy tányérból azért nem eszünk. :D
2022. febr. 18. 14:51
 27/52 anonim ***** válasza:
85%

Na,neked is van kutyád csak minek..

Ha esetleg elszökik te is vissza akarod kapni gondolom.Örülne a fejed,ha megtalálná valaki és látnád csoportokban,hogy a hónapokig kóvájgás helyett meg van a buksi és még valaki vigyáz is rá neked ameddig érte nem mész.

Sőt,van aki vissza is viszi,ha adsz neki címet..

Ez nem állat mánia,ez teljesen normális.Én is vittem már haza talált kutyát-macskát.Egyszer még hullámost is,jó nehéz volt befogni,vagy 6 órán át próbáltuk a környékről össze szedni a szomszédokkal.(ősz volt,jött a rossz idő.félő volt hogy kint elpusztul ha ott hagyjuk.)

2022. febr. 18. 14:58
 28/52 anonim ***** válasza:
80%
szerintem ha szisztematikusan próbálnak állatokat gazdihoz juttatni (akár elszökött állatot, akár elárvultat) közösségi oldalakon az egy nagyszerű dolog, ilyen módon adoptáltunk mi is kutyát és egy nyuszit, illetve megint tervezünk nyuszit örökbefogadni, mert sajnos eltávozott a nyulam az élők sorából. a sokkolásnak viszont semmi értelme nincsen, sőt kifejezetten vulgáris dolog egy halott állatnak a képét felrakni, hiszen a háziállatok helyzete többek között egy társadalmi probléma is, nem csak arról szól, hogy sajnáljuk az állatokat. sokkal inkább arról kéne szólnia social medián ennek a témának, hogy igen, sok ember felelőtlen, bizonyos állatok túlszaporodnak, viszont több állatnak is lehet otthona mint gondolnánk, némi szervezéssel az állatok ellátása is megoldható, és ezt egy közösség megoldhatja együtt, és ezzel a háziállatok és az emberek is jól járnak.
2022. febr. 18. 15:01
 29/52 A kérdező kommentje:
Nekünk van annyi eszünk, hogy normális kerítésünk van így nem tud elszökött.
2022. febr. 18. 15:02
 30/52 A kérdező kommentje:
*elszökni
2022. febr. 18. 15:02
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!