A nagyüzemekben a hím kiscsibéket miért ölik meg pár nap után? Értem én hogy nem tudnak tojni, de a húsuk miatt miért nem tartják meg élve őket?
Figyelt kérdés
febr. 12. 19:10
1/4 anonim 



válasza:





Mítosz. Nem ölik meg őket. A nagy állatbarátok szeretik ezt puffogtatni.
Pontosan, a húsuk miatt teljesen jól hasznosítható.
2/4 anonim 



válasza:





csak a tojó hibridek esetén, és nem pár nap, hanem óra.
3/4 anonim 



válasza:





Tojónak tenyésztett, tehát nem húscsirke, és a kakas húsa nem is olyan. Szóval elég rossz minőségű lenne. Bár pl állateledelbe nem tudom miért nem jó.
4/4 anonim 



válasza:





"de a húsuk miatt miért nem tartják meg élve őket"
a tojóhibridek a legminimálisabb izmot építik fel. A brojlerek, pedig a lehető legtöbbet.
A kakas tojóhibrid csibék húscélú felnevelése iszonyatosan gazdaságtalan lenne. Kb. mint biciklivel húzni az ekét.
Az a legnyereségesebb, ha ledarálásra kerülnek és állati takarmányozásra dolgozzák fel őket. Ha megérné őket felnevelni, felnevelésre kerülnének.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!