Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Szoktál gyerekként tekinteni...

Szoktál gyerekként tekinteni a kis kedvencedre?

Figyelt kérdés
Őszintén engem irritál mikor valaki így viselkedik, de persze értem benne a logikát, tényleg sokszor olyanok, mint a kisgyerekek. Itt főleg a benti kutya/macskára gondolok. Az egyik ismerősöm szokta viccből narrálni a macskáját, amiben önmagát szolgaanyunak hívja, ezt egész viccesnek tartom. Egyik munkatársam folyton a gyerekéről beszélt, kellett vagy 2 hónap mire rájöttem, hogy a kutyáját nevezi a gyerekének, na ez engem kicsit kiborított. Ti hogy vagytok ezzel? Nekem kutyám és macskám is van (bentiek), imádom őket, de inkább társként gondolok rájuk, nem tartom őket a gyermekeimnek, pedig gyerek még nincs.
2022. jan. 26. 13:35
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
93%
Én még az automata porszívónak is gügyögök.
2022. jan. 26. 14:14
 12/27 anonim ***** válasza:
81%
Nem tekintem a gyerekemnek, de ugyanúgy nevelni kell, mint egy gyereket, ugyanúgy tud hisztizni, mint egy gyerek, ugyanúgy gondoskodom róla, mint egy gyerekről gondoskodnék, és vezetem közösségi oldalon, mi újság vele, hogy a fajtamentés, ahonnan örökbe fogadtam, könnyen tudjon értesülni róla, amikor épp ráérnek, oda pedig úgy írok, mint hogyha a kutyám írná. Nekem ez így megfelel, a fajtamentésnek megfelel, a kutyámnak megfelel, a papagájaimnak megfelel, más véleménye meg nem fontos.
2022. jan. 26. 14:15
 13/27 anonim ***** válasza:
91%

Mentálisan nem.

De rengeteg a hasonlóság. Az állataim olyanok, mint az örök kisgyerekek. Gondoskodni kell róluk, tanítani kell őket, figyelni kell rájuk, vigyázni hogy ne kerüljenek veszélybe, meg kell oldani a felügyeletüket, gondoskodni az egészségvédelmükről stb.

2022. jan. 26. 14:21
 14/27 anonim ***** válasza:
83%
Én csak annyit mondok, mindenki másképp hülye. Kicsit furcsállnám egyébként én is.
2022. jan. 26. 14:27
 15/27 anonim ***** válasza:
100%

Viccesen szoktunk gagyogni, hogy mamapicicicája, párom meg simán elhízeleg a másik macskának, hogy hát megjött apa, itthon van már, gyere apához. De attól még macskák, macskaként bánunk velük, nem helyettesíti a gyereket. Pl. az kifejezetten irritál, mikor anyám mondja, hogy jön "unokázni", mikor mondjuk elutazunk. Nem, macskát etetni jön.

De olyanba mondjuk én is futottam már bele, és kaptam fura pillantásokat, hogy kollegáknak beszéltem a macskákról, és mivel ketten vannak, a nemük alapján utalok rájuk olyannak, aki nem ismeri őket. Van a nagyfiúnk (és ez most nem elírás, szándékos a hosszú Ú, nem fiunk, hanem fiú cicánk, fiúnk), a másik cicánk meg inkább az enyém, ő az én pici lánykám. Szóval egyszer meséltem bent, hogy a nagyfiú így, a picilánykám úgy, és csak a fura pillantásokra esett le, hogy hogyan is hangozhat ez másnak. :D Pedig nincs mögötte semmi, csak egy nagy dagi kandúr, és egy aprótermetű lánycica.

2022. jan. 26. 15:03
 16/27 anonim ***** válasza:
100%
Haverként tekintek rá.
2022. jan. 26. 15:12
 17/27 anonim ***** válasza:
100%

Nem tartom a gyerekemnek és nem tekintek rá úgy, de használom azt a kifejezést, hogy "Gyere apához/Menj oda anyához".

Nagyon nagyon szeretem, de attól még kutya marad.

2022. jan. 26. 15:13
 18/27 anonim ***** válasza:
100%

"és ez most nem elírás, szándékos a hosszú Ú"

KÖSZÖNÖM, halálra idegesít a "fiúnk" (mármint a mi fiú nemű gyerekünk) kifejezés. :D

Amúgy ismerős, szüleimnek még régebben volt egy Dezső nevű kutyájuk, mikor mesélték hogy Dezsővel mentek kirándulni, kaptak fura nézéseket, meg faggatták őket ismerősök hogy mégis kicsoda az, a kisfiuk? :D

Saját kisállatom nincs, de én is szoktam pl. "kiscsaj"-ként hivatkozni szüleim szuka kutyájára.

2022. jan. 26. 15:14
 19/27 anonim ***** válasza:
87%
Nem tekintem gyereknek, de szoktam a cicámat Kicsimnek nevezni. Egyébként meg úgy viselkedik mint egy rossz óvodás :P
2022. jan. 26. 15:22
 20/27 anonim ***** válasza:

Mindketten örökbefogadott kutyák. Attól, mert a gazdik vezetik nekik ezeket az oldalakat, még nem tekintenek rájuk gyerekként.

[link]

[link]

2022. jan. 26. 15:24
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!