Benti macska, de kinti-benti kutya,hogy oldható meg?
Van két macskám, az egyik agyilag nincs toppon, a másik testileg. 1 évesek, amióta találtam őket, azóta panelban laknak. (tehát kb 10 hónapja) Próbáltam kivinni sétálni mindkettőt, az egyiket az ajtón se bírtam kivinni, a másik bár kijött, egyből ledermedt és meg se mert mozdulni.
Hamarosan családi házba költözök és szeretnék örökbe fogadni egy kutyát, aki viszont kinti-benti szeretném, hogy legyen. Mivel a két macsek nem ismeri a szabad teret, ezért viszont félnék, hogy kiszöknének és nem találnának haza, és/vagy bajuk esne.
Hogy lehetne megoldani, hogy csak a kutya tudjon kedvére ki/be menni, de a macskák ne?
Elvileg van olyan kutya/macska ajto, ami chipre nyilik ki. En meg nem probaltam, de ha valoban mukodik, akkor ez egy jarhato ut, csak a kutya fog tudni ki-be maszkalni rajta.
Vagy marad a hetkoznapibb megoldas, te engeded ki a kutyat es vigyazol, hogy a macskak ne menjenek ki.
Eleinte mindegyik macska fél és lapul kint, ha nem szokott hozzá. Szóval ha nyáron kinyitnád mondjuk nekik az ajtót, szép lassan kimerészkednének, és ne aggódj, hazatalálnak:)
De ha semmiképpen nem akarod kiengedni őket, akkor tényleg neked kellene kiengedni a kutyát:)
Macskabiztos kerítés pl megoldás lehet, vagy kifutó és akkor mindhárom állat biztonságban van. A kutyának se tud senki bedobni semmit, és kiszökni, elveszni sem tudnak.
A chip-es ötlet sem rossz de ha pont kislisszan a macska a kutya után akkor ott a baj, és erre külön tehetségük van hogy láb alatt egy pillanat alatt ilyet csináljanak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!