Megennéd a kedvencedet, ha ezzel elkerülnéd az éhhalált?
Én teljesen egyet értek BeerHunter-rel.
Te pedig 22:07-es, gondolj amit akarsz. Te sem tudod 100%-osra alátámasztani az érvelésedet...
A kérdésre igazából nem nagyon tudok válaszolni. Ki tudja, hogy mit tennék ha az éhhalál fenyegetne...
a gyilkosság más mint az öngyilkosság, legalább is nálam mindenképp külön téma. másokat nem tudnék bántani, főleg nem egy ártatlan állatot aki bízik bennem, szeret engem, stb.
persze a legtöbb emberben nincs semmi emberség, ezért is képesek állatokat kínozni, disznót ölni, elvágni a kacsa nyakát amit előtte még (sok esetben) szeretettel neveltek. nekem ez is furcsa már és undorító. de ha pl. egy macskáról vagy kutyáról lenne szó ami olyan mint egy családtag akkor kizárt hogy bárhogy is bántsam őt. sőt akkor sem enném meg ha megdöglene előttem... normális ember nem enné meg a családtagját... akkor sem ha az egy állat.
Ez szép meg jó, de ahogy az előtted szóló is mondta:
"Ki tudja, hogy mit tennék ha az éhhalál fenyegetne...
"
Már röviden válaszoltam, hogy igen. Igaz, hogy én a frappáns válaszadást részesítem előnyben, de most olyan érdekes beszélgetés kerekedett, hogy ismét írok. A kérdés erősen hipotetikus, - nehéz elképzelni a szituációt - de ez nem baj.
,,persze a legtöbb emberben nincs semmi emberség, ezért is képesek állatokat kínozni, disznót ölni, elvágni a kacsa nyakát amit előtte még (sok esetben) szeretettel neveltek. nekem ez is furcsa már és undorító. de ha pl. egy macskáról vagy kutyáról lenne szó ami olyan mint egy családtag akkor kizárt hogy bárhogy is bántsam őt."
Aki a fentieket írta, feltehetőleg vegetáriánus, de az emberek ősidők óta állatokat, állatokból készített ételeket ettek, és többségük ma is ezt teszi, és nem igazán éreztek lelkiismeret-furdalást. Mert ez a természetes. A háziállatainkat - macskák - meg közelebb sorolom egy hiénához akár, mint a családtagjaimhoz, és ettől nem hiszem, hogy embertelen lennék.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!