Megennéd a kedvencedet, ha ezzel elkerülnéd az éhhalált?
Önfenntartás előrébb van, mint a fajfenntartás. Azért még nem az a jellemző, hogy az emberek nem akarnak gyereket.
Mint egy előző válaszoló is írta, olvass utána azoknak, akik megélték az éhhalál közeli állapotot, aztán ha akarsz kételkedj nyugodtan tovább.
Ja, és nem voltam még éhhalál közelében, remélem nem is leszek, de egy kis fantáziával te is beláthatnád, hogy lehet olyan éhes az ember, hogy megegye pl. a kutyáját.
BeeHunternek igaza van. Hiába pontozzák le a mimózalelkűek, ezzel csak áltatjátok magatokat. Sőt, egyenesen bunkóságnak tartom, hogy lepontozzátok. Milyen alapon? Voltatok már igazán nehéz élethelyzetben? Netán életveszélyben? Hiába lelketlen, amit mond, neki van igaza. Nekem is van három kutyusom, imádom őket én sem vagyok lelketlen barom. De ez a kérdés... most csípőből mindenki azt mondja, hogy "Nem, dehogyis!" de ebben inkább én nem foglalnék állást.
Van egy kis történet:
Volt egyszer egy eset, amikor három anyuka volt a konyhában, és a gyerekeik a földön játszottak. Arról beszéltek, mennyire imádják őket. Aztán szóba került, hogy mit tennének, ha veszélybe kerülnének. Mindenki azt mondta, hogy ő inkább mentené a gyereket, mint magát ő a legfontosabb. Ekkor hirtelen kicsapott egy hatalmas gőzsugár a kemencéből. Mindenki csapot-papot otthagyott, csak a gyerekeket felejtették el...
(amúgy nem lett bajuk:D)
Más a valóság, és más, amit kigondolunk. Nem lehet mindenre mentálisan, elméletben felkészülni.
Nem is néztem a csinos pontozást:)
Mondjuk pont leszarom. Akit érvekkel nem lehet meggyőzni, annak csak a pontozás marad:D
" Ja... Fajfentartó ösztönnel is elvileg mindenki rendelkezik, ehhez képest egyre több ember van aki sosem akar gyereke."
Hehe. Persze, hogy nem. De attól még szexelnek. Ugye nem nagyon gondoltad át ezt az érvet? Semmi értelem nincs benne. Akkor lenne jogos, ha nem tudnánk védekezni, de ennek ellenére bölcsen belátnánk, hogy nem szabad több gyereket csinálni, úgyhogy önfeláldozásból lemondanánk az élvezetről is. De nem így van. Mivel tudunk védekezni, szó sincs hősiességről, mivel az élvezetért szexelünk. Sőt, egyenesen ünzőek vagyunk, hisz -valljuk be- nem a gyerek érdekeit nézzük azáltal, hogy nem szüljük meg önzőségből teszünk így, hogy kevesebbet kelljen magunkra venni. Karrier, meg ilyesmik. ÉS elmondom neked, ha a példádnál maradva nem tudnánk védekezni és az élvezettel együtt járna a gyerek is, akkor se mondanánk le róla. Nincs ilyen. Az ember nem ilyen. Ha ilyen lenne, szerinted lennének háborúk, erkölcsi kérdések? Ha az ember ilyen nemeslelkű lenne, akkor egy atombomba-készítő letenné a szerszámot, mondván "Tudom, hogy amit teszek, abból emberek fognak meghalni. Ez erkölcstelen! Nem dolgozok tovább!" Dolgozik, mert kell a pénz. Ha az ember ilyen lenne, lennének katonák? Ne mondd nekem, hogy hazafiak! Aki elhiszi ezt magáról, az vagy nagyon hülye, vagy becsapja magát. Az ember találta ki az országokat, népeket, vallási és egyéb határokat, hogy legyen miért háborúzni. Ha bárki jobban belegondol, rájön, hogy minden háború hülyeség, és a múlt el nem engedéséből, meg területszerzési vágyból és egyéb, állatias ösztönökből jön. De kapnak pénzt, ezért megy a háború.
" Tudod a világ változik. Nem vagyunk már állatok."
Dehogynem, barátom, csak jól tudunk hazudni magunknak! Meg kényelmesen élünk, és nincs semmi gondunk. De ha lenne... ha rosszabbodnának a viszonyok, ha eltűnne az áram meg a kommunikáció mindenhol... hát igen gyorsan állati sorba süllyednénk (középkor).
Lepontozhattok, de előtte gondoljátok át, amiket leírtam, és azután döntsetek.
lehet, hogy éhhalál közelében nem voltam még.
de voltak szűkös hónapjaink, amikor el kellett döntenem, hogy vagy olcsóbb kutyatápot veszek, vagy én eszem zsíroskenyeret.
Én ettem a zsíroskenyeret...
És ezt soha nem bántam meg.
Ha olyan helyzetbe kerülnék se tudnám megenni őt.
Tudod miért?
Mert akkor is a társam lenne.
Nem mellesleg mire mennék vele? Húznám még egy hétig és aztán döglenék meg? Nagyon sok értelme lenne.
Ha egy kan roti támad az 50kg-odra az mennyire számít veszélyesnek? Hát szerintem eléggé. Érdekes módon nekem eszembe sem jutott elfutni, a kutyáimat mentettem, zavartam a támadót és nem hagytam el a helyszín amíg a kutyáim nem tudtak jönni velem.
És akárhogy érvelsz, okoskodsz nincs igazad. Megint elmondom miért: mert amíg egy ember is van a földön aki nem ezt tenné addig nem lehet általánosítani. Te pedig nem ismersz és nem is fogsz ismerni minden embert, de ha ismernél is akkor sem tudatnád mindegyikről mit tenne életveszélyben. Addig pedig megvan az esélye hogy akár csak egy ember is máshogy cselekedne tehát akkor megvan rá az esély hogy én vagy más is máshogy cselekedjen. :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!