Hogyan tudom megszerettetni magam az új nyuszimmal?
Én is ajánlom a Törpenyuszisok csoportot, sokszor szóba kerül ez a téma.
Viszont én nem ajánlom, hogy kezdd el simogatni, mert a legtöbb nyuszinál ez nem biztos, hogy jó ötlet.
Érdemes leülni/lefeküdni a földre, mikor a nyuszi ott van veled a helyiségben (és nincs ketrecben/kifutóban), és próbáld magadhoz csábítani, pl jutalomfalattal. Ne nyúlj a nyúl után, ne is simogasd egyelőre, csak hagyd, hogy felfedezzen téged is, hogy odamenjen, ha akar. Ha ezt már magabiztosan megteszi, és esetleg el is fogadja a jutalomfalatot, akkor próbálj meg hozzáérni, óvatosan, finoman, olyan szögből, hogy lásson és tudja, hogy mire készülsz. Ha nem akarja, elmegy, akkor ne erőltesd, ne kapj utána! Majd egy idő (meg némi jutalomfalat) után engedni fogja.
Azt azért észben kell tartani, hogy nem minden nyuszi lesz egyformán "kezes". Nem mindegyik szereti annyira a simogatást, van, amelyik ölben nem szeret lenni egyáltalán, azt meg általában a legtöbb nem szereti, ha felveszik. Valamelyik nyuszival simán lehet játszani, valamelyikkel nem annyira.
Boldog nyuszis éveket kívánok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!