Tényleg agyonüthetem, megmérgezhetem azt a macskát, kutyát, tyúkot ami az én telkemre merészkedik?
Az ember élete és testi épsége nem mérhető össze egy állatéval, még egy kutyával sem. Egyetlen ujjperce egy embernek többet ér, mint egy egész kutya csorda.
Persze akiben nincsen empátia, és csak a kutyájukkal tudják magukat azonosítani, az ezt soha nem fogja megérteni. Gönczi Gábor egyetemi tanár természetközeli beállítottságú ember mondta, ha egy kutya csak oda kapott az ember felé, az a kutya nem élhetett többé.
Ezt a józan paraszti ész diktálta a múltban, de ma már a kutya fanatikusok, igen a megszállott kutya fanatikusok úgy gondolják, hogy a kutyának több joga van az élethez mint egy embernek.
41, a %-ból azért érzed a népszerűséged. :)
Ez baromság. 4 éves koromban (még azokban az időkben) megkapott a kutyánk, valószínű rossz helyen nyúltam hozzá. Kikapott érte. Nagyon. Az orvos azt mondta, azt a kutyát meg kell ölni. Szerencsére nem tették. Egész életemben lelkiismeretfurdalásom lett volna, ha miattam csinálnak vele valamit. Az eset után követett mindenhová. Akkor is megtalált, amikor kilógtam a kapun és kerestek.
A primitív ember ismérve, hogy a saját faját többre tartja mint akármelyik másikat. Ezért lett lepontozva.
Csak egy faj vagyunk a sok közül. Minden élet egy csoda, legyen az akármilyen pici vagy nagy, nem lehet valamelyiket előbbre sorolni a másiknál.
Korlátolt és szűklátókörű szemléletre vall. Mi emberek a saját társadalmunkban a saját szabályaink szerint élünk, természetesen a fajtársainkat védjük elsősorban, de a krokodil meg az oroszlán pedig szintén a saját társadalma szabályai szerint él, ő meg úgy látja hogy ő a legfontosabb faj a Földön.
Még ha egy pici egérről van is szó, az ő élete is ugyanolyan fontos, ugyanolyan megismételhetetlen és egyedi. Neki is csak egy élete van, és neki is az a legértékesebb dolga a világon.
Egyik állat élete sem ér többet az emberi életnél, de kevesebbet sem.
De őszintén miért érne annyit egy állat élete???
Az ember minden faj felett áll ezen a bolygón
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!