Megmérgezhették a kutyámat?
Egy négy és fél éves komondorom volt. Egy nap észre vettem, hogy furcsa. Például: bement a házba, amit eddig semmi képpen sem tett vagy mindent feldöntött és rombolt, pedig erről már rég leszoktattam. Amit még észrevettem, hogy lepik a legyek, főleg a fejét. Gondoltam, hogy valami seb lesz, de nem láttam semmit. Mindenesetre lekezeltem.
Másnap már még furcsább volt. Állandóan csak bolyongott, megint bement a házba is, a tyúkól ajtaját kifeszítette és felborította az összes itatót. Kiszaladt a faluba is, amit eddig nem tett és úgy kellett haza vinni. Akkor vettem észre, hogy nagyon liheg és már alig áll a lábán és a legyek még a korábbinál is jobban lepik szerencsétlent. Akkor már nem akart semmit, nem ivott, nem evett, csak feküdt és lihegett, majd egy óra múlva elpusztult.
Szóval, egy felnőtt hím komondor, aki teljesen egészséges és életvidám volt össz-vissz egy napig volt furcsa. Akkor még nem gondoltam komolyabbra, de másnap már egyre rosszabbul volt. Folyamatosan csak lihegett és már a vizet sem fogadta el. Kb. egy óra volt azaz időszak, amikor már csak feküdt és már tudtam, hogy nem sokára elpusztul.
Látszólag semmi külső sérülés nem volt rajta, de akkor mitől pusztult el másfél nap alatt? Mi volt az, ami olyan erős, hogy ledöntsön a lábáról egy ekkora kutyát?
Egyébként néhány éve hasonló körülmények között és gyorsasággal pusztult el egy korábbi kedvencem is, akkor sem találtam rá választ.
Lehetett mérgezés is, akár vérmérgezés (a legyek jelenléte valamilyen rothadásra, sebre utal, még ha nem is láttad).
Felmerül a kérdés, miért nem vitted el orvoshoz?!
Kèrdezõ! Mièrt nem vitted orvoshoz??
ÀLLATKÌNZÒ!! Börtönben lenne a helyed!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!