Tényleg agyonüthetem, megmérgezhetem azt a macskát, kutyát, tyúkot ami az én telkemre merészkedik?
Egy állatot sem üthetsz agyon, csak ha egy másik élőlény életét veszélyezteti.
De igen, ha csak kiteszel mérgező dolgokat, amiket megiszik/megeszik a betévedő állat, amiatt nem büntetnek meg. Ha ráírod, hogy mi az és, hogy mérgező, akkor még abban az esetben sem kell félned, ha ember issza/eszi meg.
A fagyállós boros bácsi is, ha ráírta volna, hogy fagyállós bor, mérgező és ennek ellenére mégis beleisznak, akkor nem lett volna ekkora ügy belőle. De volt egy olyan eset, hogy árammal védte a veteményest a gazda és az halálra csapott valakit. Ott is azt mondták, hogy táblával kellett volna figyelmeztetni a magas feszültségre a betörőt. Nevetséges és szomorú, hogy így van, de sajnos így van.
Mi az utcában egymás macskáit etetjük. Átjárnak a macskák a szomszédba enni és vadászni is. A kiscsirke és egyéb kérdés. Úgy kell tartani, hogy semmilyen jószág ne férjen hozzá. Ha macska eltudja vinni, akkor patkány is.
Egyébként nagyon nehéz lehet veletek egy utcában élni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!