Kezdőoldal » Állatok » Állatvédelem » Ti mit gondoltok a vadászatról?

Mikasa:33 kérdése:

Ti mit gondoltok a vadászatról?

Figyelt kérdés

Szerintem egy undorító dolog,én biztos betiltanám. Nem látom értelmét,hogy vadállatot öljön az ember pusztán kedvtelésből. Csak akkor tudnám elfogadni,ha az ember a túlélés érdekében tenné,és nem lenne más választása. Nem hiszem,hogy ez megfelel sportnak vagy hobbinak.Kíváncsi vagyok a véleményetekre,légyszi csak normális válaszokat írjatok.

17/L

2019. jan. 19. 13:54
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 11/85 anonim ***** válasza:
83%

Azt még elfelejtettem hozzátenni, hogy ha nem ritkítanák a vadállományt, az önmagában olyan mértékig szaporodna, hogy nem csak ők lennének káros hatással a környezetükre és ránk, hanem saját magukra is, ugyanis a beteg egyedek fertőznék a többit, és mivel túl sokan lennének, felennék az összes eleséget, túlszaporodnának és kiirtanák saját magukat tömeges elhullás és éhenhalás keretében.

Amit viszont a vadásztársaságok ellen sérelmezek egyedül, az a vadkárok térítésével kapcsolatos, konkrétan a balesetek térítése. Ezen a téren nem tartom fair-nek, hogy kiraknak mindenhova vadveszélyt jelző táblát, és ha ott vadbaleset történik, akkor még ők követelik a több százezres, esetleg milliós vadnak az árát ha elhullott, nem hogy még ők térítenék az akár totálkáros gépkocsit, személyi sérülést. És csodálkoznak, hogy az emberek többsége személyi sérülés nélküli kisebb kárú baleset esetén fogják az elütött vadat, bedobják a csomagtartóba, és elhúznak inkább, mert nem hiányzik nekik hogy még ők fizessék ki a vadat...na ezt az egy érvet tudom felhozni, ami piszkálja a csőröm a vadgazdálkodásban.

2019. jan. 19. 14:48
 12/85 anonim ***** válasza:
83%
Én bevezetném az általános iskola felső évfolyamában, vagy a középiskolában, a vadgazdálkodás tantárgyat kb egy évig, mert ha a vadászat téma feljön a legtöbb ember iszonyú sötét hozzá. Csak annyit látnak, hogy a csúnya vadász gyilkol, és ez milyen rossz, közben meg veszi le a teszkóscsirkét az áruház polcáról, mert az normális.
2019. jan. 19. 17:07
 13/85 anonim ***** válasza:
38%

Fényévekkel jobb, mint a nagyüzemi állattartás...

Egyetlen problémám azzal van, hogy szabadon kilövöldözhetik a kutyákat. Ezt a szabályt/jogot megszüntetném, mert úgy vélem, hogy annak az állatnak az élete, akivel napi szinten, érdemben foglalkozik valaki, együtt tv-zik, alszik, többet érne egy nyuszika vagy őzike nyugalmánál. Persze a gazda is álljon úgy a dologhoz, hogy lehetőleg ne legyen megkergetve az őzike, bár ugye hallottuk, hogy már lőttek ki olyan kutyát is, akinek a közelébe nem volt vadállat.

A másik problémám, hogy tele az ország az útra kiugró vadakra figyelmeztető táblákkal, ezért sem hajlandóak felelőséget vállalni... Mivel heti 1x kerülök csak volán mögé, ha sötét van 60-70-nel megyek csak, de így is előfordult már, hogy a fékbe kellett taposnom, mert az őzike kiugrott a bokrok mögül...

Nekik csak jogaik vannak, kötelezettség 0.

2019. jan. 19. 19:34
 14/85 anonim ***** válasza:
62%
"Egyetlen problémám azzal van, hogy szabadon kilövöldözhetik a kutyákat" A vadászoknak meg nyilván a kárral van problémájuk amit a szabadon kószáló kutyák okoznak. Nem ok nélkül számítanak dúvadnak. Engem meg az idegesít mikor póráz szájkosár nélkül rohangálnak a kutyák. Ma is ott ténfergett Kecskeméten két túlméretes eb a Spar körül, a gazdája képtelen volt nekik parancsolni. Odarohantak idegen kutyákhoz, idős emberekhez.. Szegény néni nem tudta hogy kapja el a szatyrot a kutyák elől.
2019. jan. 19. 20:59
 15/85 anonim ***** válasza:
74%
Ezt minden áldott héten megkérdezik, és minden alkalommal el van magyarázva ugyanaz. Használd a keresőgombot pls.
2019. jan. 20. 07:45
 16/85 anonim ***** válasza:
74%
Szívesen leültetnélek beszélgetni a hivatásos vadász párommal és kollégáival, szerintem sok új dolgot tudnának mondani, ugyanis süt rólad a tudatlanság a témát illetően.
2019. jan. 20. 08:29
 17/85 anonim ***** válasza:
82%

Kiscsillag gyere egyszer ki velem területre élő beszámoló formájában bemutatom a vadászat "állatvédők" el nem ismert részét pl. most a térdig érő hóban kúszni mászni a sűrűben hurokcsapdát keresve. Vagy esetleg a mezőgazdasági területtől távol tartó etetők feltöltésére is jöhetnél. Vagy esetleg jön lassan az agancs hullajtási időszak. Ilyenkor szeretik kutyákkal kergetni a szerencsétlen vadat ami estenként súlyos illetve végzetes sérüléseket is szenvedhet.

Van további is de szerintem ennyi elsőre elég.

Jelentkezz szívesen bemutatom mennyi mindenben tévedsz és félre vagy informálva.

2019. jan. 20. 12:53
 18/85 anonim ***** válasza:
45%

Pár hét múlva megyek vadászbálra, ki nem hagynám a fácánlevest és a szarvassültet áfonyás öntettel, nyamm-nyamm... :))

Csatlakozom az előttem szólókhoz, nekem a sógorom hivatásos vadász, és sok "undorító dolgot" csinál az erdőben, amíg mások a fotelből állatvédősködnek és Sebestyén Bazsika szintén kommentelnek mindent, amihez halvány segédfogalmuk sincs.

2019. jan. 21. 14:05
 19/85 anonim ***** válasza:
7%
Milyen érdekes, hogy a hozzászólók rögtön mocskolódtak, hülyéztek, stb. Nyilván nem vagytok alkalmasak az értelmes vitára, hogy ész érvekkel cáfoljátok meg a kérdezőt, de rögtön mocskolódni ez olyan szánalmas. Állatok helyett inkább a magyarokra kellene lőni. Persze csak a népszaporulat betartása miatt, meg hogy az erősebb élje túl, különben elszaporodnak a betegek, gyengék, stb.
2019. jan. 22. 12:33
 20/85 anonim ***** válasza:
87%
Ki mocskolódik a kérdezőn kívül? Meg rajtad kívül persze. A kérdezőnek ott a mentség hogy csak egy tudatlan kisfiú, aki a tévében látta a cuki állatkákat, de élőben csak elvétve -vagy úgy se találkozott velük...
2019. jan. 22. 12:37
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!