Ti mit éreztek már túlzásnak egy állatvédőtől? Hol van a határ, amire azt mondjátok, hogy ez túlzás vagy mi az a felháborodása amit feleslegesnek véltek?
Az szép és kedves tőlük, hogy állatokat mentenek ki a pokolból és juttatnak biztonságos helyre, illetve biztosítják nekik a napi élelmet, stb. - és mellette az állatkínzást igyekeznek megelőzni.
De van olyan, amit túlzásnak éreztek tőlük? Ha igen, mi az és miért?
Akár élőben, akár a közösségi portálokon
17, bocs.
Annyit még elfelejtettem írni hoyg azért azt ne felejtsük el hogy az állat élettartama attól nem nő, hogy szabadtartásos, tehát a disznót ugyanúgy levágják fél-1 évesen, a tejel tehenet is 3-4 évesen, a borjat 2-3 hósan, a csirkét 3-5 hósan. Az egyetlen ami változik az élet minősége. Ezért nem tudom az ilyesmit “állatvédelemnek” tekinteni, de tény hogy 1000x inkább ez mint az ipar tánogatása!
Ja igen az elgázolt állatok, volt valami poszt hogy egy yorkit elütött egy kamionos és rögtön ment a hőbörgés hogy "dögölne meg meg sem állt szegény kutyimutyinak minden az őhibája".
Na most 1. mit keresett a kutya egy ÚTON? Hol a kedves gazda akinek elviekben felelősségek kellene vállalnia érte?
2. nem vagyok kamionos de egy akkora gépszörnyben ülve ha közvetlenül az ember elé rohan ki nem hiszem hogy egyáltalán meglátja, a kocsi súlya pedig úgy csinál belőle darálthúst hogy szószerint meg sem érzed hogy átmentél valamin. Ismerős elmondása szerint egy kisebb őz kb annyi mint személyautóval egy átlagos kátyú.
Illetve amitől agyérgörcsöt kapok még a "nem fotózni kell hanem odamenni és befogni" kösz b+, leszállok a következő, 2km-re lévő buszmegállóban, elkések munkából, meg még vigyem is el azonnal a 3-4 km-re lévő dokihoz chipet olvastatni.... hát a f...om nem kéne?
Amikor én vagy ismerőseim megmentünk egy állatot, de tartani nem tudjuk, és telefonálhatunk napokig, egyik állatvédő szervezet se fogadja.Elhiszem hogy túlterheltek, de ha ezt csinálják, egy állatra se mondhatnak nemet.
Debrecen, talált kiscicák, szakadó eső:azt mondták, tegyük őket vissza ahol találtuk!
Ugyanitt e-mailre se reagálnak.
Vagy másik városban egy nagyon beteg cica 40fokos hőségben feküdt, szemét, száját, sebes testét a legyek beköpték és tele volt az egész teste kukaccal, feneke, mindene.Dolgoztam, nem tudtam elmenni, nekem is szóltak telefonon, segítsek.Kedves állatvédő hölgy azt mondta, hagyjuk ott a cicát, majd úgyis elpusztul.
Nahát engem ezek akasztanak ki! És közben meg például nem adnak ki kutyákat telephelyre.Hatalmas területen élnének, húst kapnának, meleg épületbe bemehetnének,jó helyük lenne.De nem lehet oda vinni.Ellenben az első jöttmentnek adnak, holott lehet hazaviszi és 1 méter láncra köti.
Az a túlkapás, amikor a menhelyre kutyát leadó embereket Facebookra kiposztolják.
Voltam ilyen esetnek tanúja, hogy a gazdi mindent megpróbált, de nem bírt vele... hát a fotóját is kitették, arc nélkül, de hadd mocskolódjon mindenki!
Az adományt persze bezsebelték.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!