Hol a HATÁR? Berepült egy lódarázs a szobámba! Épp a 2 ablakkeret közé szorítottam! Gondoltam kivégzem! . Aztán úgy láttam ki is engedhetem! Így is lett! Ezek után elgondolkoztam mindenen! Ha egy szúnyogot lecsapok. Ezt miért mentettem meg.
Az élet minden formája fontos, és az elsődleges cél az élet megmentése.
Én pl. nem ölök meg semmit ami engem békén hagy, azaz nem jelent rám nézve közvetlen veszélyt, mint pl. a szúnyog. A darazsat, méhet dongót ki lehet engedni, az nem arra hajt hogy megcsípjen. Egyszerűen csak rossz helyre keveredett.
09:31: nem ettél még lókolbászt? :DDDDD
A darazsakat én is kiengedem, ha tehetem, mivel alapjában véve nem árt senkinek, csak ha piszkálják. A szúnyog meg a légy viszont teljesen más kategória.
Köszönöm!
Ez azért valamelyest érthetőbbé teszi ezt az egészet!
Sajond nem mind..
Élvezetből ölni vagy kényszerből. Nem mindegy.
Ha ki tudom engedni, sosem ölök meg egy rovart sem. A szúnyoggal az a gond, hogy eleve nem az a célja, hogy kimenjen a szobából, mint mondjuk egy betévedt darázsnak vagy lepkének. A szúnyogháló jó megoldás erre, és eleve nem áll elő ilyen helyzet.
Hát nálunk ez mostanában nem járható út. Az utóbbi időkben majdnem minden évben darázsirtást kell csinálnom a házunkban. Tavaly 11!!! fészket találtam a folyosónk plafonjában egymás mellet amik dugig voltak lárvákkal, mellettük kb. 1000 kifejlett darázzsal.
Nah, azóta ha meglátok egy darazsat is kifújóm rá a fél chemotox-os dobozt és még kétszer rá is csapok a dobozzal, 6 réteg wc papírba tekerem és lehúzom a wc-n.
Minden számit
még a bolha által terjesztett kórság?
(ő is csak élni akar)
-program-
tehát eljutunk a biológiától kezdve az informatikáig?!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!